Saç Ekimi Sonrası Kabuk Dökme Aşaması

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Sonrası Kabuk Dökme Aşaması

Saç ekimi sonrası yaşanan kabuk dökme süreci, pek çok kişiyi huzursuz ediyor zira bu kabuklanmalar kaşınma ve yer yer rahatsız edici bir görüntüyü de beraberinde getiriyor. Bu sürecin neden oluştuğunu, saç ekimi sonrası kabuklanmada neler yapılabileceğini Emphair Saç Ekimi Merkezi anlatıyor:

Emphair whatsapp butonu


“Saç ekiminden sonra ekim yapılan alanda ve donör alanda kabuklar ortaya çıkabilir. Aslında bu normal bir durumdur ve bunun için saç ekimi yaptıranların endişe duymalarına gerek yoktur. Öncelikle saç ekimi sonrası bu kabukların neden ortaya çıktığına bir göz atalım. Greftler ekilirken saç derisine çok sayıda kanal açılır ve bu müdahale sonucunda kabuklanma olur ve iyileşme başlar.

emphair saç yıkama

Bu süreç en geç 10 gün içerisinde yaşanır ve tamamlanır, bu da hafif düzeyde bir kaşıntı yaşatır. Altını kalın bir çizgiyle çizmemiz gereken en önemli konu ise kesinlikle bu kabukların koparılmaması ve kaşınma yaşandığı an herhangi bir şeye sürtülmemesidir. Aksi takdirde enfeksiyona yol açabilir veya ekilen saç köklerinin hayatta kalmasını tehlikeye atabilir.

Düzenli ve temiz bir bakım, saç ekimi sonrası kabuklanma sürecini düzgün bir şekilde atlatmanıza yardımcı olur. Doktorunuzun önerisiyle kullanacağınız bir kremli şampuan ya da saç losyonu kullanarak, size gösterilen şekilde saç yıkamanızı yapabilirsiniz. Saçınızı yıkarken tırnaklarınızı değil, hafifçe parmak uçlarınızı kullanarak hareket etmelisiniz. Ardından ılık suyla durulama gerçekleştirmelisiniz. Bu işlemi yine doktorunuzun önerisiyle hergün tekrarladığınız takdirde birkaç gün içinde kabuklanma sorununu çözersiniz.

Saç greftlerinin alındığı donör bölgede de yine aynı sebeplerden dolayı kabuklanma yaşanabilir. Donör bölgesi yıkama sırasında daha sert masaj yapılmasına imkan verdiği için kan akışı daha çoktur. Bu sayede daha hızlı bir iyileşme görebilirsiniz. Zira saç köklerinin nefes alması ve bir an evvel iyileşme sürecine geçiş yapması gerekir. Reçeteli ilaçlar ve saç yıkamaları önerilen şekilde yapıldığı takdirde 10 gün sonunda kabuklanmaların tamamen bitmesi beklenir.

saç ekimi sonrası yıkama

Emphair Saç Ekimi Merkezi’nde bu süreci hastalarımıza detaylıca anlatıyor ve yaşadıkları kabuklanma durumunu fotoğraflayarak, bizlere ulaştırmalarını sağlıyoruz. Bu haliyle daha iyi bir yönlendirme yaparak, konforlu bir iyileşme süreci yaşamalarını istiyoruz.”


Yayınlanma tarihi: 16/03/2021

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön