Ölümle Sonuçlanan Estetik Sonrası Açılan Davada Yeni Gelişmeler Var


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Ölümle Sonuçlanan Estetik Sonrası Açılan Davada Yeni Gelişmeler Var

38 yaşındaki Keuana Weaver'ın liposuction ve karın germe prosedürleri geçirirken ameliyat masasında ölmesinden yaklaşık iki yıl sonra doktoruna açılan dava hala devam ediyor.

Pratisyen hekim olan doktorun Tijuana'daki Art Siluette Estetik Cerrahi Merkezinde kozmetik prosedürler uygulama ruhsatı olmadığı da ortaya çıktı.

Savcılar doktorun tam adını vermemiş olsalar da, Weaver'ın ölümüyle ilgili çok sayıda rapor, doktoru ihmal nedeniyle "adam öldürme" ile suçladı.

İsminin Jesus Manuel Báez López olduğu sanılan doktor ayrıca kanıtları ve verileri tahrif ederek hatalarını örtmeye çalışmakla suçlanıyor.

Bu haftanın başlarında mahkemede savcılar, Weaver'ın Kaliforniya'daki kardiyoloğunun onu kardiyovasküler bir rahatsızlık ve yüksek tansiyon nedeniyle estetik ameliyatlara girmemesi konusunda nasıl uyardığını anlattı.

Pulmoner Kan Pıhtısına Yol Açtı

vücut estetiğiSavcılar, Báez López'in kendi değerlendirmesini yaptığını ve Weaver'ı Ocak 2021'in sonlarında kliniğe gelişinden 90 dakika sonra ameliyat etmeye başladığını belirtti.

Yağ dokusunu vücuduna yanlış bir şekilde enjekte ettiğini ve dokunun bir kısmının Weaver'ın dolaşım sistemine girmesiyle kan damarlarının yırtılmasına neden olduğunu söylüyorlar.

Araştırmacılara göre bu, sonunda kalbini kapatan bir pulmoner kan pıhtısına yol açtı.

Báez López Gözaltında Değil

gözaltıDoktor, hastayla birlikte ölüm saatini ve ameliyat öncesi belgeleri tahrif etmekle suçlanıyor.

Ayrıca, cesedi bir cenaze evine göndermekle ve cesedin sanki "doğal sebeplerden ölmüş" gibi mumyalanmakla suçlanıyor.

Hakim delilleri okuyup inceleyecek ve önümüzdeki aylarda bir karar verecek. Báez López gözaltında değil ama dava devam ederken iki haftada bir mahkemeye rapor vermesi gerekiyor.


Yayınlanma tarihi: 21/12/2022

-

Son Güncellenme: 13/09/2023

Başa Dön