Neden Kolajen Kullanmalıyız?

Cilt Bakımı

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Neden Kolajen Kullanmalıyız?

Herkes kolajenden bahsediyor. Kafamız oldukça karıştı. Cilt için son derece önemli olduğunu biliyoruz ama tam olarak neden kolajen kullanmalıyız ve cildimiz üzerindeki etkilerini bilmiyoruz.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat Yeniben’e kolajenleri anlattı:
Gokce Haspolat
“Öncelikle şunu sormak istiyorum: Cildinizin vücudunuzun en büyük organı olduğunu biliyor muydunuz? Cildiniz genel esenliğiniz ve iyi görünmeniz için çok önemlidir, bu nedenle onu sağlıklı ve parlak tutmak, genel zindeliğiniz ve canlı bir görünüm için son derece önemlidir.

Cildinizin harika görünmesini ve iyi çalışmasını sağlayan temel bileşenlerden biri kolajendir.

Yaşlandıkça, kolajen gerektiği kadar etkili çalışmayı bırakır ve onun yerini alacak bir cilt bakımı rutinine başlamak çok önemlidir.

Kolajen Önemli Bir Yapı Taşı

kolajenKolajen, vücudunuzun proteinlerinin üçte birini oluşturan ve özellikle cildinizde bulunan bir proteindir. Cildinizi oluşturan üç katmandaki orta katman olan dermiste ince, uzun fibriller oluşturur.

Kolajen cildinizin %80'ini oluşturur ve bu da onu cildinizdeki en bol protein yapar.

Kollajen Cildime Nasıl Yardımcı Olur?

kolajenin cilde faydasıVücudunuzun kolajen üretimi, cildinizin sağlıklı görünümü ve çalışması için kritik öneme sahiptir. Esnektir, güçlüdür ve cildinize organlarınızı korumak için ihtiyaç duyduğu esnekliği ve gücü verir.

Kolajen üretiminiz sağlıklı seviyelerde olduğunda, cildiniz daha iyi ve sağlıklı görünmeye eğilimlidir. Kolajen üretiminin düştüğü zamanlarda çizgiler ve kırışıklıklar artmaya başlar.

Ne Zaman Kolajen Desteği Almalıyım?

kolajen desteğiVücudunuzun ürettiği kolajen seviyeleri, yaşınız ilerledikçe düşmeye başlar ve çok üzgünüm yaklaşık 30 başlarının başında bunu hissetmeye başlarsınız.

Özellikle 60 yaşından sonra ve kadınlarda menopoza girdikten sonra doğal olarak bu seviye düşer.

Doğal kolajen üretiminizin düştüğünü ve vücudunuzun yardıma ihtiyacı olabileceğini gösteren belirtiler şunlardır:

  • İnce çizgiler

  • Kırışıklıklar

  • Cilt görünüşte cansızlık

  • Bağlar ve tendonların daha sert olması esnekliğini kaybetmesi

  • Kasların zayıflaması ve küçülmesi

  • Eklemlerde ağrı

  • Gastrointestinal problemler

Kolajeni Nasıl Destekleyebilirim?

kolajen desteklemeÇok iyi bir planlama yapılması lazım, bu yaşam boyu devam edilmesi gereken bir program olmalı. Oral yollarla alınan kolajen desteklerine ilave olarak, kolajeni aktive eden, cilde yükleyen dolgu, mezoterapi gibi medikal tedavileri öneriyorum.

Tüm bu planlama cilt elastikiyetini ve dokusunu iyileştirir, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltır, güneş lekelerini ve cilt rengini düzeltir.”


Yayınlanma tarihi: 22/02/2022

-

Son Güncellenme: 13/10/2022

Başa Dön