Plastik Cerrahide Pandemi Sonrası Patlama: “Mükemmel Kalma” Arzusu


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Plastik Cerrahide Pandemi Sonrası Patlama: “Mükemmel Kalma” Arzusu

Dermatologlar, pandemi öncesi zamanlara kıyasla estetik tedavi arayan insanlarda bir artış bildiriyor. Pek çok Amerikalı, koronavirüs krizi sonrası, farklı olarak ev ofislerinden ve karantinalardan çıkıyor.

Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği'nin estetik prosedürlerde "pandemi sonrası patlama" olarak adlandırdığı bir eğilim mevcut.

TODAY'in ana şirketi NBCUniversal'in başkan yardımcısı Bonnie Hammer, uzun zaman sonra arkadaşlarıyla açık havada maskesiz bir partiye katıldıktan sonra bunu fark etti.

Hammer, “Salgın hayatımızı alt üst ettiğinden beri, değişen sadece dünya değil, yüzlerdi. Gerilmiş, dolgun ve pürüzsüz, bu partideki kadınlar neredeyse tanınmaz görünüyordu, kendilerine daha az ve birbirlerine daha çok benziyorlardı"

Bu yılın başlarında ABD genelinde 100'den fazla kurul onaylı dermatologla yapılan bir ankette, pandemi öncesi zamanlara kıyasla estetik tedavi arayan insanların %56 oranında arttı görüldü.

%86'sının video konferans yani online muayene ile tedavi arayışına girdikleri ifade edildi.

Zoom Dismorfisi

zoom disporfia
Harvard Tıp Okulu'nda dermatolog ve dermatoloji yardımcı doçenti olan Dr. Arianne Shadi Kourosh, buna “Zoom dismorfisi” adını verdi.

Dr. Arianne; “Bir dizüstü bilgisayarın kamerasının önünde otururken burun daha büyük ve daha geniş, gözler daha küçük görünebilir, dedi ve TODAY'e şunları söyledi:

"Bir kişi yalnızca kendi yansımasıyla daha önce hiç olmadığı kadar yoğun ve sıklıkta yüzleşmekle kalmıyor, aynı zamanda çarpık bir yansımaya bakıyorlardı.

Yani bu, insanların bilinçaltında görünüşleri hakkında daha bilinçli hale gelmelerinin bir yoluydu."

Estetik Prosedürlere 16,7 Milyar Dolar Harcandı

surgery-prices
Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği'ne göre, Amerikalılar geçen yıl estetik prosedürlere 16,7 milyar dolar harcadı.

2020'deki ilk beş prosedürden üçü, burun estetiği, göz kapağı ameliyatı ve yüz germe de dahil olmak üzere yüze odaklandı.

ASPS ise bunu "Zoom çağrılarındaki önemli artışa ve evde sağduyulu bir iyileşme için kapalı kalma süresine yanıt olarak yüz prosedürlerine eğilim şeklinde nitelendirdi.

Birikmiş hasta talebi ise şu günlerde endüstrinin pandemi sonrası patlamasını körükledi.”

2019'daki En Çok Yapılan Prosedürler ise Liposuction ve Meme Büyütmeydi

breats augmantation
Verilere göre pandemi öncesi 2019 yılında en çok tercih edilen estetik operasyonlar liposuction ve meme büyütme idi.


Hammer: “Pandemi ortaya çıktıkça estetik prosedürler hakkında daha çok konuşulmaya başlandı. Yüz kusurları takıntı haline getirildi” ifadesini kullandı.

Hammer, gençlerin ve yetişkinlerin, yüzlerindeki kusurları bir parmak hareketiyle temizlemek için uygulamaları kullandığını ve ardından bu görüntülere gerçek hayatta benzemek istediklerini belirtti.

“Mükemmelliğe olan bu takıntı konusunda endişeliyim” dedi.

Trend Bu Yıl da Devam Ediyor

4 differenet aesthetics
Global Allergan Estetik Başkanı Carrie Strom, estetik endüstrisinin 2021 boyunca güçlü bir büyüme yaşadığını dile getirdi.

Strom; "Estetik tedavilerin insanların kendilerine bakmaları için çok daha fazla kabul gören bir yol, tüketicilerin zihniyet ve davranışlarında istikrarlı bir değişim görüyoruz" dedi.


Yayınlanma tarihi: 13/12/2021

-

Son Güncellenme: 30/10/2023

Başa Dön