Saç Ekimi Sonrası Hangi Şampuan Kullanılmalı?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Sonrası Hangi Şampuan Kullanılmalı?

Saç ekimi yaptırdığınız, uzun zamandır düşündüğünüz ve hayalini kurduğunuz yeni dönenin kapıları aralanmış oldu. Şimdi yeni eklen bu saçlara bakma ve onları koruma zamanı!

Saç ekimi sonrası iyileşme ve devam sürecinde en fazla sorulan soruların başında ise, saç ekimi sonrası kullanılacak ürünler geliyor.

Saç ekimi sonrası şampuan, losyon ve diğer kozmetik ürün kullanımını Emphair Saç Ekimi Merkezi anlatıyor:
Emphair
Saç ekimi sonrası kullanılacak şampuan ve diğer ürünlere geçmeden evvel, çok önemli bir konuya değişmekte fayda var.

Saç yıkama, saç ekiminin sonucunu etkileyebilecek en önemli faktörlerden biri olduğundan, her hastaya klinikte saçlarını nasıl düzgün bir şekilde yıkaması gerektiği öğretilir.

Saçınızı Yıkamanın Üç Ana Adımı Vardır:

saç yıkama adımları1 – Ekim yapılan bölge losyon, yağ veya uygun başka bir nemlendirici ile nemlendirilir ve 15-30 dakika bekletilir. Ekilen greftlerin etrafındaki kabuklar ve donör alan bunun sonucunda yumuşar.

Bu yumuşama aşaması, kurumuş kan izlerinin giderilmesine yardımcı olur ve daha hızlı iyileşmeyi destekler. 15-30 dakika sonra saç derisi ılık su ile yıkanmalıdır.

Donör ve ekim yapılan bölgenin temizliğinde özel medikal şampuan kullanılır. Bunun için az miktarda şampuanı ellerinizin arasında köpürtün ve dikkatlice tüm saç derisine uygulayın.

Kaşımayın. Yıkamanın tüm aşamaları, avuç içi ile nazikçe ve baskı uygulanmadan yapılmalıdır.

2 – Saçınızı ovalamayın; bunun yerine hafifçe vurun. Nemlendiriciyi kabuklar düşene veya kafa derisi kuruyana kadar kullanın. Kuruluk hissi devam ederse, saç yıkama arasında nemlendirici kullanılabilir.

3 – Kabuklardan kurtulmak için saçınızı her gün şampuanlayın. Yaklaşık 7-10 gün sonra kafa derinizde kurumuş kan veya kabuk kalmamış olmalıdır.

Ekimden en geç 14 gün sonra saçınızı her zamanki gibi şampuanlamaya başlayabilirsiniz. Operasyondan sonra gerekirse saçlar birden fazla yıkanabilir. Özel şampuanı bitene kadar kullanın.

Saç Ekimi Sonrası Saç Ürünü Önerileri

saç bakım ürünleri“Bir hasta saç ürünlerini satın almak isterse, içinde silikon, parfüm veya boya olmadığından emin olmalıdır.

Emphair’de saç ekimi sonrası tüm hastalarımıza klinik içinden alabilecekleri, losyon ve şampuanları öneriyoruz. İlaçlar ve saç ürünleri ekim sonrası saç bakımı konusunda en büyük destekçinizdir.

Saç Ekimi Sonrası Losyon Kullanımı

saç losyonu kullanımı“Losyonu nazikçe alıcı ve donör alanlarına emdirdikten sonra ılık su ve şampuanla yıkamadan önce 15-30 dakika bekleyin.

Ekim yapılmış bölgeyi cildini çizmekten kaçının ve havluyu tutarken dikkatli olun. Her gün, tüm kabuklar düşene kadar saçınızı yıkayın.

Donör bölge yıkamalar arasında kuru hissediyorsa, onu yatıştırmak için ince bir losyon tabakası uygulanabilir. Bu durumda yıkamaya gerek yoktur.”

Saç Ekimi Sonrası Saç Serumu Sprey ve Kapsül Vitamin Kullanımı

saç serumu kullanımı“Saç ekimi yapıldıktan sonra sprey ve kapsül vitamin kullanımını da öneriyoruz. Fakat burada bahsi geçen ürünler kozmetik amaçlı olanlardan değildir, doktor önerisiyle kullanılmalıdır.

Aksi takdirde ekilen saçlarda sorun yaratabilir. Özellikle sprey kullanımında ürünü 40 cm uzaktan tutarak gerekli miktarda kullanılması, saç derisinin hava almasını sağlar.

Multimineral aminoasit tablet takviye edici gıda şeklinde kapsülleri öneriyoruz. “


Yayınlanma tarihi: 20/10/2022

-

Son Güncellenme: 16/11/2022

Başa Dön