Mikrocerrahi ile Saç Ekiminin Avantajları

Saç Ekimi

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Dr. Muhammet Özgehan tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Mikrocerrahi ile Saç Ekiminin Avantajları

Bir tür hastalık olan saç dökülmesi, saçların zayıflayıp incelmesi gibi çeşitli sebeplerden oluşur. Yetişkin bireylerin bir gün içerisinde 50 ile 100 tel arasında saçı dökülür. Saçların dökülme artışı, sabah uyanıldığında yastığa bakılarak veya duştan sonra dökülen saçlar kontrol edilerek çok kolay anlaşılabilir.

Saç ekimi işlem ve uygulamaları yapılmaya başlandığından beri sürekli olarak yeni yöntemlerle karşılaşıyoruz. Mikrocerrahi, diğer adıyla biyomikroskopi ile saç ekimi uygulayan tripaestetik doktorlarından Dr. Muhammed Özgehan, konuyla ilgili bilgiler verdi.

 

Çim Adam Görünümüne Veda

saç ekimi graft

“Bu yöntemin en büyük avantajı daha sık bir saç ekimi sağladığı için halk arasında çim adam görüntüsü denen görseli engellemesi. Yine bu yöntemde mikrocerrahi kullanıldığı için tek seferde 12 bin saç kökü ekilebiliyor. Diğer yöntemlerde en fazla 8 bin saç kökü alınabiliyor. Ayrıca 1 santimetrekaredeki saç kökü 40 köke kadar ulaşabiliyor.

Alım alanında saç çok az ise sakal ve vücut bölgesinden de kök hasatı alınabildiği için, ileri derece saç dökülmesi olan bireylerde çok iyi sonuçlar alabiliyoruz. Ayrıca alım alanında mikrocerrahi yöntemde kullanılan küçük punch çapları çok küçük olduğundan genellikle kafanın arka bölgesinde alım izlerini engeller. Alınan bölgede hemen hemen hiç iz olmaz ve yaralar çok hızlı iyileşir.


İleri Derecede Saç Dökülmesi Olanlar İçin İdeal

dr. muhammet özgehan

Mikrocerrahi FUE saç ekiminde devrim niteliğinde sonuçlar göstermektedir. Uzun süredir uyguladığımız bu yöntemde geri dönüşlerimiz çok memnuniyet verici.”

 

Yayınlanma tarihi: 08/07/2021

-

Son Güncellenme: 05/08/2022

Başa Dön