Meksika'da, Estetik Ameliyatlardan Sonra Gelişen Fungal Menenjit Salgını Sebebiyle 2 Kişiyi Öldü


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Meksika'da, Estetik Ameliyatlardan Sonra Gelişen Fungal Menenjit Salgını Sebebiyle 2 Kişiyi Öldü

Meksika tıp kliniklerinde olası beyin ve omurilikte iltihaplanmaya neden olan bir enfeksiyon olan mantar menenjiti salgını iki Amerikalının ölümüne yol açtı.

200'den fazla hasta enfekte oldu. ABD ve Meksika, Dünya Sağlık Örgütü'nden bir halk sağlığı acil durumu yayınlamasını istedi.

Dünya Sağlık Örgütü, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, iki Amerikalının şüpheli fungal menenjiti vakalarından öldüğünü ve Meksika'nın Matamoros kentinde ameliyat olan hastalar arasında enfeksiyon salgınının ardından en az 220 kişinin enfekte olduğunu duyurdu.

River Side Surgical Center ve Clinica Estetik Merkezleri Kapatıldı

ameliyatDSÖ, hastalara ameliyattan önce verilen, omuriliğin yanındaki bir boşluğa anestezi enjekte ederek vücudun bazı bölgelerini uyuşturmak için kullanılan epidural anestezi yoluyla yayıldığını bildirdi. 

13 Mayıs'ta Matamoros’da bulunan River Side Surgical Center ve Clinica estetik merkezleri kapatıldı.

Bir CDC epidemiyologu olan Dallas Smith, cuma günü bir web seminerinde hastaların %100'üne epidural altında liposuction, %40'ına meme büyütme ve %30'una Brezilya poposu estetiği yapıldığını söyledi.

Smith ayrıca web seminerinde maruz kalanların 205'inin kadın ve 16'sının erkek olduğundan bahsetti. Hastaların ortalama yaşı 32 ve 178'i Teksaslı.

İki Klinikte Yaklaşık 547 Kişi Ameliyat Oldu

epidural
Ajans, 1 Ocak ile 13 Mayıs tarihleri ​​arasında bu kliniklerden herhangi birinde epidural anestezi uygulanan herkesi acil tıbbi tedavi görmeye çağırıyor.

Meksika Sağlık Bakanlığı'na göre, bu süre içinde iki klinikte yaklaşık 547 kişi ameliyat oldu.

Fungal Menenjit Nedir?

salgınFungal menenjit, bir mantar enfeksiyonunun vücudun başka yerlerinden beyne veya omuriliğe yayılmasından sonra gelişir.

Genellikle antifungal ilaçlarla tedavi edilir ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar daha fazla risk altındadır. 

Riske yatkın kişilerin çok tozlu alanlardan ve faaliyetlerden kaçınması veya N95 maskeleri takması, iç mekanlarda hava filtresi kullanması ve cilt yaralanmalarını iyice temizlemesi önerilir.


Yayınlanma tarihi: 31/05/2023

-

Son Güncellenme: 31/05/2023

Başa Dön