Saç Ekiminden Hemen Önce Nelere Dikkat Edilir?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekiminden Hemen Önce Nelere Dikkat Edilir? 

Saç ekimi operasyonunda uygulamanın daha başarılı olması ve daha iyi bir sonuç alınması için yapılması ve takip edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu önemli noktaları Emphair Saç Ekimi Merkezi anlatıyor:
Emphair Saç Ekimi“Saç ekiminden önce bazı yapılması ve yapılmaması gereken konular var. Hastalarımıza her zaman talimatları dikkatli bir şekilde takip etmelerini, aksi takdirde prosedürün kendisini etkileyeceğini ve bazı durumlarda sonuçları olumsuzlaştıracak, prosedür sonrası bazı komplikasyonlara neden olabileceğini açıklarız.

Hasta herhangi bir nedenle talimatları takip etmekte zorlandıysa veya yapmadıysa, bunu mutlaka saç ekiminden önce bize bildirmesi gerekiyor. 

Genel olarak saç ekimi talimatlarına bakacak olursak, saç ekiminden 8 hafta önce veya takip eden 8 hafta boyunca planlanan başka bir ameliyatın olup olmadığını bilmek isteriz.

Dahası saç ekiminden önceki bir yıl içinde herhangi bir ameliyat veya kalp krizi gibi önemli bir sağlık sorunu nedeniyle yatış olduysa bunu da söylemekte fayda vardır zira tıbbi geçmişinize dayanarak özel önlemler almamız gerekebilir.

Saç Ekimi Operasyonu Öncesi Beslenme 

Saç ekimi öncesibeslenmeSaç ekimini biz Emphair’de lokal anestezi altında yapıyoruz. Bu sebeple öncesinde hafif bir kahvaltı yaparak gelmeniz iyi olacaktır.

Saç ekimi ameliyatı, dişçi muayenehanesinde kullanılana benzer bir lokal anestezik olan lidokain ile yapılır. Bu durumda midenizde yemek olması önemlidir. Çünkü;

Kan şekeriniz işlem boyunca aynı seviyede kalır, lidokain anesteziğinin metabolize olması daha uzun sürer, daha az lidokaine ihtiyacınız olur ve dolayısıyla işlemden sonra çok az şişlik yaşarsınız.

Bu yüzden yemek yemeniz önemlidir. Fakat genel anestezi altında bir saç ekimi yapılacaksa, 12 öncesinden herhangi bir şey yememeniz gerekir.

Saç Ekiminden 1 Hafta Önce Dikkat Edilecekler 

saç ekimi öncesi dikkat edilecekler1 hafta öncesinden dikkat etmeniz gereken talimatları ise şöyle sıralayabiliriz:

  • Ameliyattan en az 5 gün önce alkol kullanımı kesilmelidir. Aksi takdirde bu maddelerin kan üzerindeki inceltici etkisinden dolayı operasyonun kalitesi düşecektir.

  • Ameliyattan en az 7 gün önce sigara mümkün olduğunca azaltılmalıdır.

  • Kronik hastalıklarda (tansiyon, şeker, kalp hastalığı vb.) günlük olarak kullanmanız gereken ilaçları operasyon gününe kadar kullanmaya devam etmelisiniz.

  • Kahve ve kafein içeren içecekleri (kola, çay vb.) tüketmekten kaçının.

  • Ameliyattan en az bir hafta önce yeşil çay içmekten kaçının.

  • Ameliyattan önce alkolde olduğu gibi kan sulandırıcı ve antikoagülanların (aspirin vb.) kullanımı sınırlandırılmalı ve mümkünse ameliyattan bir hafta önce bu ilaçlar kullanılmamalıdır. Bunun dışında zorunlu tedavi edici ilaçların kullanımına devam edilebilir.

  • Fakat işlem öncesinde kan sulandirici olarak kullanilan ilaçlarin kullanimini doktor vermisse yine onun onayi ile birakmak gerekir. Bu ilaçlar hayati önem arz edebilir. Bunun kararini doktorunuzun vermesi gerekir.

Saç Ekimi Sabahı Dikkat Edilecekler 

saç ekimi günüOperasyondan gelirken saç derisine ve saça ilaç, losyon gibi kimyasal maddeler içeren herhangi bir ürün sürülmemeli ve kullanılmamalıdır.

Operasyon günü hafif bir kahvaltı tercih edilmeli ve kolay giyilip çıkarılabilen geniş giysiler giyerek hastaneye gelinmelidir. Operasyon sonrası araç kullanılmamasını öneriyoruz bu sebeple uygulama sonrası size eşlik edecek birisinin olması iyi olur.”


Yayınlanma tarihi: 08/02/2022

-

Son Güncellenme: 25/06/2022

Başa Dön