Saç Ekim Günü Neler Yaşayacağım?

Saç Ekimi

Ece Yalçın tarafından yazılmış, ClinicExpert tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekim Günü Neler Yaşayacağım?

Saç ekimi, ülkemizde başarıyla uygulanan ve tatmin edici sonuçları olan bir işlem. Yerli hastaların yoğun ilgisinin yanında ülkemizi sağlık turizmi kapsamında ziyaret eden yabancıların neredeyse yarısı buraya saç ekimi için geliyor. Saç ekimi detaylı ve emek isteyen bir süreç. Deneyimli ellerde sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlanan sürecin en önemli kısmını Clinicexpert doktorlarına sorduk: Saç ekim günü neler yaşayacağım? Bu önemli günle ilgili ayrıntıları yazının devamında okuyabilirsiniz.

ClinicExpert whatsapp butonu

Saç Ekim Günü

saç ekim çizgisi

“Saç ekimi cerrahi bir işlem ve işlemden sonra eve nasıl döneceğiniz konusunda endişe duymamanız için sizi evinizden alıyoruz. İşlem bitince de hastanede yatış yapmanıza gerek olmadan, aynı gün sizi evinize bırakıyoruz.Saç ekiminizden bir gün önce hastanemiz sizinle temas kurarak nereden alınmak istediğinizi soruyor. Operasyonunuzun gerçekleşeceği günsabah saatlerinde özel aracımız sizi belirttiğiniz adrestenalıp Avrupa’nın en büyük saç ekimi ve estetik cerrahi hastanesi olan sağlık merkezimiz Clinicexpert’e getiriyor. Eğer daha önceki ziyaretinizde kan tahlili yaptırmadıysanız işlemden önce tahlilleriniz yapılıyor. Saç ekimi için uygun değerlere sahipseniz işleme başlıyoruz.”

1.Adım

saç ekimi

“Saç ekimi için kullanılacak greftlerin alınacağı donör bölgeyi ve transfer yapılacak alanı tıraşlıyoruz. Ardından işlem esnasında acı ve ağrı hissetmemeniz için hem donör alanı hem de transfer yapılacak alanıaşamalı olarak lokal anestezi ile uyuşturuyoruz. Saç ekimi cerrahi bir işlem olsa dasizegenel anestezi vermiyoruz. Bilinciniztransfer sırasında bize tepki verebilecek,hatta bizimle sohbet edebilecek düzeyde açık oluyor. Hafif sedasyonla lokal anesteziyi destekliyoruz. Saç ekimi gerçekleşirken size sorular soruyoruz, sizinle sohbet ediyoruz. Saç ekimi işlemi bölgenin büyüklüğüne göre 4-8 saat arasında süren bir operasyon, bu nedenle lokal anesteziyi belli aralıklarla tekrarlıyoruz. Ayrıca, işlem esnasında molalarımız var. Saatlerce aralıksız saç ekimi yapmıyoruz.”

2.Adım

“Genellikle enseniz üzerinde belirlediğimiz donör alandan özel bir cihaz yardımıyla greftleri topluyoruz. Greft, her biri 2-3 kök içeren koruyucu yapıdır. Dikkatli bir şekilde topladığımız bu greftleri onları canlı tutmayı sağlayan özel bir sıvıyla dolu kabın içine yerleştiriyoruz.”

3.Adım

saç ekimi

 

“Saç ekiminin yapılacağı alan üzerinde saç çizginizin yerini ve kökleri nasıl yerleştireceğimizi tasarlıyoruz. Transferden önce bu bölgeye DHI PRO tekniği kapsamında PRP ve lazer uygulaması yapıyoruz. Bu işlemlerle mevcut saç dökülmenizi durdurmayı ve var olan saçlarınızı koruyarak desteklemeyi hedefliyoruz.”

Saç Ekimi Sonrasında Nelere Dikkat Etmeliyim?

saç ekimi sonrası

“Saç ekimi sonrasında yapmanız gereken en önemli şey, yeni ekilen köklere zarar verecek temaslardan kaçınmanızdır. Bölgeye dokunmamalı ve üzerine baskı uygulayacak eylemlerden uzak durmalısınız. Uyuma pozisyonunuza dikkat etmelisiniz, köklerin ezilmesine ve ölmesine neden olabilecek şekilde yatmamalısınız. Oturarak uyumalı ve operasyon bölgesini korumalısınız. Başınızı suyla temas ettirmemelisiniz. Son olarak, saç ekimi cerrahi bir müdahale olduğu için işlemden sonra hafif ağrı ve acı hissetmeniz normaldir. Bunlar için size önereceğimiz ağrı kesicileri kullanmanız yeterlidir. Saç ekiminizin en önemli kısmı bitti, şimdi aşama aşama iyileşme süreciniz başlıyor. Çok yakında yeni saçlarınıza kavuşacaksınız.”


Yayınlanma tarihi: 02/06/2021

-

Son Güncellenme: 16/03/2022

Başa Dön