Op. Dr. Ölmeztürk: Memesi olmayan kadınlar sütyen desteğiyle yaşıyor

Meme Rekonstrüksiyonu Cerrahisi
Meme Rekonstrüksiyonu Cerrahisi tedavisinde öne çıkan merkezler

Op. Dr. A. Hakan Ölmeztürk tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Op. Dr. Ölmeztürk: Memesi olmayan kadınlar sütyen desteğiyle yaşıyor

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Avni Hakan Ölmeztürk, "Hiç memesi olmayan kadın hastalarım bile oldu. Hakikaten bu kadınlar elbisenin altına sütyen desteğiyle sosyal yaşantılarını devam ettiriyor" dedi.

opç dr. hakan ölmeztürk

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Avni Hakan Ölmeztürk, kadınların yaş gruplarına göre meme sağlığı ile ilgili şikayetlerini anlattı. Yaş gruplarına göre meme şikayetlerinin farklılaştığını söyleyen Op. Dr. Ölmeztürk, "18- 35 yaş arasındaki kadınlar görüntüdeki asimetriği beğenmiyor ya da meme volümünün azlığından şikayetçi oluyor. Yeni doğum yapmış olduğuna bağlı sarkıklık şikayeti ile geliyorlar. 35 yaş üstü kadınlar aşırı kilo almaya bağlı memelerde büyüklük ve buna bağlı bel ve boyun ağrıları, meme altına pişik oluşumundan şikayetçi oluyor. 50- 60 yaş üzeri kadınlarda kanser tedavisi sonrası memesi alınan bir grup oluyor. Memesi alınan hastalar bize gelip düzgün ve simetrik bir meme istiyor" dedi.

Hastalar önce bilgilendiriliyor

Hastaların önce ne istediklerini anlamaya çalıştıklarını aktaran Op. Dr. Ölmeztürk, "Hastanemizde bu tip ameliyatlar yapılır mı, yapılmaz mı diye bir düşünce oluşuyor. Biz her şeyden önce önyargıları yenmeye çalışıyoruz. 35 yaş üstü kadınlarda daha çok anne sütü ile ilgili kaygılar oluşuyor. Biz bunu yaparken kesinlikle hastalara artı zaman ayırıyoruz. Daha önce yaptığımız ameliyatları, sonrası ve değişiklikleri anlatıyoruz. Hastalar arasında yanlış bilinenleri anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Protez ameliyattan korkmayın

meme protezi

Kadınlarda meme protezine karşı önyargı oluştuğuna dikkati çeken Op. Dr. Ölmeztürk, çoğunlukla yeni doğum yapmış ve emzirme sürecindeki kadınların 'Protez ameliyat anne sütünü engeller mi?' düşüncesiyle geldiğini kaydetti. Anne sütünü engellemeyecek şekilde protez ameliyatlarının yapıldığını vurgulayan Op. Dr. Ölmeztürk, "Kas altı bölgesinden süt kanallarına uzak bir noktadan protezleri yerleştiriyoruz. Güzel bir meme görüntüsü sağlamaya çalışıyoruz. Eğer sarkıklık varsa bunu da belli oranlarda giderici bir ameliyat gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Düzgün meme görüntüsü sağlamaya çalışıyoruz

Meme büyüklüğünde ise yaşanan en büyük sıkıntının boyun ve bel ağrıları olduğuna işaret eden Op. Dr. Ölmeztürk, bu ameliyatların diğerlerine göre farklı olduğunu belirtti. 35- 40 yaş üstü kadınlarda meme ameliyatlarının daha rahat yapıldığını aktaran Op. Dr. Ölmeztürk, kanser tedavisi sonrası memesi alınan kadınlarda ise vücudun belirli bölgelerinden dokular çevirip protezle destekleyerek düzgün bir meme görüntüsü sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Memesi olmayan hastalarım oldu

Kadınların elbise giyip ayna karşısına geçtiğinde mutlu olması gerektiğine vurgu yapan Op. Dr. Ölmeztürk, şöyle dedi:

"Meme yapısında birisi sarkık diğeri az sarkık olan hastalarımız oluyor. Tabi bu durum hastaların giydiği kıyafetlere de yansıyor. Hiç memesi olmayan kadın hastalarım bile oldu. Hakikaten bu kadınlar elbisenin altına sütyen desteğiyle sosyal yaşantılarını devam ettiriyor. Hastalar ameliyat olmasa bile en azından bilgi almak, fikir almak için de bize gelebilir. En azından kafalarındaki yanlış bilgileri de düzeltebiliriz."


Yayınlanma tarihi: 04/09/2020

-

Son Güncellenme: 05/02/2021

Başa Dön