Saç Ekimi İşleminden Sonra Nasıl Uyunur?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi İşleminden Sonra Nasıl Uyunur?

Saç ekimi en popüler kozmetik tedavilerden bir tanesi. Sıklıkla yapılan saç ekimi dışında sakal, bıyık, kaş ve favoriler de yine tercih edilen uygulamalar arasında yer alıyor.

Safir FUE gibi birçok gelişmiş teknik sayesinde, saç ekimi sonrası gerçek anlamda konforlu bir süreç yaşanıyor ancak sonrası için bakım çok önemli.
saç ekimi öncesi sonrası
Bunların arasından en önemlisi uyku ve dinlenme pozisyonunuzdur.

Saç ekimi bir ameliyat olduğu için işlemden sonra bir hafta kadar hafif bir rahatsızlık olacaktır ancak bu süre yeni ekilen saç köklerinin hayatta kalması için çok önemlidir.

Saç ekimi sonrası nasıl uyunması gerektiğini Gold City Saç Ekimi Merkezi’ne sorduk:
Gold City Hair whatsapp“Saç ekimi sonrası uyku pozisyonu, hemen her hastanın en fazla merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bu önemli bir konudur çünkü uyurken yeni greftlerinize maksimum zarar verme ihtimaliniz var.

Yeni ekilen bölgelere yapılacak herhangi bir baskı hem ameliyat bölgesinin çevresindeki cilde hem de ekilen saçlara zarar verebilir.
saç ekimi sonrası
Uyurken veya şekerleme yaparken aklınızda bulundurmanız gereken tüm ayrıntılara bakalım şimdi:
 

  • Alıcı bölge yastıktan uzak olmalı ve ekilen saçınız ile yastık kılıfı arasında doğrudan temas olmamalıdır.

  • Karnınızın üzerinde değil, sırt üstü yatın. Sırt dik konumda olmalıdır.

  • Baş ve sırt 45 derecelik bir açıyla yükseltilmelidir.

  • Ekilen saçlarınıza zarar vereceği ve şişliği artıracağı için yüzüstü yatmaktan kaçının.

  • Bir başka seçenek de uyurken baş seviyesini kalp seviyesinin üzerinde tutmaktır. Aksi taktirde kafa derisi bölgesine kan geri akışı azalır, bu da şişlik veya morluklara neden olabilir.·    Cerrahi alanlardaki baskıyı azaltmak için dizlerinizin altına yastık koyarak uyuyun.

  • Uzun süreli uyku, kafa derinizdeki stresi artırabilir ve iyileşmeyi uzatabilir. Gün içinde kısa şekerlemeler yapmak en iyisidir.

Saç Ekimi Sonrası Yastıklar Hakkında Her Şey

saç ekimi yastığı
Daha önce de belirtildiği gibi, gün içinde kısa şekerlemeler yapmaya çalışın. Ancak geceleri daha uzun süre yatmanız gerekiyorsa, saç ekimi geçirenler için özel olarak tasarlanmış bir yastık kullanın.

Bu benzersiz yastıklar, başı yastıklamaya ve boyun kasları üzerindeki baskıyı hafifletmeye yardımcı olan jel benzeri bir malzeme içerir. 45 derecelik bir açıya ulaşmak için 1'den fazla yastık kullanabilirsiniz.

Bu yastığı alamıyorsanız, baş bölgesindeki basınç noktalarını azaltmaya yardımcı olan ve terlemeyi önleyen hafızalı köpük gibi yumuşak yastıklardan kullanabilirsiniz.
saç
Terleme kaşıntıya neden olur ve ayrıca saç greftlerine zarar verir. Başınızı doğru bir şekilde yukarıda tutmak ve yeni ekilen saç köklerine zarar vermemek için yastığınızın altına bir veya birkaç yastık koyabilirsiniz.

Bir boyun ya da seyahat yastığı başınızı destekler ve gece uykunuzda dönerseniz saç greftlerini de korur.

Pijamalarınız Temiz Olsun

pijamalarAmeliyat bölgesini enfekte etmemeye özen gösterilmelidir. Bu nedenle yatağınızın, yastık kılıflarınızın ve çarşaflarınızın temiz olmasına özen gösterin.

İyileşme sırasında saç derisini kaşımamak gerektiği için, yıkarken saç derisinde kaşıntıya veya alerjik reaksiyona neden olabilecek temizlik maddelerinden kaçının.

Kaşıma hem ekilen hem de donör bölgelere zarar verir.

Saç Ekimi İşleminden Sonra Ne Zaman Normal Uyuyabilirim?

saç ekimi sonrası normal uyuma
Bir ila iki hafta içinde, genellikle normal yani eskisi gibi uyumaya başlayabilirsiniz. Bu 7-14 gün içinde ekilen saç greftleri güvenli ve alıcı alana kök salmış olur.

Tüm öneriler sizi rahatsızlıktan, ağrıdan, kaşıntıdan, terlemeden ve enfeksiyondan kurtaracaktır.


Yayınlanma tarihi: 11/04/2022

-

Son Güncellenme: 03/08/2022

Başa Dön