Kusursuz Bir Cilt İçin İki Yakın Dost: Mesobotox

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Kusursuz Bir Cilt İçin İki Yakın Dost: Mesobotox

Cildimiz kusursuz ve pürüzsüz olsun istiyoruz. Hem kırışıklıklar olmasın, hem sağlıkla parlasın, üstelik bunların hepsini ameliyatsız bir tedaviyle yapalım istiyoruz. Sihirli kelime mesobotox!

Bu şahane uygulamayı Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat anlatıyor:
Gokce Haspolat

“Mezobotoks için söylediğiniz kelimelerin hepsi doğru ve gerçekten sihirli bir uygulama. Hastalarımdan aldığım geri dönüşler beni çok mutlu ediyor zira mezobotox sonrası şahane bir cilt yapısına kavuşuyorlar.

Mesobotox yüksek oranda seyreltilmiş bir mezoterapötik solüsyon ve botulinum toksininin cilde enjekte edilmesi suretiyle yapılır. Evet bu uygulama bir yüz gençleştirme tedavisidir.

Mesobotox İle İfadeniz Yumuşar

mesobotox sonrası ifadeMezobotoks, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltarak daha pürüzsüz, daha genç görünen bir cilt sağlar. Teknik ayrıca gözenek boyutunu ve yağ üretimini azaltabilir ve yüz terlemesini azaltabilir.

Mezobotoks enjeksiyonu içerisinde, botulinum toksin konsantrasyonu daha düşük olduğundan, etki aynı zamanda dinamik, mimik kırışıklıklarını yumuşatmak için kullanılır yani botoks kadar kalıplaşmış bir ifade vermez, yumuşak, dinlenmiş bir görüntü sağlar.

Mezobotoxun İçinde Yok Yok

mesobotoxSeyreltilmiş botulinum, çapraz bağlı olmayan hyaluronik asit, vitaminler, antioksidanlar, mineraller, amino asitler, peptitler ve büyüme faktörleri gibi çeşitli bileşenleri içeren mezoterapötik solüsyonla birleştirilebilir, böylece cilt nemlenir ve canlanır.

Kaslara Değil, Cilt Altına Yapılır

botoxBotox yüzünüze daha geniş bir dağılımla enjekte edilirken mezobotoks, kaslara değil, yüzeydeki cilt tabakasına uygulanır. Ancak, ince kırışıklıkların düzelmeyeceğini düşünmeyin, düzeltir.

Aynı zamanda sebum üretiminde ve terlemede hafif bir azalmaya ve ayrıca tedavi edilen bölgedeki gözeneklerin azalmasına neden olur.

Geçtiğimiz günlerde bir makale yayınlandı. Tam olarak şunu söylüyor:

mezobotox bölgeleri“Intradermal botulinum toksin enjeksiyonunun veya mikrobotulinumun cilt kusurlarını tedavi etmek için güvenli ve etkili bir yöntemdir.” Çalışmanın yazarları, Rigeneralab Rejeneratif Tıp Merkezi ve Pegaso Üniversitesi'ndendi.

Bu pilot çalışmanın sonuçları, intradermal botulinum toksin enjeksiyonunun veya mikrobotulinum olarak adlandırılan uygulamanın, doku ve mikro pürüzlülüğü etkileyen cilt kusurlarını tedavi etmek ve genişlemiş gözenek boyutunu küçültmek için güvenli ve etkili bir yöntem olduğunu gösteriyor.

Orta yaşlı, 35-53 yaş arası, orta vadeli sonuç arayan hastalarda sonuç çok başarılı.

Mezobotoks İşlem Bilgileri:

mesobotox işlemi

  • İşlem ağrısızdır, öncesinde anestezik krem ​​sürülür.

  • Mesobotox yüzeysel olarak enjekte edilir

  • 3 veya 4 gün içinde etkili olmaya başlar, 14 gün içinde tam olarak etkili olur ve 3-6 ay devam eder.

  • Uygulamadan 1-3 saat sonra hafif kızarıklıklar kaybolur; istisnai olarak uygulama bölgesinde birkaç gün içinde kendiliğinden kaybolacak küçük morluklar oluşabilir.”


Yayınlanma tarihi: 11/05/2022

-

Son Güncellenme: 13/10/2022

Başa Dön