Labioplasti Vajinada His Kaybına Yol Açar Mı?

Labioplasti

Op. Dr. Yuliya Doster tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Labioplasti Vajinada His Kaybına Yol Açar Mı?

Son yılların gözde genital güzelleştirme uygulamalarından biri olan labioplasti bazen tıbbi bir gereklilik bazen de estetik bir talep olarak karşımıza çıkıyor.

Labioplasti nedir? Neden gerekli? Sorularını Op. Dr. Yuliya Doster açıkladı.
Yuliya DosterÖncelikle, kadınların genital bölgeleriyle sık karşılaştıkları sorunlara ve bunların nedenlerine kısaca değinmek gerek.

Vajina, genel görünümü ve anatomik yapısı itibarıyla her kadında farklılık gösteren bir organ. Zaman içerisinde; yaşlanma, doğum, kilo alıp verme, hormon dengesizlikleri gibi sebeplerle deformasyona uğrayabilir.

Genital iç dudaklar hem bu nedenlere bağlı olarak hem de yapısal olarak dış dudakların dışına taşan ve sarkmış bir görünümde olabilir.

Bu durum sadece görüntü bozukluğuna değil sarkmanın derecesine göre sürtünme ve tahriş kaynaklı genital enfeksiyonlara da sebep olabilir. Neyse ki çözümü var.

Labioplasti ameliyatı ile iç dudak sarkması sorunundan zahmetsizce kurtulabilmek mümkün. Labioplasti ile iç dudak sarkması sorunu hem estetik hem de fonksiyonel olacak şekilde kontrol altına alınabiliyor.

Labioplasti Nedir? Labioplasti, vajen girişinde bulunan ve latince labium minör olarak adlandırılan küçük dudakların düzeltilmesi ve yeniden şekillendirilmesi prosedürüdür.

Peki, bu müdahale vajinada his kaybına yol açıyor mu? Ya da orgazm kalitesini etkiliyor mu? İşte en çok bu soruların cevabı merak ediliyor.

Labioplasti Ve Cinsel Duyu

cinsel duyuİster estetik amaçlı olsun ister fiziksel şikayetlerin giderilmesine yönelik yapılsın, genital estetik uygulamalar büyük ölçüde cinsel yaşam kalitesine hizmet eder.

İyileştirilmiş her bir genital problem daha sağlıklı bir cinsel yaşamın önünü açar. İlişki esnasında acı, ağrı gibi şikayetler, genital enfeksiyonun habercisi olabilir. Bu da birleşmeyi güç hale getirir.

Ya da görsel olarak kendinizi iyi hissetmemeniz özgüven eksikliği yaratarak; çıplaklıktan utanmaya, ilişkiden ve fiziksel temastan kaçınmaya sebep olabilir. Her koşulda cinsellik önemlidir ve ortak paydadır.

Genital iç dudaklar cinsel haz hattında önemli bir duraktır. Dolayısıyla bu bölgeye yapılacak cerrahi ya da cerrahi olmayan her müdahalenin endişeye yol açması doğaldır.

Labioplasti ameliyatı, kilitorisi uyarılmaya elverişli hale getiren ve orgazm kalitesini artıran bir prosedürdür.

Bu zamana kadar labioplasti ameliyatı yaptığım tüm hastalarımdan aldığım geri dönüşler; iç dudak sarkması sebebiyle sarkan doku fazlalığı çıkarıldıktan sonra cinsel duyarlılıklarının arttığı yönünde.

Labioplasti nedir? Vajinada his kaybı yapar mı? Sorularıyla oldukça sık karşılaşıyorum. Prosedür hakkında endişe etmenize gerek olmasa da vajinal hissi riske atmamak adına dikkat etmeniz gereken çok önemli bir konu var.

O da, bu işlemin uygun tekniklerle ve genital estetik alanında uzmanlaşmış jinekologlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekliliği. Sağlıklı ve istenilen sonuçlar elde edebilmek ancak bu şekilde mümkün olabilir.

Labioplasti İle İç Ve Dış Giyimde Özgürlük

labioplasti ve iç giyimGenital iç dudakların dış dudaklar üzerinde kurduğu hakimiyet yani iç dudak sarkması giyim tercihlerinde kısıtlayıcı oluyor. İç çamaşırı tercihi bir kadın için her zaman önemli.

Kendini içten dışa iyi hissetmenin en içten hali. İç dudaklardaki sarkmış deri fazlalığı sadece iç çamaşırlarında değil; dar pantolon, tayt, mayo, bikini altı gibi kıyafetlerde de istenmeyen görüntülere yol açarak mahcubiyet yaratıyor.

Çamaşır sürtünmeleri tahrişlere, tahrişler ise genital enfeksiyona dönüşüyor. Labioplasti ameliyatı kıyafet seçimlerinizde sizi özgürleştirirken, bu duruma bağlı enfeksiyon riskinden de korumuş oluyor.

Labioplasti’de Cerrahi Mi? Lazer Mi? Hangisi Daha Etkili?

labioplastiLabioplasti prosedürü cerrahi ve lazer olmak üzere 2 yöntemle uygulanabiliyor. Her iki teknik de kendi içerisinde farklı avantajlara sahip.

Lazer tekniğinin kullanıldığı operasyonlar iyileşme süresi bakımından daha avantajlı bir seçenektir. Ancak biraz daha minimal sorunların çözümünde etkili bir yöntem olarak değerlendirilir.

Küçük asimetriler varsa ya da farklı prosedürlerin de bir arada yapılması gerektiği durumlar söz konusu değilse lazer iyi bir seçenek olabilir.

Labioplasti ameliyatı aşamasında kullanılacak teknikte rol oynayan en önemli faktör kişilerin doku yapıları ve özellikleridir.

Bu sebeple hangi tekniğin kullanılacağı doku özelliklerinize ve şikayetlerinizin derecesine göre değişir.

Labioplasti Fiyatlarını Ne Belirler?

Labioplasti fiyatıLabioplasti fiyatları; labioplasti ameliyatı için hangi tekniğin kullanılacağı, diğer prosedürlerle kombine yapılıp yapılmayacağı, iç dudak sarkması probleminin ne boyutta olduğu ve prosedürün hangi klinikte uygulanacağına bağlı olarak değişir. 


Yayınlanma tarihi: 06/12/2022

-

Son Güncellenme: 06/12/2022

Başa Dön