Rahim Ve Mesane Sarkmasında Yeni Bir Ameliyat: Robotik Cerrahi

Genital Estetik

Prof. Dr. Fuat Demirci tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Rahim Ve Mesane Sarkmasında Yeni Bir Ameliyat: Robotik Cerrahi

Rahim ve mesane sarkmasında yeni bir ameliyat, vajina etrafındaki doku ve organların vajinayı dışarı iterek fıtıklaştırmalarına genital organ sarkmaları diyoruz.

Vajina ön duvarı idrar torbasına, tepesi rahime arka duvar kalın barsağın son kısmına komşudur. Bu yeni ameliyat yöntemini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Fuat Demirci'ye sorduk:
Prof. Dr. Fuat Demirci whatsapp

Rahim Ve Mesane Sarkmasında Nasıl Bir İşlem Yapılır?

genital estetikSırasıyla idrar torbası, rahim ve kalın barsağın son kısmı vajinadan dışarı sarkabilir. Genellikle bir tarafın sarkması diğer tarafı da çeker ve o alanında sarkmasına neden olur.

Genital sarkmaların geleneksel tedavileri vajinal yoldan hastanın sarkan kısmını kendi dokularına asmak ya da karından vajina tepesini bir yama ile arkada sakrum dediğimiz kemiğe tespit etmek şeklindedir.

Robotik Cerrahinin Faydası

robotik cerrahiYakın zaman kadar karından yapılan ameliyatlar için karın açılmakta ve vajina ön duvar ve arka duvarına fikse edilen bir yama sakruma da(pelvis arkasını oluşturan kemik) fikse edilmektedir.

Karın açılarak yapılan bu ameliyatın en önemli avantajı başarı oranının % 90’ın üstünde olmasıdır.

Dezavantajları ise karnın açılması ve iz kalması, ağrının fazla olması, iyileşmenin uzun sürmesi ve hastanın normal aktivitelerine geç dönmesidir.

Robotik cerrahi ya da laparaskopi ile yapılan ameliyatlar aynı başarıyı sağlamasına karşın yukarıdaki dezavantajları ortadan kaldırmaktadır.

Hasta daha az kaybı, daha az ağrı, daha fazla enfeksiyon riskiyle karşılaşmaktadır. İşine erken dönmektedir ayrıca uzun bir ameliyat izi de olmamaktadır.

Bu ameliyatı laparaskopi yerine robotik cerrahi ile yapmanın avantajı klasik laparaskopiden daha etkili sütür atılabilmekte ve dokular üç boyutlu görülebilmektedir.


Yayınlanma tarihi: 20/12/2021

-

Son Güncellenme: 20/12/2021

Başa Dön