Lipolizden Mezoterapiye, İşte 2021’in Öne Çıkan Estetik Uygulamaları

Enzimatik Lipoliz

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Uzm. Dr. Şafak Göktaş tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Lipolizden Mezoterapiye, İşte 2021’in Öne Çıkan Estetik Uygulamaları

İster düzenli olarak estetik tedavilerden yardım alın, isterseniz hala araştırma yapıyor olun cerrahi olmayan estetik uygulamaların, geleneksel ameliyatlardan giderek daha popüler hale geldiğini gözlemlemişsinizdir..

2021 tam manasıyla ameliyatsız estetik uygulamaların yılı oldu. Yeni yıla sayılı günler kala, Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Şafak Göktaş’tan 2021 yılını değerlendirmesini istedik:
Uzm. Dr. Şafak Göktaş whatsapp butonu
“Aslında sadece 2021 yılı için değil artık ameliyatsız estetik tedavilerin bundan böyle yıldızı hiç sönmeyecek.

Yapılan araştırmalar, gelişen teknoloji ve insanların daha fazla ameliyatsız estetiği talep etmesinden dolayı, önümüzdeki yıllarda da ilk tercih olacak. 2021 yılını değerlendirecek olursak, kendi klinik pratiğimde ipi göğüsleyen uygulamaları şöyle sıralayabilirim:

1. Enzimatik Lipoliz

enzimatik lipolizLipoliz, temel olarak vücudun çeşitli bölgelerinde biriken küçük yağ birikintilerini hedef alan bir tedavi. Enzimatik lipoliz ise mezoterapi tekniği ile uygulanan, farklı bir çeşididir.

Yağ birikiminin olduğu bölgelere çok ince mezoterapi iğneleri kullanılarak işlemi gerçekleştiririz. Bu işlem yağ hücrelerinin zarının patlamasına neden olur, hücreleri öldürür ve yok eder.

Yağ da dahil olmak üzere hücrelerin içeriği karaciğere taşınır. Karaciğer metabolize eder ve sonunda güvenli bir şekilde bedenden boşaltım sistemiyle atılır.

Enzimatik lipoliz kokteylinin içinde yağları parçalama özelliğine sahip bir enzim olan kollajenaz ve hyalurinidaz, yağ yakımında son derece etkili olan Fosfatidil Kolin ve Deoksikolik Asit bulunur.

Ayrıca metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olan L-Carnitin ve kafeinin de bulunduğu bu içeriğin bedendeki etkinliği ortalama 1 ay kadar sürer.

Çene ve gıdı bölgesindeki istenmeyen yağlar için son derece iyi geri dönüşler aldığımız enzimatik lipolizi bedenin hemen her yerine uygulayabiliriz.

2. Dolgu ve Botox

dolgu ve botoxBotox, ameliyatsız tedavilerde lider olmaya devam etti. Bu enjekte edilebilir tedavi, hafif ama etkili bir sonuçla yüz kaslarını gevşetir.

Bu hızlı, nispeten ağrısız prosedürün öğle yemeği molası sırasında yapılabileceğini ve anında tazelenmiş ve dinlenmiş görünmenizi sağlayacağını düşünürsek, bu kadar popüler olmasına şaşmamalı.

Aynı şekilde dolgu uygulamaları da sarkan cildi toparlamak ve kırışıklıkları yumuşatmak için bıçak altına yatmadan sorunları çözebiliyor.

2021 yılında yüz hatlarını nazikçe kaldırmak, kırışıklıkları ve nazolabial bölge başta olmak üzere kıvrımları azaltmak ve daha parlak, daha dinlenmiş bir görünüm oluşturmak için pek çok insan dolguları tercih etti. 

3. Mezoterapi

mezoterapiYıldızı parlayan ve belki de hiç sönmeyecek olan bir diğer tedavi de mezoterapi.

Mezoterapi, diğerlerinin yanı sıra cildi sıkılaştırmak, saç dökülmesini tedavi etmek, selüliti en aza indirmek ve cildi aydınlatmak için birden fazla farmasötik, vitamin, homeopatik, hormon veya enzim enjeksiyonunu içeren, ameliyatsız bir tedavi.

H100 diğer adıyla gençlik aşısı anti-aging amaçlı 2021 yılında en fazla kullandığımız mezoterapi uygulaması oldu diyebilirim H100 içeriğinde yoğun miktarda Hyaluronik Asit, mannitol, vitamin, mineral, amino-asit ve aktivasyonu arttıran ek içerikler ve yüksek oranda en güçlü antioksidanlardan olan “%5 mannitol” bulunuyor.

 


Yayınlanma tarihi: 23/11/2021

-

Son Güncellenme: 13/01/2022

Başa Dön