Mükemmel Bir Gülümseme İçin İlk Adımları Bugün Atın

Gülüş Tasarımı

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Catwalk Nişantaşı tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Mükemmel Bir Gülümseme İçin İlk Adımları Bugün Atın

Gülüşün senin hakkında çok şey söylüyor. Güzel bir gülümsemenin mutluluk, güven, coşku, sağlık ve enerji yaydığı ise bir gerçek.

Fiziksel görünüşümüz, kariyerimizden başkalarıyla olan sosyal iletişimimize kadar hemen hemen her şey üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Başrolde ise dişlerimiz var.

Çatlamış, yanlış hizalanmış dişlerinizden veya diğer herhangi bir diş sorunundan utanıyorsanız ve sürekli dişlerinizi dolayısıyla da gülüşünüzü kapatıyorsanız, gülüş tasarımın zamanı gelmiştir.

Smile Makeover olarak da geçen gülüş tasarımı hakkında CatWalk Nişantaşı Kliniği Diş Hekimi Tamer Çakar’dan bilgiler aldık:
Catwalk Nisantasi

Gülüş Tasarımı Nedir?

gülüş tasarımıGülüş tasarımı adı üstünde gülümsemeyi iyileştirme sürecidir. Bir veya daha fazla estetik diş hekimliği tedavisinin kombinasyonları kullanılarak yapılır.

Bu tedaviler, basit diş beyazlatmadan, crownlara veya diş implantları gibi daha karmaşık prosedürlere kadar değişebilir.

Gülüş tasarımının amacı hem estetik hem de işlevsel bir gülüş yaratmaktır. Bunu sağlamak için kişinin mevcut dişleri önce temizlenir ve daha sonra gerektiğinde onarılır veya değiştirilir.

Bonding, porselen kaplamalar ve diş beyazlatma, gülüş tasarımında kullandığımız en yaygın tedaviler arasında yer alıyor. Bununla birlikte, kullanılan spesifik tedaviler, bireyin ihtiyaçlarına ve hedeflerine bağlı olarak değişecektir.

Bununla birlikte gülüş tasarımın kişinin görünümünü ve özgüvenini önemli ölçüde etkilediği de bir gerçek.

Mümkün olan en iyi sonuçların alınması için uzman ve estetik bakış açısı olan bir klinikte tedavi olmak son derece önemli.

Gülüş estetiği söz konusu olduğunda biz diş hekimlerinin uğraştığı en yaygın durumları şöyle özetleyebiliriz:

Çatlamış Dişler:

çatlamış dişlerYontulmuş veya çatlamış dişler, özellikle ön dişlerdeyse rahatsız edici olabilir. Ayrıca çürük gibi daha ciddi sorunlara da yol açabilirler.

Bunlar, dişlerinizi kırabilecek veya kökte rahatsızlığa neden olabilecek maddelere maruz bırakır. Veneers ve Lumineers tedavileri çatlamış diş sorununda en sık kullandığımız tedavilerdir.

Çarpık Dişler:

çarpık dişlerDüzensiz veya çarpık dişler çiğneme sırasında rahatsızlığa neden olabilir. Ayrıca çatlak dişlerin, çene gerginliğinin, temporomandibular eklem bozukluğunun (TME) ve kronik baş ağrılarının gelişimine de katkıda bulunabilir.

Ayrıca konuşma zorluğuna da yol açabilir. Çarpık dişleri düzeltmek için Invisalign veya diş teli gibi ortodontik tedaviler kullanıyoruz.

Dişlerdeki Boşluklar:

dişlerdeki boşluklarBoşluklu dişler, yiyecek parçacıklarının birikmesine, mikrop ve plak oluşturmasına izin verir. Tedavi edilmediği takdirde diş çürümesine ve diş eti hastalığına neden olabilir.

Dişler arasındaki eşit olmayan bu boşlukları düzeltmek için veneers veya diş yapıştırma- gapsler kullanılabilir.

Eksik Dişler:

eksik dişlerEksik dişler gülüşünüzün görünümünü olumsuz etkiler. Ayrıca ısırmanızı etkileyebilir ve diş çürümesi gibi ağız sağlığı sorunları tehlikesini artırabilir.

Kaybedilen bir diş, diş implantları veya köprüler ile değiştirilebilir.

Renksiz veya Lekeli Dişler:

lekeli dişlerEn yaygın diş sorunlarından biri renklenmedir. Neyse ki, bu aynı zamanda çözülmesi en basit sorunlardan biri. Kahve, şarap ve diğer asitli içecekler mineye zarar verir ve leke bırakır.

Çoğu durumda, muayenehanede diş beyazlatma yeterlidir; ancak şiddetli diş renklenmelerinde veneer kullanılabilir.

Düzensiz veya Küçük Dişler:

küçük dişlerBazı kişilerin ağızlarına orantısız bir görünüm veren, diğerlerinden daha küçük bir veya iki dişi vardır. Anormal derecede daha uzun veya daha kısa dişlere sahip olmak da sorunlara neden olabilir.

Kısa bir dişin görünümünü iyileştirmek için, kompozit bonding veya kaplamalarla yeniden şekillendirilebilir ve uzatabiliriz.


Yayınlanma tarihi: 12/10/2022

-

Son Güncellenme: 12/10/2022

Başa Dön