Saç Dökülme Sorununa PRP Mi İyi, Mezoterapi Mi?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sibel Ulusan tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Dökülme Sorununa PRP Mi İyi, Mezoterapi Mi?

Günde 10 tel kadar saç dökülmesi makul karşılanıyor. Bazı zamanlarda ise aşırı saç kaybı yaşandığında bir an evvel bu sorunun önüne geçebilmek için saç dökülme tedavilerini araştırıyoruz.

Karşımıza en sık, saça PRP ve saça mezoterapi uygulamaları çıkıyor. Bu iki saç dökülme tedavisi arasındaki farkı, faydalarını ve etkinliğini Medikal Estetik Hekimi ve MedikalHair Saç Ekimi Merkezi doktoru Dr. Sibel Ulusan anlatıyor:

Dr. Sibel Ulusan saç ekimi whatsapp butonu
“PRP mi mezoterapi mi? Bu ikisi arasında derin farklılıklar var evet ve bize de en fazla gelen sorular arasında yer alıyor. Öncelikle ikisinin ayrımına bakmak lazım.

PRP Tedavisi Tamamen Doğaldır

Prp tedavisi

PRP tedavisi tamamen doğal, dışardan herhangi bir kimsayal maddeyi almadan, kendi kanımızdan, trombositlerin büyüme faktörlerinden faydalandığımız bir tedavidir.

Hastanın kendi kanını tekrar sorunlu bölgenin derialtına verdiğimiz bir uygulama aslında. Ben bunu hastalarıma hep bir gübre olarak anlatıyorum.

Nasıl ki sağlıklı çiçeklerimize zaman zaman gübre verir ve canlılıklarını artırırız, PRP’de aynen bu şekilde bölgenin canlılığını artırır, aktive eder, mücadelesine destek ve kuvvet vermek amacıyla yapılır.

Mezoterapi Dışarıdan Alınan Bir Destektir

saça mezoterapi uygulaması

Saça mezoterapi ise dışarıdan çinko, selenyum gibi maddelerin cilt altına verilmesidir. Evet eksiklik durumunda faydalıdır.

Fakat saçı genetik olarak dökülen hastalarda böyle bir eksiklik söz konusu değildir ve saç ekimi işlemi en doğru karar olacaktır.

Ben kendi pratiğimde özetle eğer hastada mezoterapi ile alacağı maddelerde eksiklik yoksa, verilmesini çok anlamlı bulmuyorum. Bu durumda PRP’yi çok daha fazla tercih ediyorum.

Ne PRP, Ne De Mezoterapi Olmayan Bir Saçı Çıkartamaz

prp ve mezoterapi farkları

Trombositlerin üzerindeki büyüme faktörleri dediğim gibi saça gübre görevi görecektir. Saç ekimiyle birlikte uygulanabilir ama kesinlikle söylediklerimden saç kökü olmayan yerden saç çıkartır gibi bir mana çıkarılmamalı.

Ne PRP, ne de Mezoterapi olmayan bir saçı çıkartamaz. İncelmiş telleri kalınlaştırabilir, dökülmeyi azaltabilir.

Uluslararası saç ekimi kongrelerinde PRP önerilen bir uygulamadır. Saç ekimi yaptığımız hastalarımıza PRP’yi gönül rahatlığıyla destek tedavisi olarak veriyoruz.

Az evvel söylediğim gibi ektiğimiz canlı saçlara destek kuvveti PRP ile sağlıyoruz.

PRP Sadece Kaliteli Olan Köklere Gübre Görevi Görecektir

saç için prp

MedikalHair Saç Ekimi Merkezi’nde idame tedavisi olarak 1 yıl boyunca PRP’yi uyguluyoruz ve bu ücretin içine dahil bir uygulamadır. Ortalama 4 seans PRP’yi hastalarımıza hediye etmiş oluyoruz.

Aslolan her zaman saç ekimin kalitesidir. PRP sadece kaliteli olan köklere gübre görevi görecektir.”


Yayınlanma tarihi: 06/10/2021

-

Son Güncellenme: 05/01/2022

Başa Dön