Kliniğinize Daha Fazla Hasta Çekmenin Yolları


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Kliniğinize Daha Fazla Hasta Çekmenin Yolları

Her estetik kliniği veya hastanenin en önemli hedeflerinden biri, daha fazla hastaya daha iyi hizmet sunmaktır. Bu doğrultuda stratejileri geliştirmenin yolu, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı varlığınızı geliştirmekten geçiyor.

1. Hastalarınızı ve İhtiyaçlarını Biliyor Musunuz? Siz Kime Hitap Ediyorsunuz?

doktor mıknatısı ve hasta profilleriHastaları kliniğinize veya hastanenize çekmek için, öncelikle size gelen kitlenin kim olduğunu bilmeniz gerekiyor, hastalarınızın ihtiyaçlarını belirlemeli ve onlara uygun şekilde hitap etmelisiniz.

Ne arıyorlar? Ne tür bir ameliyat? Düşük maliyetli bir ameliyat bulmaya mı geldiler? Yoksa beklentileri daha mı farklı? Tüm bu soruların kesin bir cevabı olmalı. Bu nedenle, kapsamlı bir pazar araştırması önceliğinizdir. Hedef kitlenizi belirlediğinizde hizmetleriniz hastalarınızın ihtiyaçlarını ve dolayısıyla beklentilerini karşılayacaktır.

Dahası, yapacağınız pazar araştırması, bir SWOT analizi, işinizi verimli bir şekilde geliştirmek için güçlü yönlerinizi nasıl vurgulayacağınızı ve zayıf yönlerinizi nasıl aşacağınızı gösterecektir.

2. Yakın İlişkiler ve Güven

gülen yüz göstergesiKlinik veya hastane seçiminde hastaların sağlık personeline olan güveni en önemli faktörlerden biridir.

Bu nedenle, empatik bir ekip, hastalara daha sizi yakın hissettirir, ihtiyaçlarına daha özen gösterecekleri algısını oluşturur ve vaka bazında düşündüğümüzde en iyi tedaviyi burada alacağını düşünen hasta için son derece çekici bir durumdur.

Hastaların çoğu için hastaneye ya da bir kliniğe gitmek, her ne kadar bir estetik için bile olsa, hoş bir girişim değildir. Bunun için iyi bir üne sahip olmanın ve bu rahatlığı sağlamanın birincil kuralı, ekibinizin ve sizin hastalarınızla yakın bir ilişki kurmasıdır.

Güvenleri onları kolayca kliniğinize çekecektir. Hepsinden evvel markanıza güvenmeniz tüm bu sürecin ilk adımı

3. Tüm Sosyal Ağlarda Olun

Ardından markalaşmayı geliştirmek gerekiyor. İtibarınızı geliştirmek için neden çevrimiçi olup sosyal medyadan yararlanmıyorsunuz?

Web sitenize blog bölümüne bir tartışma grubu oluşturun ve çeşitli konuları tartışın, bir hastalık öncesinde, sırasında veya sonrasında sağladığınız her tür uzmanlık hakkında tavsiyelerde bulunun.

Ayrıca halka özel sağlık tavsiyeleri sunan videolar oluşturmak için YouTube'u kullanabilirsiniz. Sağlık sorunları hakkında tavsiye vermek ve farkındalık yaratmak marka imajınızı geliştirecek ve sonuç olarak hastaları kliniğinize daha kolay çekecektir.

Uluslararası tanınırlık kazanmak için Twitter, Instagram, LinkedIn, Facebook gibi sosyal alanlarda aktif olmak gerekiyor. Kliniğinizde sunulan estetik uygulamaların çeşitliliğini paylaşmak, yaptığınız işlemlerden bahsetmek, soru cevap olarak ilerlemek, ekran önünde bulunmak olumlu bir etkiye sahip olacaktır.

Estetik doktorlarının sosyal ve insani yönlerini göstermeleri oldukça önemlidir. Hastalarınızın taleplerine duyarlı olun. Bunların hepsi zamanla olumlu bir itibarın oluşmasına vesile olacaktır.

4. Kullanıcı Dostu Bir Web Sitesi Oluşturun

Estetik dikeyinde tıbbi pazarlamaya odaklanın. Mükemmel, responsive bir web sitesi, markanızı etkili bir şekilde tanıtmak için en etkili araçlardan biridir. Web sitesi, tüm olası hastalar için kullanıcı dostu ve çok okunaklı olmalıdır.

Hastalarınız için tıbbi bir web sitesi tasarlayın ve blog yazılarıyla sürekli güncelleyin. Hastalar için hazırlayacağınız içerikler pazardaki rekabet gücünüzü artırır ve gelecekteki katılımlar için temel itici güçtür. Sağladığınız hizmetleri sunun, itibarınızın altını çizin, becerilerinizi ve personelinizin becerilerini ve kliniğinizde kullanılan yenilikçi teknolojiyi anlatın.

