Rus Dudak Dolgusuyla Çarpıcı Bir Dudak Yapısı Oluşturmak Mümkün

Dudak Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Rus Dudak Dolgusuyla Çarpıcı Bir Dudak Yapısı Oluşturmak Mümkün

Hepimiz dudaklarımızın biraz daha dolgun olmasını istiyoruz. Özellikle de doğal görünümlü dudakların peşindeyiz, ördek dudakların değil. 

Ancak dudak dolgusu insanı vezir de edebiliyor, rezilde! Üstelik şu an birçok dudak dolgusu tekniği varken, kafalarımızın karışmış olması da muhtemel.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat, Yeniben’e Rus dudak dolgusu başta olmak üzere, dudak dolguları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi:
Gokce Haspolat“Kafanız hiç karışmasın, Rus dudak dolgusuna geçmeden evvel öncelikle neden dudak dolgusuna ihtiyaç duyuluyor, ona göz atalım.

Yaşlandıkça dudaklar doğal olarak hacim ve dolgunluk kaybeder. Bu durum yıllar geçtikçe ortaya çıkan kolajen ve elastindeki genel azalmadan kaynaklanır.

Bu ikisi cildimize yapı, destek ve elastikiyet sağlayan proteinlerdir. Yaş aldıkça dudakların mevcut şekliyle birleştiğinde, giderek küçülen bir yapı olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca yaşa bağlı olmaksızın doğuştan ince veya asimetrik bir dudak yapısına da sahip olabilirsiniz. İşte tüm bu saydıklarımı dudak dolgusu tedavisiyle düzeltmemiz mümkün. 

Yavaş Yavaş Büyütmek En Güzelidir

Şimdi dudak dolgusu yapılırken en iyi şekli oluşturmak için dikkat edilmesi gereken noktaları sizinle paylaşmak istiyorum.

Yavaş yavaş büyütmek en güzelidir. Birden fazla tedavi ile düşük hacimler kullanarak yavaşça dudağı büyüterek şekil vermek gerçek anlamda fark yaratır ve yüz bütününe uyumlu, çarpıcı dudakları oluşturmamıza fayda sağlar.

1: 1.60 üst-alt dudak oranı dudaklarınızın doğal görünmesinin kilit noktasıdır. Yani üst dudak ile alt dudak arasındaki bu hacim farkını oluşturmak gerekir.

Nasıl bir dudağa sahip olmak istediğinizi bilmek çok önemli. Daha dolgun, daha nemli, taze görünümlü, yoksa hepsi mi? Aklınızdan geçeni doktorunuzla paylaşmalısınız.

Hyaluronik asit bazlı dolguların çözülebilir olduğunu unutmayın ve seçiminizi bu doğrultuda yapmanızı öneririm.

rus dudak dolgusu

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir?

Şimdi gelelim Rus dudak dolgusuna. Rus dudak dolgusunda yerleştirilme tekniği önemlidir. Dolgu miktarını çok ufak miktarda ayarlarız ve yüzeysel olarak ama dikey enjeksiyon yaparız.

Rus dudak dolgusunda dolgunun dikey olarak verilmesi tüm dudak hattının tıpkı kalemle çizilmiş gibi belirgin ve kıvrık olmasını sağlar.

Fakat burada kullanılan ileri enjeksiyon tekniği sayesinde dudaklarda ördek dudak görünümü oluşturmadan, dudakların hacim kazanması sağlanır. Azar azar verilen dolgusu ile son derece doğal bir görünüm de kazandırılmış olur.

Herkese Rus dudak tekniği uygulanabilir elbette ama daha iyi bir sonuç alabilmek için, daha evvel dudaklarında dolgu olmayanlarda daha iyi bir görüntü oluşturulabilir.

Diğer dudak dolgularında olduğu gibi anestezik kremle bölge uyuşturulur ve ardından özel enjeksiyonu ile ortalama 15-20 dakika içerisinde uygulama yapılır.

rus dudak dolgusu

Rus Dudak Dolgusunda Hyaluronik Asit

Rus dudak dolgusunda Hyaluronik asit dudak dolgularını tercih ediyorum. Hyaluronik asit zaten bildiğiniz gibi birçok nedenden dolayı dudak dolgusu tedavilerinde tercih edilen bir maddedir.

Bu asit ciltte doğal olarak bulunur, yani vücut tarafından iyi karşılanan tanıdık, düşük riskli bir dolgu maddesidir.

Daha önce de belirttim, hyaluronik asidin çözümlenebilir yani dudak dolgusu yanlış enjekte edildiğinde veya istenmediğinde geri dönüşü mümkündür. Hyaluronidaz enzimi, dolgu etkisini ortadan kaldırmak için, dudaklara enjekte edilebilir. 

Son olarak şunu vurgulamak isterim ister Rus dudak dolgusu olsun, ister başka bir uygulama, hangi estetik tedaviyi seçerseniz seçin, tedavinin istediğiniz görünümle sonuçlanmasını sağlamanın en büyük anahtarı, deneyimli, tıbbi olarak kalifiye bir doktoru seçtiğinizden emin olmaktır.

Uyguladığı tedavilerin sonuçlarını beğendiğiniz bir doktorun, size görünümünüz için vereceği tavsiyeleri de göz ardı etmemenizi öneririm.”


Yayınlanma tarihi: 19/01/2021

-

Son Güncellenme: 10/11/2022

Başa Dön