Olumsuz Bir Yorum Aldığınızda Ne Yapmalısınız?


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Olumsuz Bir Yorum Aldığınızda Ne Yapmalısınız?

Olumsuz yorumların sinir bozucu olduğunu çok iyi biliyoruz. Fakat her yerde, her zaman olumlu yorumlarınızın yazılı olması da hasta açısından sahte düşüncesini oluşturduğu da bir gerçek.

Bu sebeple olumsuz yorumları silmek, başka mecralardaysa sildirmeye çalışmak veya yok saymak yerine, daha farklı bir çözüm yoluna gitmek en doğrusu.

Hakkınızda yazılan olumsuz yorumlarla başa çıkmak ve hazırladığımız birkaç ipucunu okumak için, yazımıza devam edin.

 

Merak Etmeyin, Endişelenmeyin

olumsuz yorumlarTek bir olumsuz yorum, hastaların doktor seçerken kararlarını değiştirmez.

Çoğu potansiyel hasta özellikle Yeniben’deki profilinizde bulunan diğer olumlu yorumları görerek ve ayrıca soru-cevap katkılarınızı, fotoğraf galerilerinizi ve hatta kendi web sitenizi inceleyerek, karar verir.

Zaman geçtikçe, herhangi bir olumsuz yoruma olan ilgi genellikle azalır.

Geri Bildirimden Yararlanın

ger bildirimAslına bakarsanız olumsuz yorumlar, uygulamalarınızda ve personel seçiminizde iyileştirmeler yapmanınız için muazzam bir geri bildirimdir.

Paylaşılan görüşlerin tamamına veya herhangi birine katılmasanız da, gelecekte bu durumla karşılaşmamak için uygulamalarınızı daha iyi hale getirmek veya sorunun tam olarak ne olduğunu anlayabilmeniz için son derece faydalıdır.

Proaktif Olun

proaktif Her doktorun sonunda sonuçlarından memnun olmayan en az bir hastası olacaktır. Bu olumsuz yorumun ortaya çıkmasını beklemeyin. Çağımızda dijital güç gerçeği var.

Olumsuzluk yaşayan hasta, Yeniben gibi mecralara, sosyal medya hesaplarına, hiç olmadı bir web sitesi açarak yine yaşadığı olumsuz süreci yazacaktır. Fakat ne kadar çok olumlu yorum yazan hastanız olursa bu çoğunluğun arasında kaybolacaktır.

Her hastadan hikayelerini çevrimiçi platformlarda yazmasını isteyin ve çalışanlarınızın düzenli bir şekilde bunu takip etmesini sağlayın.

Özetle ne kadar çok olumlu yorumunuz varsa, olumsuz yorum o kadar az önemli olacaktır.

Olumsuz Yorumdan Kaçmayın, Yanıt Verin

yorumlara cevap vermekSilmek, banlemek dediğimiz gibi bir çözüm değil. Doğru olan uygun dille olumsuz yorum yazan hasta ile iletişime geçmektir.

Yanıtınızın hastadan çok, daha geniş bir kitle tarafından görüleceğini ve nasıl bir doğru bir üslupla hareket etmediğiniz takdirde, diğer potansiyel hastalar tarafından değerlendirileceğinizi de unutmayın.

Çevrimiçi gönderdiğiniz herhangi bir yanıt kalıcıdır, bu yüzden kelimelerinizi akıllıca seçin.

Hastanın kim olduğunu biliyorsanız veya öğrendiğiniz an derhal durumu çözmek için ona özel yollardan ulaşın ve profesyonelce yaklaşın.

Sonuç Olarak:

hasta memnuniyetiYorumlar, ilgili yazarların görüşleri ve kişisel deneyimleridir. Ancak, incelemenin Yeniben Hizmet Şartlarını ihlal ettiğini düşünüyorsanız, buradan itiraz edebilirsiniz.

Yeniben’de tedavilerde öne çıkan doktor olarak yer almak için tıklayınız


Yayınlanma tarihi: 27/10/2021

-

Son Güncellenme: 08/02/2022

Başa Dön