Koronavirüs döneminde estetik uygulamaları neden arttı?


Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, koronavirüsün neden olduğu pandemi döneminde estetik cerrahiye talebin arttığını ve botoksun en fazla talep edilen estetik prosedürü olduğunu belirtti.

Koronavirüs nedeniyle evde kalınmak durumunda kalınan bu dönemde birçok kişinin web kamerası görünümlerinden memnun kalmamaları nedeniyle estetik cerrahiye olan talep arttı. American Society of Plastic Surgeons yaptığı araştırmaya göre dünya genelinde özellikle ameliyatsız teknikler ile yapılan cerrahi estetiklere olan talebin arttığını ortaya koyuyor.

Enjeksiyon teknikleriyle cilt gençleştirme, yüz şekillendirme, meme büyütme, rinoplasti, bölgesel incelme işlemleri en fazla talep edilen prosedürler arasında yer alıyor.

Pandemi döneminde estetik cerrahiye olan ilginin azalmadığı görüldü. Evde kalma zorunluluğunu kimseye görünmeden ya da izin kullanmak durumunda kalmadan iyileşme fırsatı olarak değerlendirdikleri görülüyor.

En fazla talep edilen estetikler

Cilt gençleştirme, göğüs büyütme ve dikleştirme, karın germe ve bölgesel incelme en talep edilen estetik operasyonlar ön plana çıkıyor.

Estetik operasyonlara olan talebin artma nedenleri arasında ise görüntülü görüşmeler yer alıyor. Bazı hastalar ekrandaki görünümlerinden rahatsız olduklarını ve sadece kendilerini daha iyi hissetmek istediklerini söylüyorlar. Pandeminin yarattığı karamsar ortamda, insanların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayacak bir arayış içine girdikleri ortaya çıkıyor.

Hastaların, salgının ekonomik etkisiyle mücadele ederken uygun fiyatlı ve daha az invaziv prosedürleri tercih ettikleri görülüyor. Botoks ve dolgu enjeksiyonları, minimal invazivli yüz germe işlemleri, yine minimal invazivli vücut şekillendirme estetikleri bu nedenle daha fazla talep görüyor.

Korona virüsüne karşı alınan önlemlerin güvenirliği de hastaların karar alma sürecinin kolaylaştırmaya yardımcı oluyor. Bu süreçte tüm estetik cerrahlar, hastaların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamak için yüksek tedbirler altında sadece gerekli olan talepleri karşılayarak destek olmay çalışıyorlar. Hastaların genel sağlığını riske sokacak operasyonları pandemi sonrası döneme ertelemelerini sağlayarak olası tüm riskleri ortadan kaldırmaya büyük özen gösteriyorlar.

Çünkü bu dönemde hepimizin genel sağlığımızı hiçbir şekilde riske atmamak ama aynı zamanda moralimizi yüksek tutmak için de gerekli tüm çabayı göstermemiz gerekiyor.


Yayınlanma tarihi: 12/10/2020

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön