Plastik Cerrah ve Eşine Dolandırıcılık Suçlaması


DHA’dan 2013 yılına ait Ömer Erdem’in haberine göre, dünya çapında üne sahip plastik cerrah Doç.Dr. Ö.R.Ö. ve sigortacı eşi A.Ö.'nün, Antalya'da çok sayıda doktor ve iş adamını 3-6 milyon lira arasında dolandırdığı öne sürüldü.

Antalya'da kendi adını taşıyan sigorta şirketi bulunan A.Ö., iddiaya göre eşi Doç.Dr. Ö.R.Ö.'nün yakın çevresinde bulunan, özellikle özel hastanede görevli ve muayenehanesi olan doktorların bireysel sigortalarını kendi şirketi üzerine almak istedi. Mesai arkadaşları plastik cerrahın eşinin ricasını kırmayan 50'nin üzerinde doktorun yanı sıra iş adamları, başka şirketlerde devam eden bireysel sigortalarını A.Ö.'nün sigorta şirketine aktarmak için kendisine vekâlet verdi.

Ancak A.Ö., iddiaya göre aldığı vekâletlerle bu kişileri sigortalatmak yerine, tüm sigortaları kardeşi B.Y.'nin üzerinden kaydetti. B.Y., bir süre sonra cayma hakkını kullanarak, hesapta biriken paraların tamamını İngiltere'de eşi ve eniştesiyle ortak olduğu bir bankanın hesabına aktardı.

Kardeşiyle İngiltere’ye Kaçtı
Doktorlardan birinin sigorta hesabını kontrol etmesiyle dolandırıcılık olayı ortaya çıkınca cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü görevlileri, A.Ö., B.Y. ve Doç.Dr. Ö.R.Ö.'yü gözaltına almak için harekete geçti. Şüphelilerden A.Ö. ile kızkardeşi B.Y.'nin operasyonu haber alarak İngiltere'ye kaçtığı, Doç.Dr. Ö.R.Ö.'nün ise Antalya Havalimanı'ndan kaçamayacağını anlayınca İstanbul'daki bir ofiste saklandığı bilgisine ulaşan polis, operasyonun yönünü İstanbul'a kaydırdı.

Tutuklandı
İstanbul'daki ofise baskın yapan polis, Doç.Dr. Ö.R.Ö.'yü gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Doç.Dr. Ö.R.Ö., Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. İfadesinin ardından Doç.Dr. Ö.R.Ö. sevkedildiği mahkemece tutuklandı.

Polis, 50'nin üzerinde doktorun ortalama 70-80 bin lira dolayındaki birikiminin tamamının İngiltere'deki hesaplara aktarıldığını, dolandırıcılığın boyutunun 3-6 milyon lira dolayında olduğunu kaydetti.

Doç.Dr. Ö.R.Ö.'nün Avrupa ve Ortadoğu'da çok tanınan bir plastik cerrah olduğu, eşinin şirketinde yüzde 15 hissesi olduğu ifade edildi.

Ömer Erdem / Antalya, (DHA)

Kaynak: DHA


Yayınlanma tarihi: 08/08/2017

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön