Saç Ekimi Yazın Mı Kışın Mı?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Esteinnova Saç Ekimi Merkezi tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Yazın Mı Kışın Mı?

Ülkemiz her yıl saç ekimi tedavisi için ülkemize gelen binlerce sağlık turistini ağırlıyor.

Yabancı hasta sıklıkla hem saç ekimini yaptırmak hem de ülkemizin turistik yerlerini gezmek amacıyla daha çok yaz mevsimi tercih ediyor.

Yurt içi saç ekimi hastası ise, hangi mevsim saç ekimini yaptırması gerektiği konusunda kararsız. Saç ekimi tedavisi için hangi mevsim daha uygun, kışın mı yoksa yazın mı yapılmalı?

Konuyu işin uzmanı Esteinnova Saç Ekimi Kliniği’ne danıştık:
Esteinnova wp“Bu soru, alopesi, saç dökülmesi sorunu nedeniyle saç ekimi ile ilgilenen birçok kişi tarafından iletilen genel bir sorudur. Ancak gerçek şu ki saç ekiminin uygun olduğu mevsim ya da ay diye bir genelleme yapamayız.

Saç ekimi herhangi bir zamanda planlanabilir. Saç ekimi işleminizin zamanı mevsimle değil, çoğunlukla sosyal hayatınızla ilgilidir.

Diyelim ki yazın saç ekimi yaptırdınız, operasyondan sonraki ilk on gün güneşten uzak durmanız ve yüzmemeniz yeterli olacaktır.

Kışın saç ekimi yaptırdınız diyelim, kendinizi soğuktan korumak için ilk birkaç gün şapka takmanızı tavsiye ederiz.

Yazın ya da kışın yapılan saç ekimi hatta bahar aylarında yapılan saç ekimi arasında herhangi bir fark yoktur.

Saç Ekimi İçin İdeal Zaman

saç ekimi zamanıSaç ekimi için ideal zaman, hastanın kendini işleme hazır hissettiği ve çalışma programına uygun olduğu zaman, doğru zamandır.

Yılın herhangi bir zamanında saç ekimi yaptırmak mümkündür: kış veya yaz, sabah veya akşam.

Zaman ve mevsim, bu prosedür için ana sınırlayıcı faktör değildir. Saç ekimi için uygun mevsim ve zaman seçimi operasyonun başarısını etkilemez.

Akılda tutulması gereken tek şey, bu işlemin sekiz saat sürebileceğidir hatta gerekirse birkaç seansa uzayabileceğidir. Operasyona sabah başlanırsa öğleden sonra bitebilir. Öğleden sonra başlanırsa, akşam bitebilir.

Sıcaklık değişiklikleri saç ekimini etkilemez. Sıklıkla yaz mevsiminin insanlar tarafından tercih edilmesinin sebebi ise yaz aylarının çoğu insanın iş rutinine ara verdiği zaman olmasıdır. İyileşme sürecinin bu aralıkta yaşanmasını tercih ederler.

Yaz aylarında saç ekimi yapacağımız hastalarımıza bazı önerilerimiz oluyor, şimdi size onlardan bahsedelim.

Yaz Aylarında Saç Ekimi

yaz“Yaz aylarında çok terleriz ve bu da iyileşme sürecini zorlaştırabilir. Bakterilerin ter içinde bir sorun haline gelmesini önlemek için, alanı daha sık temizlemeniz veya terlemenize neden olan faaliyetlerden kaçınmanız gerekebilir. 

Ayrıca güneşe maruz kalma konusunda dikkatli olmalısınız çünkü saç derinizin güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmasını istemezsiniz.”

Kış Aylarında Saç Ekimi

kış“Kış aylarında ise okul ya da iş rutini daha fazladır. Ama boşluk yaratıp kış aylarında saç ekimi yaptıran hastalarımıza önerilerimiz var. Başınızı soğuktan koruyun. Yumuşak, pamuklu bir bere veya şapka kullanabilirsiniz.

Yani her şey size bağlı. Son karar tamamen size aittir ve takip bakımı ile tutarlı olduğunuz sürece, seçtiğiniz zamanlama, iyileşme sürecinizi etkilemez.

Mevsimler değil, en iyi saç ekimi merkezini araştırmanız ve tercih etmeniz çok daha önemlidir. Tecrübe, beceri, başarıyı sağlamanın en iyi yoludur.

Özetle saç ekimi için doğru zaman ne zaman? Kendini hazır hisseden herkes, ister yaz ister kış olsun yılın herhangi bir zamanında saç ekimi yaptırabilir. “


Yayınlanma tarihi: 13/10/2023

-

Son Güncellenme: 13/10/2023

Başa Dön