Motorlu Saç Ekimi Mi, Yoksa Manuel Saç Ekimi Mi?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Motorlu Saç Ekimi Mi, Yoksa Manuel Saç Ekimi Mi?

Saç ekimi konusunda tartışmasız en fazla uygulanan ve geri dönüşleri son derece iyi olan teknik, FUE saç ekimi. Fakat motorlu saç ekimi ve manuel saç ekimi gibi farklı isimlerde karşımıza çıkan yöntemlerin tam olarak işlev ve görevlerini de merak ediyoruz.

Emphair Saç Ekimi Merkezi bu yöntemlerin detaylarını Yeniben’e açıkladı:
Emphair saç ekimi whatsapp butonu

“Evet FUE kabul görmüş ve güncel bir saç ekimi tekniğidir. Hep söylediğimiz ve saç ekimini araştıran hemen herkesin de bildiği gibi, saç köklerini olan yerden olmayan yere tek tek taşıma, naklini gerçekleştirme uygulamasıdır. Zaman içerisinde FUE tekniği ile yaptığımız saç ekiminde greftleri çıkarma araçları farklılaşmaya başladı.

Aslında temelinde hepsi FUE saç ekimi olmasına karşın, greftlerin çıkarılma yöntemleri değiştikçe, farklı isimlerde saç ekimi uygulamaları ortaya çıktı, bu da pek çok insanı karıştırıyor.

FUE saç ekimi yaparken foliküler üniteleri toplamak için çeşitli ekstraksiyon aletleri, punchlar ve teknikler kullanırız. Greftleri donör alandan çıkarırken kafa derisinin altını göremeyiz ve bu durum eğer profesyonel olmayan kişilerce yapıldığında canlı saç köklerine zarar verme riskini taşır.

Greftleri çıkarırken farklı yardımcılar kullanılabilir söz gelimi: Ekstraksiyon araçları, motorlu ekstraksiyon cihazları, robotik veya otomatik FUE sistemleri gibi.

İşte motorlu ve manuel saç ekiminin arasındaki fark da tam buradadır. Köklerin çıkarılma şeklinin elle yani manuel olarak ya da motorla yapılması gibi…

Manuel Saç Ekimini İnceleyelim

manuel saç ekimi

Manuel saç ekimi adı üzerinde el ile yapılan bir uygulamadır. Tutamak ve diğer ucunda içi boş silindir biçimli bir iğne bulunan metalden üretilmiş el tipi bir cihaz kullanılır.

Bu manuel punch foliküler ünite greftine, içi boş iğne ise foliküler ünite etrafına yerleştirir. Alet kafa derisine itildiğinde foliküler ünitenin etrafı delinir ve grefti dışarı çıkarır. Farklı keskin uçlu takımlar farklı punch boyutları kullanılabilir. 

Manuel saç ekiminde kontrol tamamen saç ekimi uzmanındadır. En büyük dezavantajı oldukça yorucu, zaman alan bir uygulama olmasıdır.

Bu durum da hem hastayı, hem de saç ekimi uzmanını sıkabilir, tek günde veya tek seansta daha az ekimin yapılmasına sebep olabilir.

Sıra Geldi Motorlu Saç Ekimine

motorlu saç ekimi

Tıpkı manuel aletler de olduğu gibi, motorlu saç ekiminde yine foliküler üniteler keskin punchlarla toplanır. Fakat bu motorlu bir cihazdır, bir düğme veya bir ayak pedalı ile çalışır. Punch döndürülür veya zıt yönlerde ileri geri salınır.

Foliküler ünite etrafına yerleştirildiğinde, motorlu delginin hızlı dönme hareketi, saç ekimi uzmanının el kuvveti olmadan kafa derisinden saç köklerinin çıkarılmasına fayda sağlar. En büyük avantajı da budur.

Uzmana ve hastaya zamandan tasarruf sağlar. Tek seansta daha fazla greftin toplanmasını kolaylaştırır.

Hangi uygulama tercih edilirse edilsin, konu tamamen saç ekimi uzmanının cihazı kullanabilme ve dokuyu anlama becerisiyle, kısaca profesyonelliğiyle bağlantılıdır. Seçeceğiniz yönteme değil, merkezin ve uzmanın tecrübesine güvenmenizi öneririz.”


Yayınlanma tarihi: 27/07/2021

-

Son Güncellenme: 09/10/2023

Başa Dön