Mona Lisa Davasında 20 Bin TL Tazminat

Burun Estetiği

Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Mona Lisa Davasında 20 Bin TL Tazminat

İstanbul'da ikamet eden avukat Ayşen Atar, yaptırdığı estetik sonucu sebebiyle 2012 yılında mahkemeye başvurdu.

Estetik cerrahı Prof. Dr. Nazım Durak’a açtığı davada 100 bin liralık manevi, 3.000 liralık ise maddi olmak üzere toplam 103 bin liralık tazminat talebinde bulundu.

Ayşen Atar’ın dilekçesindeki iddialara göre, 1999 yılında burun estetiği ameliyatı oldu. Yıllar içerisinde burnunun üzerinde iki ince çizgi beliren Atar, tekrar ameliyat olmak için Dr. Durak’a başvurdu.

“Bana Bırak, 10 Numara Burnun Olacak”

ayşen atar ve nazım durak
Prof. Dr. Nazım Durak ise Atar’a, “Bana bırak. 10 numara burnun olacak. O iki hafif çizgi kesinlikle yok olacak” dedi.

Ayşen Atar ise doktora güvenerek ameliyat oldu. Durak, ameliyattan hemen önce hastasına, “Senin üst dudağın çok ince, hafif dolgu yapayım. Bal gibi bir dudak olur.” teklifinde bulundu.

Operasyondan çıkan Avukat Atar’ın yüzü iki ayrı şekil aldı. Atar dilekçesinde, “Yüzümün sağını solunu farklı hale getirdi. Sol tarafım normalken, sağ tarafım başka bir boyut kazandı.” cümlesine yer verdi.

Atar; “Mona Lisa gibi yüzümün sağı solu farklı hale geldi. Gülümserken bile burnumun ucu aşağı düşüyor ve sol tarafa doğru yamuluyor. Burnumun ucu fazlasıyla yumuşak bir doku olarak her tarafa devriliyor. Davalıdan 103 bin lira tazminat istiyorum” dedi.

Doktor Red İstedi

dr nazım durak
Prof. Dr. Nazım Durak davanın reddini talep etti. Doktor, Ayşen Atar’ın daha önce başka bir plastik cerraha burun estetiği yaptırdığını söyledi.

Atar kendisine başvurduğunda eski ameliyat sonucunda oluşan deformasyonları ve burnunun sağ üst tarafında oluşan çizgileri gidermek istediğini belirtti.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi 2015 yılında davayı kısmen kabul etti ve Dr. Durak’ın 5.000 lira tazminat ödemesine karar verdi.

20 Bin Liralık Manevi Tazminat

mona lisa davası
Davacı Ayşen Atar, tazminat ücretinin az olması sebebiyle davayı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay davayı bozdu ve dava yeniden görüldü.

Mahkemeye katılan Ayşen Atar; “Bilirkişi raporunda da davalı doktorun sorumlu ve kusurlu olduğu belirlenmiştir. Yüzümde kalıcı hasar hâlâ devam etmektedir” dedi.

Mahkeme sonucunda Prof. Dr. Nazım Durak’ın 20 bin liralık manevi tazminatı 2012 yılından itibaren işleyecek yasal faiziyle Ayşen Atar’a ödemesinde karar kılındı.


Yayınlanma tarihi: 17/11/2021

-

Son Güncellenme: 23/11/2021

Başa Dön