Lead İletişiminde 5 İpucu


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Lead İletişiminde 5 İpucu

İster yeni bir klinik olun, isterseniz, uzun yıllardır estetik sektöründe yer alan köklü bir isim olun, değişen ve gelişen sektöre dahası yeni gelen kuşağa ayak uydurabilmek için, sürekli bir şekilde “ben buradayım” demek gerekiyor.

Ayda binlerce leadin ziyaret ettiği Yeniben, dijital ortamda hem doktora, hem hastaya hizmet eden bir çözüm ortaklığı platformu…

Sektörde özellikle potansiyel hasta davranışlarını ve doktor arayışları sürecinde nelere dikkat ettiklerini çok iyi biliyor ve analiz edebiliyoruz.

İşte size potansiyel hasta ile iletişimde en iyi hangi stratejilerin işe yaradığı konusunda 5 önemli ipucu:

1. 5 Dakika Kuralı

potansiyel hastaya ulaşmakGelen leadin 5 dakika içerisinde cevaplandırılması, onun hastaya dönüştürülme yüzdesini büyük oranda etkiliyor. Lead yönetiminin altın kuralı, kendilerine olabildiğince çabuk dönmektir.

Tam tersi, birini geri aramak için 5 saat beklemek, temas şansını büyük ölçüde azaltır. Hızlıca cevap alamamış potansiyel hastalar diğer seçenekleri araştırmaya devam edecektir.

2. Tekrar Aramak

aramakPotansiyel hastanızı bir kez aradığınızda, sizden istediği bilgileri aldıktan sonra kuvvetle muhtemel araştırmalarına devam edecektir.

Bir hastanın ilgilendiği tedavi için ortalama 5 doktorla iletişime geçtiğini biliyoruz. İlk temas ardından en geç 1 hafta içinde potansiyel hastanın tekrar aranması, belleğine daha iyi kazınmanızı sağlar ve bu durum süreci oldukça fazla etkiler.

3. Tedavilere Özel Kampanyalar

tedavilere özel kampanyalarArzu edilen, her potansiyel hastanın hemen arandığı an randevu planlamasını oluşturmasıdır fakat bu maalesef bu kadar çabuk gerçekleşemiyor. Potansiyel hasta önce bilgi almak ister.

Soruları cevaplandıktan sonra araştırmalarına devam ederler. Sorulara genel, kısa cevaplar vermek ve kişiselleştirilmiş bazı planlamalar sunmak, son derece iyidir.

İstediği tedaviye ek olarak sunulacak kampanyalarla, çapraz satışın yapılabilmesi muhtemeldir.

4. Sosyal Medya İyi Bir Lead Kanalıdır

sosyal medya lead ilişkisiSosyal medya, bireylere bilgiye hızlı bir şekilde erişme ve başkalarıyla iletişim kurma avantajı sağlıyor.

Potansiyel hastayı sosyal medya kanallarınız aracılığıyla yakalayabilirsiniz.

Dm’den çeşitli konulardaki soruları yanıtlayın, genel ameliyat öncesi ve sonrası bakım bilgilerini paylaşın, hastalara güncellemeler sunun. Post altına gelen sorulara mutlaka cevap verin.

5. Hasta Yorumu Diğer Leadlere Davettir 

hasta yorumu lead ilişkisiHastanız henüz kliniğinizden çıkmadan evvel, WhatsApp veya SMS ile göndereceğiniz doktora yorum yap ile Yeniben’e sizin ve aldığı uygulama hakkında yorum yazması, diğer leadlere açıkça bir davet yapmanızı sağlar.

Elbette sadece hasta yorumu değil, Yeniben’de hastaların sordukları sorulara cevap vermek, genel bir bilgi aktarmak diğer hastaların da sizi fark etmesine yardımcı olur.


Yayınlanma tarihi: 25/02/2021

-

Son Güncellenme: 07/01/2022

Başa Dön