Saç Ekimi Sonrası Saç Sağlığını Korumak için 5 İpucu

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Sonrası Saç Sağlığını Korumak için 5 ipucu

Saçlarınızı ektirdiniz, her şey yolunda gidiyor, çıkmaya bile başladılar… Evet son derece iyi biliyoruz, yaşadığınız tedirginliği, “ya iyi bakamazsam, saçlarımı tekrar kaybedersem” kuşkusu içinizi kemirip duruyor

Öncelikle şunu söylemekte fayda var. Ekilen saçlarınız dökülmeyecek ama elbette iyi bakmalısınız.

Emphair Saç Ekim Merkezi saç ekimi sonrası saç sağlığınızı korumanız için 5 ipucunu Yeniben’le paylaştı:
emphair wp butonu“Pek çok hastanın sorduğu bir soruyu sordunuz aslında. Daha önce saç ekimi yaptıranlar, sonuçlarını görmeye başladıklarında saçlarına daha iyi bakmak, saç sağlığını korumak ve riskleri azaltmak için yapmaları gereken herhangi bir şey olup olmadığını merak ediyor.”

Saç ekiminize bakım yapmak için kullanmanız gereken en önemli ipuçlarından bazılarını sırayla belirtelim:

Saçınıza Değil, Kafa Derinize Odaklanın

saç derisi
Her şeyden önce, saçınızı yıkarken saçlarınızın aksine öncelikle kafa derisinin temizliğine konsantre olmak önemlidir. Saçlarınızı şampuanladıktan sonra, mutlaka çok iyi durulama yapmalısınız, herhangi bir kalıntının kalmamasına dikkat edin. 

Ayrıca saç kremi kullanıyorsanız, sadece saçların uçlarına sürmelisiniz, kesinlikle saç derisinden uzak tutmalısınız.

Saç kremini köke uygulamak saçın düz ve cansız görünmesine sebep olduğu gibi, köklerin de tıkanmasına yol açar, bu istemediğimiz bir durumdur.

Yağlı, Normal veya Kuru, Saç Tipine Göre Saç Bakımı

saç tipleri
Saçlarınızın tipi aslında ürettiği sebum miktarına göre değişiyor. Eğer çok sebum üreten bir saç tipiniz varsa yağlı bir saça sahip olursunuz, dolayısıyla yağlı saçlar daha sık yıkanmalıdır.

Saçınızı ne sıklıkla temizlemeyi seçeceğiniz, saç deriniz tarafından doğal olarak ne kadar yağ üretildiğine bağlı olmalıdır.

Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var, yaşlandıkça saç deriniz daha az yağ üretmeye başlar, bu da saçların sık sık temizlenmesi gerekmediği anlamına gelir. Ancak saçınızda pullar görmeye başlarsanız, yeterince yıkamamış olabilirsiniz.

Saç derisinde biriken kir, saç ekimi tedavinizin başarısını engelleyebilecek kafa derisi hastalıklarına yol açabilir. Aşırı yağlı bir saç deriniz varsa, saçların günde bir kez ​​yıkanması gerekebilir.      

Isıdan Uzak Durun, Islakken Taramayın

ıslakken tarama
Saçlarınızı banyodan sonra en iyi kurutma yöntemi, doğal olarak kendi haline bırakmaktır. Temiz bir havluyla nemini aldıktan sonra, bırakın kendisi kurusun.

Mutlaka saç kurutma makinası kullanmanız gerekiyorsa, en az 30 cm uzaklıktan tutarak kurutmayı sağlayın. Ayrıca ıslakken saçları taramak, saçların kırılmasına yol açabilir, kurumaya yakın sırada taramak en doğrusudur.

Saç Kremi Kullanımı Önemli  

saç kremi
Saç kremi her şampuanlamadan sonra saça uygulanmalıdır. Çünkü krem, yıpranmış veya hasar görmüş saçların görünümünü büyük ölçüde iyileştirmeye yardımcı olabilir ve saç sağlığına zarar verebilecek çok sayıda dış kuvvete karşı koruma sağlar.

Saç kremi, zararlı UV ışınları gibi zararlı şeylere karşı bir bariyer görevi görür, zamanla saçın gücünü artırmaya ve saç ekiminizin sonuçlarını daha iyi hale getirmeye yardımcı olur.

Ama az evvel de dediğimiz gibi, saç köklerine kullanılmaması şartıyla…     

Kullandığınız Saç Ürünlerinin İçeriğine Dikkat Edin

saç bakım ürünü
Saçınızı şampuanlamak ve şekillendirmek için kullandığınız ürünlerin saç tipinize uygun olduğundan emin olmalısınız.

Saç ihtiyaçlarınız için özel olarak formüle edilmiş ürünleri kullandığınızdan emin olmak, saçınızın genel sağlığını ve dolayısıyla genel olarak ekim ameliyatınızın başarısını büyük ölçüde artırabilir.

İhtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun en iyi seçeneği bulmanızı sağlayan, farklı maliyetler için piyasada birçok harika şampuan ve saç kremi markası bulunmaktadır. Mutlaka saç ekiminizi yapan merkeze bu konu hakkında danışın.

Saç ekimi yaptıranlar, tedavilerinin sonuçlarını görmeye başladıklarında, sadece bu birkaç basit adımı izleyerek saçlarının genel sağlığını büyük ölçüde iyileştirebilir, sağlıklı ve bakımlı saçların devamını sağlayabilirler.

Saç dökülmesi yaşıyorsanız ve sorunu çözmek için saç ekimi olmayı düşünüyorsanız, daha fazla bilgi için Emphair Saç Ekimi Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.


Yayınlanma tarihi: 21/10/2021

-

Son Güncellenme: 21/10/2021

Başa Dön