Potansiyel Hastaların Dikkatini Çeken Bir Blog Oluşturmanın 4 Yolu


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Potansiyel Hastaların Dikkatini Çeken Bir Blog Oluşturmanın 4 Yolu

Bloglar estetik tedavi uygulamalarınız için güçlü bir etkileşim ve hasta eğitim aracı olabilir. Aslına bakarsanız zaten pazarlama dilinde blog bir “pull marketing”, kötü bir Türkçe çevirisiyle "çekme pazarlaması" tekniğidir.

pull marketing

Bloglar estetik hakkında sorularına cevap arayan insanları cezbeder, yani yazacağınız blog yazıları onların dikkatini çeker ve yönlendirir.

Web sitenize iyi düşünülmüş blog içerikleri oluşturmak arama motoru optimizasyonuna yardımcı olur. Web sitenizin, estetik tedavilerle ilgili arama sorguları için arama motorlarında görünmesini sağlar.

Önce hastaların en çok neleri merak ettiğini tespit etmek gerekiyor.

Bloglarınızı potansiyel hastalarınızın dikkatini çekebilecek şekilde hazırlamanın ve bu kişiler tarafından okunma şansını artırmanın yollarını sizin için derledik:

1. Basit Hasta Profilleri Oluşturunhasta demografisi

Blogunuzun birincil amacı, güven oluşturmak ve web sitenize hedef kitlenizden trafik çekmek olmalı. Hedef kitlenizi iyi belirlerseniz, tam olarak neyi merak ettiklerini, neyin bilgisini almak istediklerini kolaylıkla çözersiniz.

Bunu yapmak için, öncelikle yaş aralıkları, cinsiyetleri, gelir seviyeleri ve arayabilecekleri tedavi türleri dahil olmak üzere hastalarınızın kim olduğunu düşünmelisiniz.

Ayrıca ortalama bir hastanızın psikografik özelliklerini de düşünmekte fayda var yani hangi televizyon programlarını izlerler, hangi müziği dinlerler, hangi konuları önemserler gibi…

Blogunuz için gönderi oluşturmadan önce bu soruları göz önünde bulundurmanızın nedeni, cevapların blog yazılarınızın içeriğini, tonunu, referanslarını, anahtar kelimelerini ve diğer temel unsurlarını içermesi gerektiğindendir.

Hedef kitle ve temel bilgiler sabitlendikten sonra, hastalarınızın profili yazınızdaki bilgileri nasıl şekillendirdiğinizi etkilemelidir, aslında tıpkı her muayene sırasında yaptığınız gibi.

Hasta profilleriniz aynı zamanda estetik tedaviler hakkında ne tür sorular olacağını da belirler ve hasta sorularını yanıtlamak, kliniğinizin web sitesine nitelikli ziyaretçileri çeken ilgili içerik oluşturmanın anahtarıdır.

2. Hastalarınızın Soracağı Soruları Önceden Tahmin Edin ve Cevaplayınsorgulayan hasta

Estetik yolculuklarının henüz başlarında olan potansiyel hastalara güven aşılamak için bloğunuz son derece önemlidir.

Bloglarınız, genellikle hastaların Google gibi arama motorları aracılığıyla soracakları estetik tedavilerle ilgili soruları etkili bir şekilde yanıtlamalıdır.

Sorabilecekleri soruları belirlemek ve ardından cevaplamak, estetik tedavilerinin sonuçları hakkında makul beklentileri olan ve eğitimli hastalar yetiştirmenin bir başka ve etkili yoludur.

Anahtar kelime fikirleri için Google'ın otomatik olarak arama kısmına yazdığınızda kendiliğinden önerdiği algoritmasını kullanabilirsiniz. Bunun için estetik tedavilerinizle alakalı bir kelime yazmaya başlayın, size sık şekilde aranan kelime varyasyonu önerilerini sunacaktır.

Bu kelime öbekleri ile yazacağınız blog yazıları iyi bir başlangıç ​​noktasıdır. Ayrıca Yeniben’in tedavi sayfalarını inceleyerek, sorular varyasyonlarına da bakabilirsiniz.

Diyelim ki, "Karnımdaki yağdan nasıl kurtulabilirim?" diye bir soru hakkında blog içeriği üretmek istediniz. Yazınızda karın germeden bahsederken, mutlaka bu estetik operasyonun risklerini ve iyileşme dönemine değinmelisiniz.

Ayrıca hastanın tam manasıyla güvenini kazanmak için diyet, egzersiz gibi çeşitli seçenekler de sunabilirsiniz. Tedavinin artıları eksileri iyileşme dönemi sorunları hakkında oldukça dürüst olmalısınız.

3. İçeriğinizi Düzenleyinblog düzenleme

Hem insanlar hem de arama motorları iyi organize edilmiş içeriği sever. Blog içeriğinizi arama motorları için en iyi şekilde nasıl biçimlendireceğiniz konusunda bir kitap yazabiliriz, ancak içeriğinizin okunabilirliğini ve sıralamasını artırmak için uygulayabileceğiniz bazı basit tiyolar vermek istiyoruz.

Tekrar karın germe üzerinden gidelim. “Karnımdaki yağlardan nasıl kurtulabilirim?” sorusuna cevap veren bir blog yazısı yazarken, mutlaka ara başlıklarla, içeriği zenginleştirin.

Ameliyatlı seçenekler, ameliyatsız seçenekler, hepsinin iyileşme süreçleri, uygulamaların detaylarını anlatırken de yine madde madde sıralama yaparak içeriğinizi oluşturabilirsiniz. Bu tür başlıklar, içeriğinizin taranmasını kolaylaştırır ve arama motorlarının içeriğinizin neyle ilgili olduğunu anlamasına yardımcı olacak anahtar kelimeleri dahil eder.

Alt başlıklar yalnızca Google gibi sitelerdeki sıralamanızı yükseltmekle kalmaz, aynı zamanda okumayı kolaylaştırır.

4. Pazarlamanızı Pazarlayınsosyal medya

Hasta profillerinizi ve potansiyel hastaların sorularını dikkate alan blog yazıları yazmanın, estetikle ilgili sorgular için arama motorlarında üst sıralarda yer almanıza yardımcı olabileceğini artık biliyorsunuz.

Ancak popüler arama terimlerinde rekabet yüksektir, kısaca sizin gibi yazılar yazan pek çok doktor var. Dolayısıyla içeriğinizin estetik tedavileri ciddi şekilde düşünen kişiler tarafından görülmesini sağlamak için diğer pazarlama kanallarını kullanmalısınız.

Sosyal medya kanallarınızda yayınlamak, blogunuzdaki içeriği paylaşmanın harika bir yoludur.

Takipçilerinizi soru sormaya veya içeriğiniz hakkında tartışmaya teşvik ederek, gelecekteki blog gönderileri için daha fazla soru toplayabilir ve hasta profillerinizi daha iyi anlayabilirsiniz.


Yayınlanma tarihi: 26/03/2021

-

Son Güncellenme: 06/10/2023

Başa Dön