Saç Ekimi Fiyatları 2024 Konusunda En Sık Sorulan Sorular

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Fiyatları 2024 Konusunda En Sık Sorulan Sorular

Saç ekimi fiyatlarını, hangi saç ekimi merkezini seçmeniz gerektiğini ve saç ekimi iyileşme süreçlerini merak ediyorsunuz, biliyoruz. Yaptığınız araştırmada size yardımcı olacağını düşündüğümüz, en sık sorulan saç ekimi sorularını, Emphair Saç Ekimi Merkezi’ne sorduk:
emphair saç ekim merkezi

Saç Ekimi Maliyeti Yani Saç Ekimi Fiyat Aralıklarından Bahsedebilir misiniz?

Emphair
Bugün saç ekimi klinikleri genellikle greft başına veya oturum başına saç ekimi fiyatı belirliyorlar. Saç ekimi muayeneleri genellikle ücretsiz yapılıyor ve sizin kafanıza ne kadar greft ekileceği hesaplanıyor.

Saç ekimi fiyatının ortalama greft başına yaklaşık 100 TL olduğunu düşünebiliriz. Buna, saç ekimi doktorunun alacağı para, anestezi ve klinik maliyetleri de eklenince saç ekimi muayenesi sonrasında elle tutulur bir maliyet bilgisi almanız olasıdır.

Bu saç ekimi fiyatlarının değişken olmasının nedenleri arasında kliniğin bulunduğu şehir ve semt, saç ekimi doktorunun tecrübesi gibi konular bulunur.

Fakat unutmayın, yetenekli ve profesyonel bir saç ekimi ekibi size muazzam bir saç ekimi yaparak, saç ekimine verdiğiniz parayı düşünmemenize neden olur. Bu sebeple fiyatlardan çok, saç ekibi merkezinin sanatsal görüşüne ve uzmanlığına odaklanmanızı öneriyoruz.

Greft başına fiyat seans boyutu arttıkça düşmesi normaldir. Birçok klinik seans ve greft çoğaldıkça indirime gider.

Diğer saç dökülmesi tedavileri de eğer bu maliyetlerin içerisine sokulacaksa, örneğin farklı enjeksiyonlar, anestezi teknikleri, PRP veya mezoterapi gibi uygulamalar da yine saç ekimi fiyatlarını artıracaktır.

Muayeneniz sırasında toplu, işlem bitimi toplamda ne kadar para ödeyeceğinizi sormayı unutmayınız. Emphair Saç Ekimi Merkezi’nde biz, greft başı ücretlendirme değil, seans başı ücretlendirme yapıyoruz.

Toplam Kaç Greft Ekim Yapılacak?

Kaç greft ekim yapılacak?Saç dökülmesi sonrasında mevcut ihtiyacınız olacak greft miktarı, sizin saçsızlık derecenize ve donör alan verimliliğinize göre belirlenir. Ayrıca gelecekte dökülmesi öngörülen saçlarınız da hesaba katılarak, greft belirlemesi yapılır.

Aşırı derecede fazla alınan ve ekilen saç kökü, bazı kan dolaşımı sorunlarına sebebiyet verebileceği için, ne kadar greft ekimi yapılacağına muayene sonrasında karar verilmesi önemlidir.

Saç Ekimi İyileşme Süreci Nasıl Geçer?

saç ekim iyileşmesi
Bugünün saç ekimi, çok rafine, mikro saç ekimi prosedürü ile yapılan kesiler sayesinde çok küçük ve geçmiş prosedürlere göre saç derisinde daha az deformasyon yaratıyor. Bu daha da haliyle hızlı iyileşme ile sonuçlanmaktadır.


Bazı uyuşma ve hafif ağrı, saç ekimini takiben birkaç gün için beklenen bir durum olmasına rağmen çoğu hasta, sıklıkla 1 gün ya da 2 gün bu huzursuzluğu hissediyorlar ve sonrasında herhangi bir sorun yaşanmıyor.

İnsanlar Saç Ekimi Yaptırdığımı Anlayacaklar mı?

saç ekimi sonucu
Hemen saç ekimi sonrasında hastanın alıcı alanı mikro kesilerle dolu olur ve derhal iyileşme süreci başlar. Hafif pembemsi bir yapı olur. Bu renk değişimi ve minik kesiler on gün, bir hafta içinde hızla iyileşir. Aynı şekilde saç ekimi yapılmış alanda da kızarıklık görmek mümkündür.


Saç ekimi yaptırdıktan sonra bir 10 gün kadar bu görünüşü kabul etmeniz gerekiyor. 10 gün sonra sanki kafanızı 2’ ye vurdurmuş gibi bir görüntü olur ve normal yaşantınızda fark edilmez.

Genellikle 1 ay sonrasında şok dökülme diye tabir edilen süreç yaşanır ve 3 ay içinde tekrar saçlar çıkar, büyür. Eğer saç ekimi işlemi doğru bir şekilde yapıldıysa saç ekimi yaptırdığınızı kimse anlayamaz. Sonuçlar son derece doğal bir şekilde gözükür.

Saç Ekimi Sonuçları Kalıcı Mıdır?

saç ekim sonucu
Saçsız alanlara nakledilen saç kökleri, genetik olarak dirençli olduklarından bir ömür boyu büyümeye devam eder.


Kısaca bu saç kökleri dökülmeye şifrelenmemiştir ve nakil edildiği alanda da yaşantısına devam edecektir.

Nasıl Mükemmel Bir Saç Ekimi Doktoru Bulabilirim?

saç ekimi doktoruTekrar saçlarınıza kavuşmanız için en önemli karar seçtiğiniz saç ekimi merkezidir. Sağlıklı ve doğal sonuçları ancak size konusunda uzman bir saç ekimi profesyoneli sağlayabilir.

Bunun için internetten araştırma yapabilir veya daha evvel saç ekimi tecrübesi yaşamış, saç ekimi yorumlarını sizinle paylaşmaktan çekinmeyen insanlarla da konuşabilirsiniz. 


Yayınlanma tarihi: 22/10/2020

-

Son Güncellenme: 24/01/2024

Başa Dön