Teknik SEO’dan Faydalanın


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Teknik SEO’dan Faydalanın

Teknik SEO Google'ın web sitenizin yapısını ve içeriğini en uygun şekilde tarayabilmesini, dizine ekleyebilmesini ve anlayabilmesini sağlar; Google'ın sayfalarınızı arama sonuçlarında göstermesi için önce web sitenizi taraması gerekir.

Tarama, Googlebot'un web sitenizin tüm sayfalarını ziyaret etmesi ve bu sayfalarda hangi içeriğin bulunduğunu belirlemesidir.

Google, web sitenizi ve sayfalarını tarayamadıysa, var olduğunu bilmez ve bu nedenle web siteniz arama sonuçlarında görünmez.

Ancak, konu yalnızca Google Arama Konsolu'na girip Google'dan web sitenizi taramasını istemek meselesi değildir. Önce Google'a web sitenizi taraması için izin vermeniz gerekir.

Yeni web sitelerinin yanlışlıkla CMS'de "Google'ın bu siteyi dizine eklemesini engelle" yazan bir kutuyu işaretlemesi yaygındır.

Bu kutu işaretlenirse, tüm web sitenizin noindexed olarak işaretlendiği anlamına gelir. Özetle bu, Google'a web sitenizi ve sayfalarını dizinine ekleme yetkisi vermiyorsunuz demektir.

Arama Motoru Görünürlüğü

arama motoruEk olarak, sayfalarınızın taranması ve Google aramalarında görünmeye başlaması için web sitenizin ve her bir sayfanın "indeks" olarak ayarlandığından emin olmanız gerekir. Bu ayrımı nerede yapacağınızı her sayfanın editöründe bulabilirsiniz.

Saç ekimi için teknik SEO'nun bir sonraki adımı, web sitenizin taranabilirliğini en üst düzeye çıkarmaktır. Bunu başarmamızın birincil yolu, dahili bağlantıdır.


Yayınlanma tarihi: 04/10/2022

-

Son Güncellenme: 04/10/2022

Başa Dön