Saç Ekimi Konusunda Doğru Bilinen 5 Yanlış

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Kinyas Düşünmez tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Konusunda Doğru Bilinen 5 Yanlış

Hemen her estetik tedavide olduğu gibi saç ekimi konusunda da birçok hatalı bilgiye sahibiz. Dr. Kinyas Düşünmez saç ekimi konusunda doğru bilinen yanlışları Yeniben için sıraladı:

Kinyas Dusunmez, MD

Saç Ekimine Gerek Yok, Saç Çıkartan İlaçlarla Çözüm Sağlanabilir

saç ilacıSaç ekimi ve saça özel ilaçlar birbirlerini tamamlayan öğelerdir ve kesinlikle ikisinin birbirine karıştırılmaması, biri diğerinin yerini alabilir yanılgısına düşülmemesi gerekiyor.

Saçlarınızın çimen olduğunu düşünün. Saç ekiminde en özet haliyle, saçı başın arkasından alır ve onu açık alanlara ekeriz. Fakat minyatüre olmuş cansız saçlar bu ekim işlemine dahil edilemez.

Nasıl çimlerimize gübre veriyorsak, saç ilaçlarıyla da bu minyatür saçlara ilaçlarla müdahale edebiliriz. Saç ekiminin başarılı olması için ilaçlar gerekli olmasa da, sonrası süreçte ilaç takviyesi önerilebilir.

Fakat unutmayın, saç ekimi kalıcıdır, ilaçlar ise bırakır bırakmaz süreci geriye sarar.

Donör Alandan Alınan Saçlar, Bu Bölgede Tekrar Çıkar

donor alanMaalesef bu da yanlış bir bilgi. Yine aynı bitki örneğinden devam edersek. Ağacın yerini değiştirirsek, ağaç nakledildiği yerde çıkacaktır, eski yerinde herhangi bir ağacın çıkması mümkün değildir.

Donör alandaki saçlar, kelliğe neden olan erkeklik hormonu androjenlere karşı duyarsızdır, bu yüzden yeni evlerinde ömür boyu büyürler. Dediğimiz gibi onu aldığımız yerde yeni saç folikülü yetişmez.

Saç Ekimiyle Tüm Kel Alanlar Kapanır

saç ekimi öncesi sonrasıBu çok sık konuşulan ve duyduğumuz bir efsane zira çoğu insan, başlarının tepesini gençliğinde olduğu gibi gösterecek kadar donör saça sahip değil.

Yani eski sıklığı kadar bir saç bütünlüğüne sahip olmak pek de mümkün değil. Donör alandaki greft sayısı kadar sıklık sağlayabiliriz.

FUT Tekniği, FUE’e Göre Daha İyiydi

FUTHiçbir tekniğin birbirinden ileri ya da geri olduğunu söyleyemeyiz zira teknik değil, hasta vardır. Kısaca hangi teknik hangi hastaya uygunsa, o teknik en iyi saç ekimi tekniğidir.

FUE DHI gibi teknikler, günümüzün en modern saç ekimi yöntemleridir., en doğal sonuçları alabildiğimiz ve hastaya maksimum konforu yaşatabildiğimiz bir uygulamadır.

Ekilen Saçlar Hemen Uzar ve Asla Dökülmez

saç ekimi sonrasıİşlemden yaklaşık dört ay sonra, başladığınız yerde olmayı bekleyebilirsiniz. Temel seviyeye geri dönersiniz çünkü tüyler telojen evreye geçer, bir süre dinlenirler ve sonra yeniden büyürler.

Bundan sonra, ömür boyu sizinle kalırlar. Hastalarımıza ekilen saçların bir süre sonra döküleceği bilgisini verir ve açıklamasını yaparız.

Onlara, bu sürecin saç ekimin doğal bir parçası olduğunu, korkmamaları gerektiğini açıklamak çok önemli. Dediğim gibi dökülecek ama tekrar çıkacaklar, merak etmeyin.”


Yayınlanma tarihi: 02/05/2023

-

Son Güncellenme: 02/05/2023

Başa Dön