Saç Ekimi Sonrası Oluşan Kızarıklığın Nedeni Nedir ve Ne Zaman Geçer?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Sonrası Oluşan Kızarıklığın Nedeni Nedir ve Ne Zaman Geçer?

Saç ekimi işlemi, teknoloji alanında yaşanan gelişmeler sayesinde modern dünyanın en çok tercih edilen estetik uygulamalarından biri haline geldi.

Daha çok erkekler tarafından tercih edilen saç ekimi artık kadınların da başvurduğu işlemlerden biri.

Günümüzde hem kadın hem de erkeklerin sıklıkla tercih ettiği saç ekiminde, alanında uzman merkezlerin ve doktorların olmasının da payı büyük.

Bu merkezlerden biri olan Gold City Hair, merak edilen saç ekimi sonrası yaşanan kızarıklıklarla ilgili sorularımızı sizin için yanıtladı.
Gold City Hair

Saç Ekimi Sonrası Kızarıklık Neden Oluşur?

saç ekimi sonrası kızarıklık“Saç ekimi sonrası kızarıklık aslında saç köklerinin ekilmesi ve ardından iyileşmesi için gerekli olan sürecin önemli bir parçasıdır. Bu nedenle yaşanan kızarıklıklar son derece normaldir.

Ancak açık cilt rengine sahip olan hastalarda durum biraz daha farklıdır. Bu hastalarda kızarıklık ve iyileşme süreci normalden uzun sürebilir.

Saç ekimi işlemi, saçın foliküler ünitelerinin donör bölgeden tek tek çıkarılmasını içerir. Bu işlemde doktor, saç köklerinin etrafına mikro iğne yardımıyla küçük ve dairesel kesiler atar.

Ardından saç kökleri çıkarılır ve hastanın kafasındaki saçsız bölgelere ekilir. Sonrasında ekilen bu foliküler ünite greftleri sağlıklı saç köklerine dönüşür.

Bu işlemler sonrasında ekilen her saç telinin üzerinde bulunan kabuklarda şişlik ve kızarıklık yaşanabilir.”

Saç Ekimi Sonrası Kızarıklık Nasıl Geçer?

kızarıklık“Saç ekimi sonrası kızarıklıklar iyileşme sürecinin normal bir parçasıdır. Bu nedenle hastaların yaşanan kızarıklıklardan tamamen kaçınabilmesi mümkün değildir. Ancak, hafifletmek mümkündür.

İşlem sonrası ılık suyla duş almaya özen göstermek gerekir. Bunun yanında güneşli günlerde işlem yapılan bölgenin şapka ile kapatılması da hastalarımıza sıklıkla önerdiğimiz önlemlerden biridir.

Saç köklerinin ekildiği bölgeye dokunmamaya, bölgeyi ovalamamaya ve kaşımamaya da dikkat etmek gerekir. İşlem sonrasında en az 1 hafta boyunca alkol ve sigara almaktan kaçınmak da gereklidir.

Doktor tarafından önerilen ilaç ya da kremlerin düzenli kullanımı da kızarıklıkların geçmesinde etkilidir.

Son olarak şişliği ve kızarıklığı artıracak uyku pozisyonlarından kaçınmak bunun yerine yarı oturma pozisyonunda uyumaya dikkat etmek önemlidir.”

Saç Ekimi Sonrası Kızarıklık Ne Zaman Geçer?

saç ekimi sonrası kızarıklık tedavisi“Saç ekimi sonrası görülen kızarıklık, hastadan hastaya farklılık gösterir ancak genellikle 2 ile 4 hafta arasında sürer. Bunun yanında hassas ve açık tenli hastalarda bu süre biraz daha uzun yaşanabilir.

Bu tür hastalarda kızarıklık 2 ay sürebilir. Ancak yaşanan kızarıklık giderek artıyorsa ve 2 ay geçmiş olmasına rağmen devam ediyorsa, vakit kaybetmeden doktorla iletişime geçmek gerekir.

Aksi takdirde kafa derisinde istenmeyen enfeksiyon durumları yaşanabilir. Doktorla iletişime geçildiğinde yaşanan kızarıklığa uygun ilaçlı ya da krem uygulamalı tedaviye başlanır.

Tüm bu aşamalar düşünüldüğünde saç ekimi işlemi son derece hassas bir uygulamadır. Bu nedenle işlemi yaptırmayı düşünen hastalara tavsiyemiz, alanında uzman merkezleri ve doktorları tercih etmeleridir.”


Yayınlanma tarihi: 22/02/2023

-

Son Güncellenme: 10/01/2024

Başa Dön