Saç Ekimi Sonuçları Ne Zaman Belli Olur?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Sonuçları Ne Zaman Belli Olur?

Modern tekniklerle bir gün gibi kısa bir süre içerisinde saç ekimi işlemi yapılabiliyor fakat çoğu hasta tedavinin kendisinden değil, saç ekimi sonuçlarını bekleme süresinin zorluğundan bahsediyor.

Tüm bu bekleme sürecini, saçların ne zaman çıkacağını, saç ekimi sonuçlarının ne zaman belli olacağını Emphair Saç Ekimi Merkezi anlatıyor:

Emphair Saç Ekim Merkezi saç ekimi whatsapp butonu

“Hemen şunu söyleyelim, FUE saç ekimi uygulamasından sonra yeni saç çizginizi derhal görebileceksiniz, ancak sizin de dediğiniz gibi nihai sonuçları görmek biraz zaman alıyor. Burada söyleyeceğimiz her zamansal ifade, ortalama bir istatistiksel durumdur çünkü herkesin saçı farklıdır, yani sonuçları görmek için geçirilen kesin süreç herkeste çok farklı olacaktır.

Saçlar normal hızında uzar, bu nedenle saç ekimi yaptırmakla bunun değiştirmeyeceğini ve bu sabır gerektiren süreci hızlandıracak herhangi bir sihirli düğmenin olmadığını unutmamak çok önemlidir.

saç ekimi sonuçları ne zaman belli olur

FUE saç ekiminden sonra saçınızın nasıl uzadığını anlamak için öncelikle saç büyüme döngünüzü ve her bir telin tam olarak nasıl uzadığını anlamanız gerekir. Bir saçın aktif büyüme periyodu anagen faz olarak bilinir ve bu, folikülün ampulündeki yani büyümenin gerçekleştiği yerdeki hücrelerin hızla bölündüğü ve saçın her dört haftada bir ortalama 1 cm uzamasına neden olduğu yerdir.

Saçınız sağlıklı olduğunda ve incelme yaşamadığında, %90'ı herhangi bir zamanda 2 ila 7 yıl kadar bu fazda kalır. Aktif büyüme periyodundan sonra, saç daha sonra katagen faza yani büyümenin durmaya başladığı bir geçiş periyoduna geçer ve ardından saçınızın serbest kaldığı ve döküldüğü telojen faza girer. Saç dökülmesi ve inceltme bu döngü bozulduğunda meydana gelir, yani saçlar anagen fazda daha az zaman kalırlar.

saç ekim sonuçları süreçleri

Saç ekiminden sonra saçlarınız bu döngüye göre büyümeye devam eder. Çoğu saç ekimi hastası tedaviden birkaç hafta sonra yeni ekilen saçların bir kısmının döküldüğünü görecektir, bu tamamen normaldir ve endişelenecek bir şey yoktur.

Bunun nedeni, folikülün kısa bir süre için kan kaynağından yoksun kalmasıdır. Folikül ve greft hala inceliğini koruyacaktır ve çoğu hasta, herhangi bir kayıp meydana geldikten yaklaşık 3-4 ay sonra yeni saçların çıktığını fark etme eğilimindedir. Kısaca saç ekimi sonuçlarının ilk aşamasını görmek için 4 ayın geçmesi gerekiyor.

En başta söylediğim gibi yeni saç çizginiz hemen görünür olacak, ancak nihai sonuçlar, tedaviden birkaç ay sonra, saç tamamen yeniden çıkana kadar görünmeyecektir. Nihai sonuca kadar geçen süre tamamen bireysel, kişiseldir.

saç ekimi

Unutmayın, saç telleri eş zamansızdır yani başka bir deyişle, birbirleriyle senkronize olmazlar ve herhangi bir zamanda az evvel bahsettiğim farklı aşamalarda olurlar. Saç ekimi sonuçları, tedaviden dört ila altı hafta sonra kendini göstermeye başlayabilir, ancak nihai sonucunuz en az beş ila altı ay sonrasına kadar fark edilmeyecektir.

Bazı hastaların, arzu ettikleri sonuçları görmeleri doğal saçlarına bağlı olarak 18 ayı bulabilir. Hastalarımıza her zaman bizlerle yakın temas içerisinde kalmaları gerektiğini ifade ederiz. Bu süreçte onlara iyileşme, beklentiler ve ilerleme ile alakalı gerçek bir destek veriyoruz, kontrollerini sağlıyoruz.”


Yayınlanma tarihi: 22/06/2021

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön