Pitbullun Kopardığı Burna Estetik ile Yama Yapıldı

Burun Estetiği
Burun Estetiği tedavisinde öne çıkan merkezler

Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Pitbullun Kopardığı Burna Estetik ile Yama Yapıldı

Samsun’da yaşayan 35 yaşındaki Arif Sehri, pitbull cinsi bir köpek tarafından saldırıya uğradı. Köpeğin ısırması sonucu burnunda parçalanmalar oluşan hastaya estetik ameliyatla müdahale edildi.

Kendi Vücudundan Alınan Dokularla Yama

arif sehri ve pitbull
Hekimler Arif Sehri’yi 5 buçuk saat süren bir ameliyata aldı. Operasyon sırasında hastanın kendi burun ucu ve sırtından dokular alınarak parçalanan bölgeye yama yapıldı.

Azerbaycan uyruklu Arif Şehri ile eşi Fardina Sehri, her zaman olduğu gibi sabah saatlerinde işe gitmek için evden ayrıldılar.

Tam o esnada pitbull cinsi tasmasız köpek bir arabadan çıktı. Eşi Fardina Sehri pitbulldan korkunca, Arif Sehri araya girdi.

Pitbullun sahibi Arif Sehri’ye; "Korkma bir şey yapmaz" dedi ve adam da buna güvenerek rahat hareket etti. Hemen ardından köpek Arif Sehri'ye saldırıp burnunu parçaladı.

Plastik Cerrahi Müdahalesi

arif sehri
Hadise’den sonra Arif Sehri ameliyat olmak için Liv Hospital Samsun'a kaldırıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Umut Tuncel, yapılan müdahaleler ile ilgili bilgi verdi.

Doç. Dr. Umut Tuncel; "Hastamız 1 hafta önce burnunda doku kaybı ile bize geldi. Bir köpek saldırısına maruz kalmış.

Yaptığımız muayenede burnunun 3'te 1'ini içeren deri ve deri altında doku kaybı teşhis ettik. Aynı zamanda bu bölgedeki kıkırdaklardan birinin üstü açık durumdaydı. 

Hem hastanın yaşı itibariyle hem de bundan sonra muhtemel bir operasyon ihtimaline karşı, açıkta olan kıkırdağın üzerinin örtülmesi gibi birden fazla değişkeni düşündük ve hastamıza en uygun yöntemi kendisine anlattık. O da kabul edince ameliyatını gerçekleştirdik" dedi.

Hastanın burun ucu ve sırtından transfer ettikleri dokunun bölgeye hızla uyum sağladığını söyleyen Doç. Dr. Tunçel;
dr umut tuncer ve hastası"Plastik cerrahi açısından baktığımızda birincil amacımız, dokunun bütünlüğünün sağlanmasıdır. Bir an önce yaranın kapatılması, olası daha ileri bir doku kaybının önlenmesidir.

Bu, 1 senelik bir süreç alacak. Yara iyileşmesi devam edecek. 1 sene geçtikten sonra eğer gerekirse görüntüye yönelik burun estetiği gibi ekstra bir işlem daha planlanabilir" diye konuştu.

Madur Arif Sehri'nin tedavisine şu anda hastanede devam ediliyor.


Yayınlanma tarihi: 27/10/2021

-

Son Güncellenme: 27/10/2021

Başa Dön