Saç Ekimi Mi, PRP Mi?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Mi, PRP Mi?

Saç dökülmesi sorunu kadın erkek ayırt etmeksizin herkesin başına gelebilen bir durumdur. Soruna yol açan nedenler arasında genetik faktörler başrolü oynasa da kişiler başka sebeplere bağlı olarak da saç dökülmesi yaşayabilir.

Genetik etkilerle 20’li yaşların sonunda başlayan saç dökülmesi çevresel faktörler, yanlış beslenme, ilaç kullanımı ya da çeşitli sağlık problemlerinin sonucunda her yaşta görülebilir.

Saç kaybını yavaşlatmak için alınabilecek bazı önlemler mevcuttur. Bununla birlikte dökülen saçları tamamen geri getirmeye en yakın çözüm yalnızca saç ekimidir.

Hangi durumda saç ekimi yapılmalı ve ne zaman PRP tedavisi yeterli olur, bu konuyu sizin için Emphair Saç Ekim Merkezi ile görüştük.
Emphair

Saç Dökülmesi Yavaşlatılabilir Mi?

saç dökülmesi“Saç dökülmesi vücuttaki çeşitli minerallerin ve vitaminlerin eksikliğine bağlı olarak ortaya çıktığında düzgün bir beslenme programıyla yavaşlatılabilir.

Genel olarak demir ve D vitamini eksikliğinde başlayan saç kaybı, yeterli çinko, B12 ve folik asit alınmaması durumunda da görülebilir.

Sağlıklı bir vücut ve kaliteli saç yapısı için gerekli miktarda protein almak önemlidir. Vitamin ve mineraller açısından zengin, dengeli bir diyet programı uygulamak saç kalitesini arttırır.

Ancak saç dökülmesi sorunu dengeli bir diyet programı ile azaltılsa da uzman yardımı almak gerekebilir.

Alınacak uzman yardımı ile hem saç dökülmesi sorununu önlenebilecek ve aynı zamanda kişinin yeni saçlarının çıkma süreci hızlandırılabilecektir.”
 

Saç Dökülmesinde PRP Faydaları

prp“Platelet Rich Plasma İngilizce bir kelime öbeğidir. Anlamı trombosit yönünden zengin plazma olan ifadenin karşımıza sıkça çıkan hali PRP şeklindeki kısaltmasıdır.

PRP pek çok branş hekimi tarafından farklı alanlarda kullanılan başarılı bir tedavi yöntemidir. İçerisine eklenen ekstra malzemelerle gençlik aşısı olarak kullanımı kozmetik dünyasında yaygın bir trenddir.

Eklem rahatsızlıklarının tedavilerine destek olarak, iyileşmesi uzun süren yaraların tedavisinde ve ciltteki izlerin hafifletilmesi için PRP uygulamaları tercih edilebilir.

Bizler de kendi alanımızda saç sorunlarının tedavilerinde PRP seanslarının başarısından faydalanıyoruz.

PRP, hastanın kendi kanının bir santrifüj vasıtasıyla trombosit yönünden zengin kısmının kandan ayrılması ile elde edilen özel bir serumdur.

Serumun özelliği içeriğinin doku yenilenmesini ve hücre iyileşmesini sağlamasıdır. Bu şekilde enjekte edildiği bölgede hücre onarımını ve yenilenmesini başlatarak mevcut sorunun ortadan kalkmasını destekler.

Esasen PRP saç dökülmesi yaşanan bölgeye belli seanslarla uygulanarak bölgedeki kan akışını hızlandırmaktadır. Dolayısıyla kan akışının hızlandığı bu bölgede yeni oluşan hücrelerin yardımıyla saç dökülmesi sorunu büyük ölçüde azalabilmektedir.

Bölgedeki oluşan yeni hücreler yardımıyla da yeni saç kökü oluşumunu da belli oranlarda destekler. Görülen bazı vakalarda PRP’nin saç dökülmesi problemini büyük ölçüde çözdüğü görülmüştür.”
 

PRP İşe Yaramadığında Saç Ekimi Alternatifi Mi Düşünülmeli?

saç ekimi“PRP her zaman tek başına saç kaybı sorununu çözemez. İleri seviyedeki yoğun saç kayıplarını geri almak için yalnızca saç ekimi çözüm sağlamaktadır.

Günümüzde saç ekim teknolojisi çok ilerlemiştir ve tedavi sonrası memnuniyet oranları çok yüksektir.

Sıra dışı bir durum olmadığı takdirde yeni ekilen saç köklerinin büyük bir kısmı tutar ve saç dökülme sorunu tamamen çözülmüş olur.

PRP seanslarını tek başına saç dökülmesi tedavisinde kullanmasak bile saç ekimi sonrası yeni kökleri desteklemek için kullanıyoruz.

Saç ekimi işlemini takip eden süreçte hem yeni saç köklerinin oluşumunu hızlandırmak hem de mevcut köklerin dökülmesini engellemek için PRP yöntemini kullanıyoruz.

Bu nedenle aslında PRP saç sorunlarının tedavi sürecinin her yerinde var diyebiliriz.”

Saç Ekimi Mi, PRP Mi?

saç ekimi mi prp mi“Saç ekimi saç dökülmesinden sonra ortaya çıkan kalıcı saç kaybını geri almak için uygulanan cerrahi bir yöntemdir.

PRP ise kişinin kendi kanından elde edilen platelet zenginliği yüksek serumdur ve bu serumun belli aralıklarla kişilerin dökülme gerçekleşen bölgelere enjekte edilmesiyle tedavi sağlar.

Saç ekimi ve PRP, aynı sorunun çözümüne hizmet eden iki farklı yöntemdir. Hangisinin başarılı bir tedavi sunacağı kişinin durumuna bağlıdır ve detaylı bir muayene sonrasında yönteme karar verilir.

PRP saç dökülmesini tedavi etmenin dışında saçın kalitesini arttırmak için de belli aralıklarla uygulanabilir.”


Yayınlanma tarihi: 24/11/2022

-

Son Güncellenme: 20/04/2023

Başa Dön