Saç Ekimi Öncesi Saç Analizi Nasıl Yapılır?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Öncesi Saç Analizi Nasıl Yapılır?

Saç kadınlar ve erkekler için görünümü etkileyen en önemli detaylardan biri. Dökülen saçları geri getirmek de çoğu zaman pek mümkün değil. Bu durumda yaşanan saç kayıplarını ve seyrek saç görünümünü düzelten ve sizi daha özgüvenli kılan saç ekimi uygulamalarını tercih edebilirsiniz.

Ancak işlemden en iyi sonucu almak ve hayal ettiğiniz görünüme kavuşmak için saç ekimi öncesi yapılması gerekenler ile ilgili bilgi sahibi olmanız ve uygulamanız oldukça önemli.

İşte saç ekimi öncesi yapılması gerekenler ile ilgili size rehber olacak ve ‘saç ve saçlı deri analizi nedir?’ sorusunun yanıtlarını Gold City Hair Saç Ekim Merkezi cevaplıyor: 
gold city hair whatsapp

Saç Ekimi Öncesi Saç Analizi

saç ekimi öncesi analiz“Kişinin görünümünü ve özgüvenini büyük oranda etkileyen saç kaybı sorunları başladığında, bu durumu sona erdirmek amacıyla çeşitli tedavi yöntemleri kullanılabilir. Ancak saç için hangi tedavinin en iyi olduğuna saç analizi ile karar vermek gerekir.

Saç derisi analizi ile uzmanlar saç ekilecek bölgenin durumunu, saçın sağlığını, örnek alınacak bölgede bulunan saçların kalitesini ve sıklığını belirler. Yapılan bu analiz sonucunda da saç ekimi işlemine karar verilir.

Saç Ekiminde Saç Analiz Cihazı ile Tespit Edilebilen Sorunlar

saç sorunlarıYaşadığınız saç kaybının nedenini ve türünü anlamanız için saç analizi yaptırmanız önemli. Yaptırmak istediğiniz saç ekimi ya da saç dökülme tedavisi öncesinde analiz ile yaşanan sorun hakkında detaylı bilgi edinebilir ve en doğru tedavi yöntemine karar verebilirsiniz.

Saç analizi ile tespit edilebilen sorunlar:

  • Saç dökülmesi

  • Kepek

  • Sertlik

  • Saçkıran vb. hastalıklar 

Tespiti mümkün olan bu sorunlardan en önemlisi de saç dökülmesidir. Her sağlıklı insan hayatının bir döneminde saç dökülmesi sorunu yaşayabilir.

Hatta düzenli aralıklarla yaşanan saç dökülmelerinde dökülen saçlar daha sonrasında tekrardan çıkar ve böylelikle saçlar yenilenir. Ancak kalıcı saç dökülmesi bu sağlıklı dökülme sürecinden tamamen farklıdır. Kalıcı saç dökülmesinde saçlar yeniden çıkmaz ve uzamaz.

Bu nedenle saç analizi ne kadar erken yapılırsa gerekli olan tedaviye o kadar erken başlanabilir. 

Saç Analizi Testi Nasıl Yapılır?

saç analizi nasıl yapılırSaç analizi evde uygulayacağınız bir işlem değildir. Bunun için saç muayenesi olabilir ve bir uzmana bu işlemi yaptırabilirsiniz. Her saç ekim merkezinde yaptırabileceğiniz bu işlem basittir ve kısa sürer.

Yapılan bilgisayarlı saç analizi ile saç öykünüz detaylı olarak değerlendirilir. Bu değerlendirme öncesinde yaşanan sorunun ne kadar sürdüğü, bu durumun aile geçmişinizde olup olmadığı ve yaşadığınız rutin hastalıklar ile ilgili sorular da sorulur.

Ardından doktor tarafından kafa derisi ve saç kökleri incelenir. Duruma göre bazı testler istenebilir. Tüm bu işlemlerin ardından saç analizi testi uygulanır.

Bu test cihazda bulunan özel lensler yardımıyla köklerin detaylı bir biçimde incelenmesini sağlar. 

Saç Ekimi Öncesi Saç Analizi

saç analizi

  • Saç dökülmesi sorunlarının büyük çoğunluğu erkek tipi saç dökülmesinden kaynaklanır. Bunun yanında genetik, stres, hormonal bozukluklar, yetersiz beslenme gibi nedenler de saç dökülmelerinin nedenleri arasındadır. Saç analizi bu nedenleri detaylı bir şekilde tespit eder. 

  • Saç analizi ile elde edilen veriler uygulanacak tedavinin işe yarayıp yaramayacağı hakkında bilgi sunar. 

  • Saç analizi yaşanan sorunun teşhisini kolaylaştırır.

  • Analiz yaşanan saç kaybı ile oluşan saçsızlığın ölçümünü yapar. 

  • Saç analizi ile saç problemlerinin doğru tanı ve tedavisini belirlemek mümkündür.

Saç ekimi işleminin başarılı sonuç vermesi için seçeceğiniz merkez çok önemlidir. Gold City Hair Saç Ekim Merkezimizde kalıcılığı yüksek sonuçlar elde edebilirsiniz.

Üstelik saç ekimi öncesi ücretsiz analiz ayrıcalığını da yaşayabilirsiniz. Saç ekimi öncesi yapılması gerekenler ve tedavi hakkında detaylı bilgi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Gold City Hair Saç Ekim Merkezi olarak saç ekiminin yanı sıra saç dökülmesinin tedavisini sağlayan saç mezoterapisi işlemlerini de uyguluyoruz.

Saç mezoterapisi, saçların sağlıklı olması için gerekli olan vitamin, mineral, amino asit, keratolitik bazı ajanlar ve yüzey genişleticilerin saç derisine enjekte edilmesi işlemidir.

Bu işlem, saça uygulanan bakım işlemlerinden daha yüksek etkiye sahiptir. Doğrudan saç derisine enjekte edilen bir işlem olması nedeniyle etkisini kısa sürede gösterir.

Saç mezoterapisi işlemi sonrasında saç derisinde tahriş oluşabilir ancak bu tahriş bölgedeki kan dolaşımını artırmak adına önemlidir. 

Kan dolaşımının artması ile enjekte edilen vitamin ve mineraller işlevsel hale gelir ve saç tellerine etki eder. Bu bakımdan değerlendirildiğinde saç mezoterapisi için süreklilik sunan bir tedavidir diyebiliriz.

Bu işlem Gold City Hair Saç Ekim Merkezi uzmanları tarafından kişiye özel bir takvim doğrultusunda rutin olarak uygulanır ve saçlarda kalıcı bir iyileşme sağlar.


Yayınlanma tarihi: 19/02/2021

-

Son Güncellenme: 07/02/2022

Başa Dön