Plexr İçin Gelen 7 Kullanıcı Sorusunun Cevabı Burada!

Plexr

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Plexr İçin Gelen 7 Kullanıcı Sorusunun Cevabı Burada!

Son dönemlerin en fazla konuşulan ameliyatsız cilt yenileme tedavisi Plexr hakkında gelen kullanıcı sorularını Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat cevaplıyor:
Gokce Haspolat

Kaşlarım Çok Düşük ve Gerçekten Göremiyorum Plexr Bana Uygun Mu?

eyebrowHastanın fotoğrafını görerek yorum yapmak en doğrusu olacaktır ancak genel bir cevap vermek gerekirse plexr için doğru adayları şu şekilde özetleyebiliriz:

1) Doğal olarak kapüşonlu gözleri olan genç hastalar ve tipik 'Asyalı' gözleri olan hastalar,

2) Üst ve/veya alt göz kapaklarında bir miktar deri fazlalığı olan orta yaşlı hastalar ve genç görünümünü korumak isteyenler.

3) Üst ve alt göz kapaklarında aşırı cilt kıvrımları, kırışıklıklar ve istenmeyen göz torbaları ile katlanmış cilt dokusu olan yaşlı hastalar.

Bu saydıklarım dahilinde kaş düşüklüğü için hem plexr hem de botox uygulaması hasta için uygun olabilir.

Plexr Sonrası Krem Kullanmak Gerekir Mi, Hangi Krem Kullanılır?

plexr creme
Plexr sonrası hastalarıma genellikle cildi iyileştirme özellikleri ve iyileşmeyi artırmaya yönelik kremler reçete ediyorum ve hassas cildi korumak için SPF30 ve üzeri güneş koruma ürünlerini de mutlaka öneriyorum. 

Plexr Uygulama Öncesinde Yapılacak Bölge Uyuşturuluyor Mu?

before plexrLokal anestezik krem uygulaması, yerine ben Plexr tedavisi için lokal anesteziyi tercih ediyorum. hastalarımın konforu çok önemli. 

Plexr Tedavisi Sonrası Kızarıklık Ne Kadar Sürer Ertesi Gün İşe Gidebilir Miyim?

after plexrPlexr sonrası hastalar hemen hemen aynı süreci geçiriyor. Tedaviden hemen sonra hastada yoğun bir kabuklanma olur ve kısa bir süre sonra bu kabuklar düşmeye başlar, tipik olarak yaklaşık yedi gün sürer.

İkinci günde yani tedaviyi izleyen ertesi gün, kırmızı ve şiş göz kapakları oluşur. Tedavi gününde ve sonrasında, dışarı çıktığınızda veya işe gittiğinizde, görüntünüzü hafifletmek için uygun ve hijyenik koşullar dahilinde kamuflaj makyajı yapabilirsiniz.

Dışarı çıkmak için herhangi bir kısıtlama yoktur, ancak şişme olasılığı nedeniyle tedaviden bir gün sonra araba kullanmasanız iyi olur. 

Plexr Sonrası İz Kalır Mı? 

Plexr Benler İçin de Uygulanır Bir Tedavi Midir? Plexr Akne Tedavisinde Kullanılabilir Mi?

plexr and scar
Evet, elbette. Plexr folikülün tıkanmasına katkıda bulunan birikmiş keratinositleri süblime eder ve bakteri üremesini engeller, böylece tedavi edilen alanda komedonlar tekrarlayamaz.

Kist ve nodülleri iz bırakma riski olmadan ortadan kaldırır ve yeni kolajen oluşumunu teşvik etmek için mevcut yara izi üzerinde kullanılabilir.

Ek olarak, topikal tedavilerin yani kremle tedavi edilmeye çabalanan akne izlerinin, artan emilimine yol açarak etkinliklerini arttırır ve sistemik tedavi ihtiyacını ortadan kaldırır.

Plexr ile yara izi tedavisi mümkün mü?

Göz Kapağı Estetiği Cerrahi Olduğu İçin Plexr Düşünüyorum Peki Tekrar Tekrar Mı Uygulamak Gerekiyor?

plexrTıpkı bu sorudaki hasta gibi birçok kişi göz kapaklarında yorgun ve “yaşlı” bir görünüm veren deri fazlalığından muzdarip.

Ancak hastalar genellikle anestezi korkusu, iyileşme süresi ve olası komplikasyonlar nedeniyle ameliyattan kaçınıyor, korkuyor.

Plexr ise, fazla deriyi çıkarmak için bir neşter veya lazer kullanmaz, böylece geleneksel prosedürün doğasında bulunan riskler yoktur.

Hasta işlem sırasında gözlerini açıp kapatabilir ve tedavi edilmesi gereken cilt kıvrımlarını gösterebilir. Zaman içinde tekrar düşme yaşanırsa, elbette Plexr tekrar yapılabilir. 

Evde Plazma Pen Kullanılabilir Mi?

plasma pen at homeŞimdi burada aslında tedavinin tam olarak nasıl bir sisteme sahip olduğunu anlatmakta fayda var. Plexr, cilt tedavileri için plazma enerjisini kullanan yani katıyı (deriyi) gaza dönüştüren bir tedavi şeklidir.

Bir cihaz yardımıyla bu işlem yapılır. Cihaz ve cilt arasındaki voltaj farkını kullanarak, cildin yüzeysel tabakasında bulunan sıvıları, ısı iletimi olmadan, aydınlatmaya benzer küçük bir elektrik arkı ile çalışır.

Elektrik akımı yoktur, cihaz hasta için riskleri azaltır ve yalnızca cildin yüzeysel tabakasına etki ettiğinden, geleneksel lazerlerin yanlış kullanımından kaynaklanabilecek olası kalıcı cilt hasarları plexirde görülmez.

Anında sonuç alınır, cildin sıkılaşmasını sağlar. Fakat bu tip komplike bir cihazın evde tipi kullanımını kesinlikle uygun bulmuyorum zira çok ciddi sorunlara yol açabilir. 


Yayınlanma tarihi: 04/02/2022

-

Son Güncellenme: 13/10/2022

Başa Dön