Bir web sitesi, tamamen eksiksiz ve ayrıntılı olması koşuluyla, hizmetlerinizin geliştirilmesinde gerçekten önemli bir araç olabilir. Hastalar web sitenizdeki her şeyi bulma olanağına sahip olmalıdır. İletişim bilgileriniz, kliniğin nerede olduğunu gösteren haritaları eklediğinizden emin olun.

Bu nedenle, hedef kitlenizi tam olarak bilmek ve onları çekmek için anahtar kelimeler kullanmak çok önemlidir. Hasta adayşarınıza sağlık, tıp ve ameliyatla ilgili her ayrıntıda tavsiyede bulunmak ve bilgi vermek için elinizden geleni yapın.

5. Ücretsiz Hizmet Sunarak Hastaları Cezbedin

Hastalarınıza ücretsiz bir şeyler sunun. Bunlar, dikkatlerini hizmetlerinize çekecek ve sonuç olarak pazardaki konumunuzu güçlendirecektir. Örneğin, e mailing yapabileceğiniz bir bilgilendirme veya tavsiyeler içeren broşürler düşünün.

Potansiyel hastalarınız kesinlikle YouTube kanalınızda eğitici videolar ve ücretsiz eğitimler izlemekten keyif alacaklar. Estetik konuşabileceğiniz, potansiyel hastaları ağırlayabileceğiniz minik etkinlikler düzenleyin, onları kliniğinize davet edin.

Ücretsiz materyaller sunmak, hastalarınızı yakın gelecekte kliniğinize geri dönmeleri için teşvik eder. Zaman alabilir, ancak olası bir hasta sizin sunduğunuz bir hizmete ihtiyaç duyduğunda, tüm bu eylemler sayesinde adınız hemen aklına gelecektir.

Teşvik stratejisi, hastaları gelecekte kliniğinizi seçmeye motive etmek için mükemmeldir.

6. Hastalarınızın Farklılıklarını Göz Önünde Bulundurun

farklı etnik gruplarHastalarınızın önemli bir kısmının uluslararası hasta olduğunu unutmayın. Bu nedenle hastalarınızın farklı kültürlerine ve dillerine karşı açık fikirli olmanız çok önemlidir.

Buna göre, tıbbi personelinizin hastalarınızın taleplerini karşılamak için kültürler arası yönetimde uzmanlaşması önemlidir. Nitekim hastalarınızın ihtiyaçlarını vaka bazında belirlemek ve karşılamak, hasta memnuniyetinde kritik bir rol oynar.

Özellikle çok dil bilen bir ekip ve paylaşımlarınızda kullanacağınız yine çok dillilik esası oldukça kuvvetli bir bağ kurmanızı sağlar.

7. Daha İyi Bir Hasta Memnuniyeti

Hasta memnuniyeti, yeni hastaları kliniğinize veya hastanenize çekmek için çok önemlidir. hasta memnuniyetini sağlamak, hizmetin tüm aşamalarında: tedavi öncesinde, sırasında ve sonrasında azami özen gerektirir.

Hasta deneyiminin her adımı dikkatlice düzenlenmelidir. Tedavi ve ameliyat hakkında konuşmalar sırasında personel (doktorlar, hemşireler, sekreterler) ve hastalar arasında olumlu bir atmosfer yaratın.

Hastaların aldığı umut ve ilginin yanı sıra diyaloğa açıklığın ve ortak değerleri paylaşmanın altını çizin. Bir kez daha, hasta memnuniyetini garanti etmek için, ihtiyaçlarını tam olarak belirlemek ve buna göre ele almak gerekir.

Optimum hasta memnuniyetini sağlamak, kliniğinizin veya hastanenizin itibarını geliştirecektir. Örneğin operasyon sonrası hasta takibini nasıl yapıyorsunuz? Sonrası 1 sene boyunca hastanızla iletişim halinde misiniz?

8. Eski Hastalar Birer Marka Elçisidir

hasta yorumları ve beğenileriEstetik tedaviden sonra asıl amaç hastanızın size sadık kalmasını sağlamaktır. Hastanıza tekrarlayan hizmetler sunabilirsiniz ve bu sırada hasta kendini kliniğin bir parçası gibi hissetmeli ve VIP gibi muamele görmelidirler.

Memnun ve sadık bir hastanın, diğer olası hastalara sizi tanıtmak için bir marka elçisi olduğunu unutmayın. Kliniğin itibarını onlar inşa edecek. Bu nedenle, çok iyi hizmet aldıklarını hissetmeleri için farklı bir yaklaşım sunmak ve sadık hastalarla özel bir ilişki geliştirmek gerekiyor.


Yayınlanma tarihi: 25/02/2021

-

Son Güncellenme: 06/10/2023

Başa Dön