Saç Ekimi Sonrası Yüzde Ödem Olur Mu?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Sonrası Yüzde Ödem Olur Mu?

Saç ekimi yaptırmak için araştırma yapan hemen herkesin aklına ilk gelen sorulardan bir tanesi, saç ekimi sonrası yüzde ödemin oluşup oluşmadığı hakkında oluyor.

Sorumuzu Gold City Saç Ekimi Merkezi cevaplıyor:
Gold City Hair
“ Evet saç ekimi sonrası yüzde bir miktar ödem oluşabilir. Alnın, gözlerin veya yüzün şişmesi özellikle işlemden 2-7 gün içinde gözlemlenir ve saç ekimi ameliyatının yaygın yan etkilerinden bir tanesidir.

Bazı durumlarda ödem o kadar şiddetlidir ki hasta gözlerini açamaz. Nadir durumlarda, göz kapağı ekimozu eşlik edebilir. Bu durum normal hayata ve işe dönüşün gecikmesine neden olabilir.

Ödemi azaltmak için hem fiziksel yöntemler hem de steroid uygulaması dahil birçok yöntem önerilebilir.

Fiziksel yöntemler arasında sıkı bir kafa bandı takmak, saç ekiminden sonra yarı yatar pozisyonda yatmak, saç çizgisinin altına yapışkan bantlar uygulamak ve buz paketleri, torbaları kullanmak tavsiye edilebilir.

Daha ileri vakalarda steroidler ağızdan, kas içinden veya lokal anestezik ile birleştirilerek uygulanabilir.

Saç Ekimi Sonrası Yüz Neden Şişer?

ödemSaç ekimi sonrası yüz şişmesi genellikle işlemi takip eden ikinci ve yedinci günler arasında ortaya çıkar. Az evvelde söylediğimiz gibi bazen çok şiddetli olabilir, ağrıya ve gözleri açmada zorluğa neden olabilir.

FUE sonrası şişliği azaltmaya veya ortadan kaldırmaya yardımcı olabilecek bazı önlemler var ama dediğimiz gibi saç ekimi sonrası yüz şişmesi orta derecede olduğu sürece tamamen normaldir.

Klasik FUE yöntemi, saç greftlerinin ekilmesi için alıcı bölgede mikro kanalların açılmasıyla yapılır.

Uygulama öncesinde izotonik sıvı (tuzlu sıvı) saçın sorunsuz ve kolay bir şekilde ekilmesine yardımcı olmak için cilt altına enjekte edilir.

Akışkan cilt yumuşar ve şişer, implantasyonu kolaylaştırır. İşte bu sırada oluşan ödem şişlik vücudun doğal bir savunma mekanizmasıdır.

Ekim bölgesine enjekte edilen izotonik sıvının etkisi ameliyattan sonra 2-3 gün kadar devam eder.

Saç Ekimi Sonrası Şişlik Ne Zaman Geçer?

saç ekimi sonrasıSaç ekimi sonrası oluşan şişlik genellikle bir hafta sonra kendiliğinden geçer. Sıvılar, böbrek yoluyla vücudun dolaşımıyla idrarla atılır.

Cildi uyuşturmak için enjekte edilen anestezi aynı şekilde vücuttan atılır. Saç ekiminden sonra şişmenin normal bir durum olduğundan emin olun.

İşlem öncesinde hastaya olası tüm sonuçlar anlatılırsa herhangi bir olumsuz psikolojik etki veya iğne kaygısı oluşmaz.

Goldcity Saç Ekimi Merkezi’n de önceliğimiz hastalarımızın sağlığıdır. Hastalarımızın güvenliğini ve konforunu sağlamak için onlara mümkün olan en üst düzeyde tıbbi bakım sağlamak için çalışıyoruz.

Hastalarımızın benzersiz ihtiyaç ve gereksinimlerinin farkındayız ve her hastamıza bu doğrultuda son derece özenli yaklaşıyoruz. İşte bu sebeple hastaya bilgi vermek son derece önemli.”


Yayınlanma tarihi: 23/03/2023

-

Son Güncellenme: 23/03/2023

Başa Dön