Kök Hücre Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Kök Hücreli Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Kök Hücre Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Son zamanların en fazla gündemde olan konusu kök hücre. Peki kök hücre saç ekimiyle birleşirse ne olur?

Kök hücrenin avantajlarını düşündüğümüzde ortaya çok daha doğal, sık ve sağlıklı saçlar çıkacağını düşünüyoruz. 

“Saç ekimi kellik sorunu için uygulanan en etkili teknoloji ve sizin de dediğiniz gibi kök hücre de günümüzde avantajlarından faydalanılan oldukça güçlü bir şifa kaynağı.


Saç ekimi yaptırmak isteyenleri ise en çok düşündüren konuların başında saç ekiminden sonra ekilen saçların yapay duruşu, cansızlığı ve seyrekliği, konuya sıcak bakmalarını engelliyor. Ayrıca ilerlemiş saç dökülmesi için yapılabilecekler için baktığımızda kök hücrenin olumlu geri dönüşleriyle karşılaşıyoruz.

İşte bu doğrultuda Pennsylvania Üniversitesi araştırmacıları kök hücre ve saç ekimi üzerinde bazı çalışmalar gerçekleştirdiler. Ayrıca Nature Communications’ta da yine kök hücre üzerine araştırmaları görebiliyoruz.

kök hücre

Hepsinin ortak noktası kök hücrelerin saç dökülmesi, yara iyileştirmesi ve saçlı derideki hastalıkların tedavisinde de başarılı sonuçların alındığını bildiriyor. 

Kök hücre saç ekiminin temelinde kök hücre var ve amaç sağlıksız, saç dökülmesi yaşamış, damarlanmayı bırakmış saç derisini iyileştirmek.  Az evvel de dediğimiz gibi bugünün teknolojisiyle elimizde muhteşem bir hazine var: kök hücre!

Kök hücrenin en makul bulunduğu yer ise, yağ dokularımız. İşte biz, kelleşmiş alanı canlandırmak için kök hücrenin tüm avantajlarından faydalanıyoruz.

Hastamıza kendi bölgesel yağından kök hücreden zengin hale getirdiğimiz bir enjeksiyon hazırlıyoruz. Bu şekilde elde edilen yağ, daha sonra saç büyümesini uyarmak için mikro enjeksiyonlar kullanarak hasar görmüş saç köklerine implante edilen kök hücrelerin çıkarılması için enjekte edilir.

Kök hücre saç nakli minimal invaziv bir işlem olduğundan, aynı gün evinize dönmenize izin verilir. Kulak arkasından alınan kök hücre ile saç ekimi ve kök hücre saç klonlama ile bu tekniği karıştırmamak gerekiyor. Burada uyguladığımız yağdan kök hücre elde etme yöntemidir.

kök hücre ile saç ekimi

Kök hücre saç ekimi lokal anestezi altında yapıldığı için herhangi bir acı hissedilmiyor ve sonrasında da herhangi bir ağrı söz konusu değil. Yağ alma işlemi doktor kontrolünde ve ameliyathane ortamında yapıldığı için hastamıza ekstra bir emniyet getiriyor.

Son derece iyi bir saç yenilenme potansiyeli olan kök hücre saç ekimi yaptıranlar, özellikle cerrahi olarak saç ekimi istemeyen, saç dökülme sorununu çözümlemek isteyen ve ileri düzey saç kaybı yaşayan kişilerin tercih ettiği bir tedavidir.

Saç ekimi kök hücre tedavisi fiyatı ve daha ayrıntılı bilgi isteyenler merkezimize başvuruda bulunabilirler. 


Yayınlanma tarihi: 12/01/2021

-

Son Güncellenme: 13/09/2023

Başa Dön