Saç Ekimi Yaptırdım Kafa Derimde Uyuşukluk Oldu, Ne Zaman Geçer?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Yaptırdım Kafa Derimde Uyuşukluk Oldu, Ne Zaman Geçer?

Saç dökülmesi tüm dünyada hem kadınların hem de erkeklerin yaşadığı yaygın bir sorun.

Birçok farklı sebepten birine ya da birkaçına bağlı olarak ortaya çıkabilen bu durum eskiden doğal görünmeyen ve geçici olan birtakım yöntemlerle çözülüyordu.

Bugün ise memnun edici sonuçlarıyla popülerliği her geçen gün artan saç ekimi uygulamaları sayesinde insanlar kaybettikleri saçlarına yeniden kavuşuyorlar.

Tamamen doğal bir görünüm sağlayan işlemlerde kullanılan teknolojiler sürekli geliştirilmekte. Günümüzde saç ekimleri artık minimal invaziv yöntemlerle gerçekleştirilebiliyor.

Bu sayede saç ekiminden sonraki süreç de çok daha rahat geçiyor.

Bununla birlikte hala saç derisine belli ölçüde bir müdahale gerektiği için hem ekim alanında hem de donör alanda bir süre uyuşma gözlemlenebilmekte.

Bunun sebeplerini ve de uyuşmanın ne zaman sona erdiğini Emphair Saç Ekim Merkezi uzmanları ile görüştük.
Emphair
Emphair uzmanları uyuşmanın birden fazla sebebi olduğunu ve ne zaman geçeceğinin kişiden kişiye değiştiğini aktarıyorlar:

Saç Ekimi Sonrası Neden Kafa Derim Uyuştu?

saç ekimi sonrası uyuşukluk“Saç ekimi detaylı ve uzun süren bir cerrahi girişimdir. Hastaların saç ekimi işlemi esnasında bize tepki verecekleri şekilde uyanık olmalarını sağlarız, yalnızca işlem yapılacak bölgeleri uyuştururuz.

İşlem sırasında lokal anestezinin etkisi geçerse bu durum hastaların ağrı ve acı duymalarına sebep olabilir. Bunu önlemek için ideal aralıklarla bölgeye uyguladığımız anestezi işlemini tekrar ederiz.

Bu nedenle işlemden sonraki ilk saatlerde yan etki olarak kafa derisinde uyuşukluk olabilir. Son derece doğal olan bu durum birkaç gün içinde azalarak kaybolur."

Ameliyat Bölgesinde Bir Miktar Uyuşukluk Hissi Yaşanabilir

saç ekimi sonrası uyuşlukluk“Anestezi yan etkisinin dışında donör alana ve ekim alanına yapılan cerrahi müdahale de bölgede his kaybına yol açabilir.

Her tür cerrahi girişimden sonra ameliyat bölgesinde bir miktar uyuşukluk hissi yaşanabilir.

Sinirlerin hasar görmesinden kaynaklanan ve tamamen geçici olan bu uyuşma hali hastadan hastaya farklı seviyelerde ortaya çıkabilir.

Kimi hastalarda yoğun yaşanırken bazı hastalarda hissedilmeyecek kadar az seviyelerde olabilir.”

Saç Ekiminden Sonra Ortaya Çıkan Uyuşukluk Ne Zaman Geçer?

saç ekimi derisi“Daha önce de bahsettiğimiz gibi, saç ekimi işleminden sonra anestezi ilaçları vücuttan atılana kadar hem donör bölgede hem de ekim yapılan alanda geçici bir his kaybı yaşanabilir.

Kullanılan anestezi ilaçlarının beklenen yan etkisi olan bu uyuşma hali ilk 24 saatten itibaren hafiflemeye başlar. Birkaç gün içinde tamamen kaybolabilen uyuşukluk bazı hastalarda daha uzun hissedilebilir.

Sinir hasarına bağlı olarak ortaya çıkan uyuşmanın iyileşmesi ise biraz daha uzun sürebilir. Her hastada farklı seyreden iyileşme süresi bazen birkaç hafta sürebilirken bazen de bölgedeki uyuşmanın tamamen geçmesi 6 ayı bulabilir.”

Verdiğimiz Talimatları Mutlaka Uygulayın

saç ekimi“Hastaların bu süreyi kısaltmak için yapabilecekleri özel bir şey yoktur. Her bireyde farklı ilerleyen bu süreç zamanı geldiğinde hislerin tamamen geri dönmesiyle son bulur.

Hastaların saç ekimi işleminden sonra yapmaları gereken tek şey bizim kendilerine verdiğimiz tavsiyeleri düzenli bir şekilde uygulamalarıdır. Saç bakımlarına dikkat etmeliler.

Beslenme ve uyku düzenlerini bozmadan, sağlıklı bir şekilde yaşamalılar.”


Yayınlanma tarihi: 29/09/2022

-

Son Güncellenme: 16/11/2022

Başa Dön