Saç Ekimi Sonrasında Ense Bölgesi Nasıl Gözükür?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Esteinnova Saç Ekimi Merkezi tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Sonrasında Ense Bölgesi Nasıl Gözükür?

Saç ekimi yaptırmadan evvel en sık sorulan sorular arasında saç ekimi sonrası donör bölge görüntüsünün nasıl olacağı vardır. Saç ekimi sonrası donör bölge iyileşmesi hakkında soruları Esteinnova Saç Ekimi Merkezi cevaplıyor:
Esteinnova
“Bildiğiniz gibi saç ekiminde donör alan olarak ense bölgesi daha doğrusu iki kulak arasında kalan arka baş bölgesi tercih edilir.

Saç ekimi sonrası ense bölgesi nasıl gözükür sorusunun ardında aslında çok net bir kaygı var. Zira eğer donör alandan alınan greftler, homojen bir şekilde alınmazsa, tahriş edilerek uygulama yapılırsa bu alanda bariz bir deformasyon, kötü görüntü oluşur. Bu konuyu biraz daha açalım.

Baş Rolde Donör Alan Var

donör alanDonör alan saç ekiminin baş rol oyuncusudur. Burası kalıcı olduğu düşünülen yani dökülmeyecek olan saç bölgesidir. Nadir istisnalar dışında, bu bölgedeki saçlar, en gelişmiş erkek tipi kellik vakalarında bile kalır.

Bu bölgenin sınırları kulakların önünden başlar, tepeye ulaşmadan başın arkasına kadar uzanır. Saç ekimini düşünen herhangi bir erkeğin eninde sonunda sınıf VII seviyesi olarak tabir edilen en ileri boyutta kellik durumuna kadar ilerleyeceğini her zaman varsaymalıyız.

Neden mi? Aslında nedenini anlamak kolay çünkü bu haliyle ilerleyen yıllarda ekilen saçlar ve donör alan homojen olarak gözükmez.

Donör Bölgede Yara İzi

Donör alan yara iziSaç ekiminde donör bölgede yara izini en aza indirmek, olabildiğince tahrip etmeden greftleri almak başarılı bir saç ekimi uygulamasının kritik bir parçasıdır. Doğru uç boyutlarıyla alınmış greftlerin iyileşme süreci de aynı şekilde hastaya konfor sağlayacaktır.

FUE, yani foliküler ünite ekstraksiyonunu günümüz teknolojisiyle en verimli sonuçların alındığı saç ekimi tekniğidir. İşlem, her bir foliküler deri greftinin tek tek çıkarılmasını içerdiğinden, FUT gibi dikiş atılmasını gerektirmez.

Dağılımın Homojen Olması Gerekir

saç ekimiFUE tekniğinde motorlu ya da manuel micro punchlarla işlem yapılır az evvel de değindiğimiz gibi. Bu, en yüksek kalitede greftlere ve minimum yara izine izin veren çok özel bir tekniktir.

Doğrusal bir iz değil, küçük micro izler bırakacaktır ve saçlı dokunun arkasında gözükmeyecektir. Ama dediğimiz gibi homojen olarak alınması çok çok önemlidir.


FUE tekniğinde saç ekimi sonrası donör bölgede ödem, kanama, kızarıklık oluşabilir ama 2-3 gün içerisinde düzelmeye başlar. Kaşıntı ise iyileşme döneminin belirtisidir ve bu durumda ilk yıkamadan sonra giderek azalmaya başlar.”


Yayınlanma tarihi: 17/04/2023

-

Son Güncellenme: 17/04/2023

Başa Dön