Saç Ekimi Sonrası Neden Kaşıntı Olur?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Sonrası Neden Kaşıntı Olur?

Saç ekimi, gelişen teknolojinin getirdiği avantajlar ve deneyimli uzmanlar sayesinde günümüzün en popüler estetik uygulamalarından biri haline geldi.

Daha çok erkekler tarafından tercih edilse de saçları seyrelmiş kadınların da başvurduğu bir çözüm. Saç ekiminin öncesinde ve sonrasında dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var.

Saç ekimi yaptırdığınız kliniğin size ayrıntılı şekilde bildirdiği bu önerileri takip ettiğinizde iyileşme süreciniz son derece rahat geçiyor. Bu süreçteki önemli aşamalardan biri kaşıntı evresi.

Saç ekimi sonrası kaşıntı ortaya çıkabiliyor ve bu durumla baş ederken bazı püf noktaları büyük önem taşıyor.

Sizin için bu konuyu Gold City Saç Ekimi Merkezi ile görüştük. Saç ekimi sonrasında kaşıntı ile ilgili detayları bu yazımızda okuyabilirsiniz.
Gold City Hair

Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı Olur Mu? Saç Ekimi Sonrası Kaşıntının Nedenleri Nedir?

saç ekimi kaşıntı“Saç ekimi sonrasında hem donör bölgede hem de saç ekilen bölgede kaşıntı olabilir. İşlemden sonraki bir hafta içinde başlayan kaşıntılar sıklıkla iyileşme sürecinin bir belirtisidir.

Transfer esnasında saç derisine yapılan müdahaleden sonra yaraların kapanmaya başladığını gösterir. Bu nedenle son derece doğal ve beklenen bir durumdur.

Bunun haricinde kaşıntının nedeni alerjik bir reaksiyon da olabilir. Bu durumda antihistaminik içeren bir tedavi gerekebilir. Saç derisindeki aşırı kuruluk kaşıntıya yol açabilecek başka bir sebeptir.

Hangi nedenle olursa olsun altını önemle çizdiğimiz konu, kaşınan derinin asla tırnaklar ya da sert cisimler yardımıyla kaşınmamasıdır. Bu, yeni ekilmiş köklere zarar verir.

Ayrıca enfeksiyon kapma riski doğurur. Bu nedenle kaşıntı başladığında bölgeye dokunmamaya çalışmalısınız. Kaşıntı dayanamayacağınız seviyede ise mutlaka kliniğinize danışmalısınız.”

Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı Nasıl Giderilir?

kaşıntı“Saç ekimi sonrası oluşan kaşıntıyı gidermek için saç derisi bakımınızı kliniğinizin ve doktorunuzun size önerdiği şekilde yapmanız önemlidir. Önerilenin dışında saç bakım ürünü kullanmamalısınız.

Saçınızı nasıl yıkamanız gerektiği size anlatılacaktır. İlk yıkama işlemini klinik ortamında da yaptırabilirsiniz. Kaşıntının büyük bölümü saçınızın ilk yıkamasından sonra geçmeye başlayacaktır.

Saçınız yıkanana kadar tozlu ve kirli ortamlardan kaçınmalı, saç derinizi mümkün olduğunca temiz tutmalısınız.

Uygulama zamanı geldiğinde kliniğinizin size tavsiye ettiği ürünlerle saçınızı temizleyip nemlendirdiğinizde kaşıntı sürecini büyük ölçüde geride bırakabilirsiniz.”

Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı Ne Kadar Sürer?

saç ekimi sonrası kaşıntı“Kaşıntı çoğu kez saç ekimini takip eden bir hafta içinde iyileşme sürecinin bir parçası olarak başlar. Genellikle ilk yıkamadan itibaren azalan kaşıntılar kimi zaman birkaç ay sürebilir.

Bazı durumlarda yalnızca iyileşme belirtisi olarak değil, saç derisinin yeni köklere alışma süreci olarak da ortaya çıkabilir. Saç derisine zarar vermeden süreci atlatmak gerekir.

Eğer kaşıntı tahammül edilemeyecek boyutlara ulaşıyorsa mutlaka doktorunuzla ya da kliniğinizle görüşmeniz gerekir.

Saç ekimi sonrası kaşıntı giderici, ilaç vb. uygulamalardan işlemi yaptırdığınız kliniğiniz önermediği sürece uzak durun.

Yalnızca onların önerileri doğrultusunda kaşıntıya müdahale edin. Kaşıntının ne kadar süreceği kişiden kişiye değişmekle beraber nadir durumlar haricinde ilk ay itibariyle etkisi azalır.”


Yayınlanma tarihi: 01/03/2023

-

Son Güncellenme: 01/03/2023

Başa Dön