Memeleri çok güzel ama gerçek değil


Gülben Şaş tarafından yazılmıştır.

Dış görünüşümüzde istediğimiz değişimlerin sebebini aslında içimizde buluruz. Bu yüzden kendimizi taşıdığımız kılıfta bir burnu veya iki elmacık kemiğini değiştirdiğimizde asıl dönüşüm ‘kendimizin ta kendisinde’ başlar. Sen değişmek istedin.

Değişim bazen seçtiğin kıyafetler kadar basit olur; bazen de farkında bile olmadan kendinle daha mutlu olmanın veya yapılacaklar listesinden bir maddeyi kaldırmanın verdiği keyifle; duruşun, ifade tarzın farklılaşır. Amaç da tam olarak buydu. Şimdi gelişiyorsun.

Fakat kendin, yani sen, yine sensin. 

Bu anlayış adaptasyon becerilerini çalıştırmanı gerektiriyor. Artık son aşamada yeni gerçekliğini hazmedip deneyimlemeye başlayacaksın. 

Dikkat! Hazımlıksız olacak

meme estetiği

Yeni sene alışırken etrafında dolanan sözcüklere karşı hassasiyetin artabilir. Sen gerçekliğini özümseyene kadar geçen sürede “fake”, “yapma”, “sahte” gibi ifadeler kafanı karıştırabilir. İçerde bunlar olurken, bir de otantikliğini çevrene ispatlamak zorunda kalabilirsin. 

“Memeleri çok güzel, ama gerçek değil” derlerse üzülme. Daha önce de “Tahta göğüslü olmasa çok güzel kız” demişlerdi. Sen bir bütün olarak iyileşme sürecinde dayandığın acılar kadar ve kendini yeni kılıfından memnun hissettiğin o andaki mutluluk kadar gerçeksin. Herkes önce kullandığı Instagram filtrelerine baksın!

Bu operasyonunu saklamak anlamına gelmez 

estetik

Her deneyim kişisel hikayenin bir parçası oluyor. Eğer sana dudaklarındaki değişimin sebebini sorarlarsa geçiştirme, ne yaptırdığını rahatlıkla söyle. Bu güzelliğini daha az yapmayacak veya gerçekliğini senden almayacak. “Ben çok gereksiz buluyorum böyle şeyleri” diyen olursa yeni güzel dudaklarınla şöyle cevap verirsin: “Katılmıyorum.”

Bu noktada doğallaşma iki anlamda da büyük önem taşıyor. Ameliyatlı bölgenin doğallaşmasıyla içsel değişimin doğallaşması zaten benzer süreçlerle ilerliyor. O bölge son görünümünü aldıkça, yeni sen, fiziksel bir figür olmaktan çıkıp onun bıraktığı bir hisse dönüşüyor. 

Bu operasyonunu sürekli paylaşmak anlamına da gelmez

Yeni tanıştığın insanlar seni bu halinle karşılayacak. Canın istemezse, öncesini bilmek zorunda da değiller. Sorarlarsa söyle; güzellik yine sende kalsın. İstedin, yaptırdın, gururlusun; fakat sen artık “doğal olarak” böyle olduğundan eski bedeninle ilgili konuşmak zorunda değilsin. Burada da “Ne kadar küçüktü yani eski memelerin?” diye soru gelirse, “Bana daha büyüklerini istetecek kadar” demek serbest.

“Kaça yaptırdın, ben de düşünüyorum” gibi sorulara cevap vermekse bizce çok güzel. Bunun ilham verici gücüne çok inandığımız için Yeniben’i düşündük. Bildiklerini arkadaşlarınla, hatta yeniye adım atmak için belki de senin hikayeni duymaya ihtiyacı olan diğerleriyle de paylaş. Herkesin kendiyle mutlu yaşadığı bir dünyayı kim istemez?

Değişmesek de olur

değişim

Harika genlerle kutsanmışızdır, kendimizden memnunuzdur, içinde yaşadığımız vücutla barışığızdır. Kendinin en iyi sürümüne doğarken kavuşmak büyük şans. 

Bazen değişsek daha güzel olur. Kendini gerçekleştirmek için yardım almak da mümkün. Fakat buna sonradan sahip olacak kaynak ve sağlığa sahip olmak da büyük şans. 

Kendinin en iyi halini aradığın sürece de şanslı kalacaksın.

 


Yayınlanma tarihi: 01/07/2020

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön