Saç Ekimi Sonuçları Kişiye Göre Değişir Mi?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Sonuçları Kişiye Göre Değişir Mi?

Günümüzde birçok insan saç seyrelmesi ve saçsızlık, kelleşme durumundan oldukça muzdarip.  Çeşitli saç tedavi yöntemleri olsa da saç ekimi dışında hiçbiri kesin sonuç vermiyor. Tedavi yöntemlerinin çoğu saç dökülmesini önlemek için kullanılsa da seyrelmiş veya tamamen dökülmüş saçlar için etkili çözümleri maalesef sağlayamıyorlar.

Dediğimiz gibi saç ekimi son derece iyi sonuçlar veriyor ancak saç ekimi sonuçları da yine kafaları karıştıran bir başka konu. Bir arkadaşınızda gördüğünüz saç ekimi sonucunun aynısını kendinizde görme ihtimalinizi, saç ekimi sonuçlarının kişiden kişiye göre değişip değişmediğini Emphair Saç Ekimi Merkezine sorduk:

Emphair saç ekimi whatsapp butonu

“Hemen sorunuzu yanıtlayalım ve akabinde sebeplerini açıklayalım. Saç ekimi sonuçları herkeste aynı olmayabilir, saç ekimi sonuçları kişiden kişiye farklılık gösterir. Bu farklılıklar operasyonun başarısız olduğu anlamına gelmez.

Örneğin bir kişinin ekilen saçı operasyondan 3 ay sonra çıkabilirken diğer kişide 6 ay sonra çıkabilir. Tüm bu durumlar kişinin saç köklerine, anatomik özelliklerine ve beslenme alışkanlıklarına göre değişiklik gösterir.

Saç ekimi sonuçlarının ne zaman belli olur? 

Saç ektiren kişinin özelliklerinden ziyade saç ekimi sonuçlarında büyük etkisi olan saç ekim merkezleri, süreci ve sonucu doğrudan etkileyebilir. Bu nedenle saç ekimi yaptırmaya karar verdikten sonra deneyimli doktorların çalıştığı saç ekim merkezlerini araştırmalı ve tercih etmelisiniz.

Uzmanın operasyon sırasında yapacağı herhangi bir hata veya unutkanlık, sonuçları ve sonraki süreci etkileyecek ve tüm emekler boşa gidecektir. Beri yandan saç ekimi sonuçlarını etkileyen faktörleri 6 farklı başlıkta toplamak mümkün:

 

Donör Bölgenin Yeterliliği

saç ekiminde donör bölge

Donör bölgedeki saç kökleri saç ekimi sonuçları için büyük önem taşır. Uzman, ekilecek saçları operasyon sırasında donör bölgeden alır ve sorunlu bölgeye nakleder. Bu noktada güçlü saç kökleri süreci ve sonuçları doğrudan etkiler. Saç folikülünün özelliklerinin yanı sıra ekilecek saçların yönleri de daha doğal bir görünüm sağlaması açısından önemlidir. Uzman saçı doğal büyüme yönüne göre ektiğinde çok başarılı ve tatmin edici saç ekimi sonuçları elde edilir.


Anatomik Özellikler

saç çizgisi

Kişinin anatomik yapısı süreci doğrudan etkilediği için operasyon öncesi uzman buna göre bir yol haritası belirler. Bu sayede doğru bir uygulama haritası çizilerek süreç başlar. Planlamada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kişinin saç yönüdür. Plan doğru uygulanırsa saç ekimi sonuçları daha tatmin edici olacaktır.


Uygulama

saç ekim işlemi

Saç ekiminde kullanılacak tekniğin yanı sıra uzmanın yetkinliği ve uygulaması saç ekimi sonuçları için büyük önem taşımaktadır. Saç köklerinin doğru yönlerde ekilmemesi sonucu olumsuz etkiler. Ekilen saçlar kişinin saçlarının doğallığına ulaşamadığı sürece bu operasyon başarılı sayılmaz.


Genetik Özellikler

saç ekimi ve genetik

Genetik özellikler operasyon sonrasını ve sonuçları etkiler. Ekilen bölgenin iyileşme süresi kişiden kişiye değişir ve bu da ekilen saçların çıkış süresini etkiler. Genellikle ekilen saçların yarısı operasyondan 6 ay sonra çıkmaya başlar ancak tam olarak çıkması 12 ayı bulur. Bu durum genetik özelliklere göre değişiklik göstermektedir ve bazı hastalarda 18 ayı bulabilmektedir. Özetle saç ekimi sonuçları için hastanın genetik özellikleri önemlidir.


Kişinin Bakımı

saç ekimi sonrası bakım

Operasyon sonrası saça verilen önem saç ekimi sonuçları için belirleyici bir faktördür çünkü kişi gerekli ve doğru bakımı yapmazsa etkili sonuçlar alınamaz. Hasta iyileşme sürecinde saçına ve ekim yapılan bölgeye iyi bakmalı ve verilen talimatlara uymalıdır ancak tüm süreç bununla bitmez.

Ekilen saçlar çıktıktan sonra bakıma devam edilmeli ve süreç takip edilmelidir. Bazı saçlar genetik nedenlerle, bazıları ise hastalıklar veya vitamin eksikliği nedeniyle dökülür. Yeni ekilen saçlarınız da bu nedenlerle tekrar dökülebilir, bu nedenle bakım ve gerekirse tedavi ihmal edilmeden yapılmalıdır.

Saç ekimi sonrası gün gün iyileşme 


Beslenme Alışkanlıkları

beslenme alışkanlığı

Kişinin saçları vitamin ve demir eksikliğinden dolayı dökülüyorsa istenilen saç ekimi sonuçları için ekstra özen gösterilmelidir. Bu noktada saç ekimi öncesi uzman tarafından yapılan teşhis önemlidir. Bu nedenle beslenme nedeniyle saçlar dökülüyorsa beslenme alışkanlıkları buna göre yeniden düzenlenmeli ve bu süreç izlenmelidir.

Aynı zamanda daha başarılı saç ekimi sonuçları elde etmek istiyorsanız protein ağırlıklı beslenmeniz gerekir. Proteinden zengin besinler saç köklerinizi güçlendirir ve operasyon sonrasında saçlarınızın daha gür ve canlı çıkmasını sağlayabilirsiniz."


Yayınlanma tarihi: 03/08/2021

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön