Saç Ekimi Ameliyatına Nasıl Hazırlanılır?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Ameliyatına Nasıl Hazırlanılır?

Erkeklerin yıllardır belki de estetik olarak en büyük problemi olan saç dökülmesi ve azalmasına bir alternatif olan saç ekimi, son zamanların en popüler uygulamaları arasında yer alıyor.

Erkeklerin yaşadığı genel bir problem olan kalıcı saç kaybı çoğu kişide karizmatik bir görünümü beraberinde getirse de erkekler çoğu zaman saç ekimi yöntemi ile düşledikleri gür saçlı profile sahip olabiliyor.

Peki, erkeklerin özenli ve kendine güvenen bir görünüme kavuşmasını sağlayan saç ekimi öncesi için birtakım hazırlıklar yapması gerektiğini biliyor musunuz?

Sizin için bu soruları Gold City Saç Ekimi Merkezi’ne sorduk.
Gold City Hair

1. Saç Ekimi Öncesi Banyo Yapın

saç yıkamaSaç ekimi öncesi dikkat edilecekler arasında belki de en önemlisi. Ameliyat öncesi, operasyona girmeden saçlarınızı yıkayarak hastaneye gitmelisiniz.

Operasyon sonrasında doktorunuz 3 gün boyunca banyo yapmamanızı isteyeceğinden öncesinde yapılan banyo iyileşme sürecinde daha rahat ve konforlu olmanızı sağlar.

2. Baş Bölgenizi Mutlaka Koruyun

saçSaç ekimi sonrasında baş bölgenizi korumaya dikkat etmenizde fayda var. Korumak için bu süreç boyunca kafadan geçirilerek giyilen kıyafetler yerine gömlek gibi önden iliklenen kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

Böylelikle her kıyafet değiştirmede işlem uygulanan ve son derece hassas olan bölgeyi koruyabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz.

3. Yemeğinizi Operasyondan Önce Yiyin

yemekAmeliyattan önce yemek yemeye dikkat edin. Saç ekimi sonrası birkaç saat boyunca bir şey yiyip içemeyebilirsiniz.

Uygulama sonrası süreci konforlu geçirmek adına yemek yeme işleminizi operasyona girmeden önce gerçekleştirebilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak da saç ekimi operasyonu öncesinde aşağıdaki noktalara da mutlaka dikkat etmelisiniz:

  • Operasyona girmeden 1 hafta öncesi sigarayı bırakmanızda fayda var. Böylelikle iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz.

  • Yine 3 gün öncesinde alkol tüketimine ara vermiş olmalısınız.

  • Operasyondan 1 gün öncesinde ve sonrasında kafein içerek içeceklerden uzak durmalısınız.

  • 3 gün önce yeşil çay tüketimini de bırakmalısınız.

  • Bunun yanında kullandığınız rutin ilaçlar hakkında mutlaka saç ekimi yapacak hekimle konuşmalı ve değerlendirme yapmalısınız.

  • 1 hafta öncesinde pıhtılaşmayı engelleyen ilaç ve vitaminleri kullanmayı bırakmalısınız. Bu ilaçların kullanılması operasyon sırasında kanama artışına sebep olabilir.

  • Daha kapsamlı bir hazırlık için operasyondan 1 ay önce kafa derisi ve saça losyon/ilaç sürmeyi bırakın.

Erkeklerin en sık yaşadığı bakım problemlerinden bir tanesi olan seyrek ve hacimsiz saçlar sizin de probleminiz olabilir.

Böyle bir durumda saçlarınıza yanlış ürünlerle geri dönüşü olmayan zarar vermek yerine siz de Goldcity Saç Ekimi uzmanlığında yaptıracağınız saç ekimi ile çözüm bulabilirsiniz.

Sakın unutmayın; sizi bakımlı ve özenli bir görünüme kavuşturacak saç ekimi öncesinde hazırlık ritüelleri uygulayarak iyileşme sürecini konforlu geçirebilirsiniz.


Yayınlanma tarihi: 07/06/2023

-

Son Güncellenme: 07/06/2023

Başa Dön