Saç Ekimi Acıtır mı? Saç Ekimi Ağrılı Bir İşlem Mi?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Kinyas Düşünmez tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Acıtır mı? Saç Ekimi Ağrılı Bir İşlem Mi?

Saçlar görünümü büyük oranda etkiler. Nedeni ne olursa olsun yaşanan saç dökülmelerinin çoğunu geri getirmek de son derece zordur.

Genellikle erkeklerde yaşanan kalıcı saç dökülmeleri, gelişen teknoloji sayesinde saç ekimi işlemleri ile giderilir.

Saç ekimi işlemleri DHI saç ekimi, FUE saç ekimi, tıraşsız saç ekimi ve kadın saç ekimi olarak farklılık gösterir.

Bu yazımızda saç ekimi işlemleriyle ilgili bilgi vermek yerine bu işlemle ilgili farklı bir konuya değineceğiz.

Görünümde büyük farklar yaratan saç ekimi işlemi ile ilgili sıklıkla sorulan sorulardan biri de “saç ekimi sırasında ağrı, acı duyulur mu?”

İşlem sırasında ve saç ekimi sonrasında ağrı olur mu sorusunu sizin için Dr. Kinyas Düşünmez’e doktorlarına sorduk:
Kinyas Dusunmez, MD

Saç Ekimi Sırasında Acı Olur Mu?

saç ekimi acısı“Saç ekimi yaptırmaya karar veren herkesin farklı acı eşiği bulunur. Acıya duyarlılığı yüksek olan birçok hastaya "saç ekimi iğne acısı hissettiniz mi?” diye sorulduğunda hayır denmiştir.”

Saç Ekimi Sancılı Bir İşlem Mi?

saç ekimi sancılı bir işlem miSaç ekimi, lokal anestezi ile uygulanan bir işlem olduğu için “saç ekiminde acı hissedilir mi?” sorusuna hayır yanıtını verebiliriz. Ancak işlem sonrası ağrı yaşanabilir.

Bu durum günlük ağrı kesiciler ile tedavi edilebilecek kadar hafiftir ve kolaylıkla aşılabilir.

Bu bilgiler doğrultusunda “saç ekimi acıtır mı?” sorusuna hayır diyebiliriz.

Saç Ekimi Sonrasında Ağrı Olur Mu?

saç ekimi sonrası“Saç ektirme işlemi sonrasında ağrı neredeyse hiç olmaz.

Saç ekimi acı verir mi?” sorusuyla yapılan bir araştırmaya göre saç ekimi işlemi yaptıran 100 kişiden 85 hasta saç ekimi sonrasında ağrı ya da hassasiyet yaşamadığını ancak %15’i baş ağrısı kadar bir ağrı yaşadığını ve ağrı kesicilerle bu ağrıdan kurtulduğunu belirtti.

Saç ekimi acı verir mi sorusunu yanıtladık. DHI PRO saç ekimine; kişinin donör bölgesinin incelenmesi ve alınacak greft sayılarının tespiti yapılarak başlanır.

Greft sayısı belirlendikten ve ön saç çizgisi tasarımı yapıldıktan sonra ilk olarak lazer ve PRP seansı gerçekleştirilir.

Ekim işleminden önce lokal anestezi uygulanarak hastanın acı, ağrı ya da sızı hissetmesinin önüne geçilir.

Saç ekimi işlemi ve acı verip vermediği hakkında en doğru bilgiyi işlemi yaptıracağınız uzman kliniğe giderek alabilirsiniz.

Klinikte ilk olarak saç dökülme tipi ve şiddeti ölçülür, gerekli olan durumlarda da saç kökleri detaylı olarak araştırılır. Ardından kişiye özel bir tedavi protokolü oluşturulur.”

Saç Ekimi İyileşme Süreci

saç ekimi iyileşme süreci“Saç ekiminiz için iyileşme süreci de nispeten ağrısız geçer. Prosedürünüz bittikten hemen sonra iyileşmeniz için gerekli olan bilgiler ve destek ilaçlar size verilir.

Dinlenmek adına işten 7 ile 14 gün izin almanızı gerekir. Ancak bu süre prosedürünüzün boyutuna ve bireysel iyileşme sürecinize bağlıdır.

İşlem sonrasında her hastaya çok basit olan ve enfeksiyona karşı 2-3 günlük bir antibiyotik ve ameliyat sonrası şişmeyi önlemek adına isteğe bağlı ilaçları içeren kişiselleştirilmiş bir bakım programı hazırlanır ve süre daha kolay hale getirilir.”


Yayınlanma tarihi: 21/02/2023

-

Son Güncellenme: 21/02/2023

Başa Dön