Kıvırcık Saçlılara Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Kıvırcık Saçlılara Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Günümüzün saç ekimi uygulamaları özellikle deneyimli bir saç ekimi ekibinin ellerinde hem erkekler hem de kadınlar için oldukça iyi sonuçlar veriyor.

Saçların kıvırcık, düz, dalgalı olmasına bakılmaksızın, olabildiğince doğru işlerin yapıldığını ve sonuçların tatminkâr olduğunu gözlemlemek mümkün.

Fakat kıvırcık saçlılara yapılan saç ekiminin, düz saçlılara nazaran daha karmaşık olduğu ve sonuçların iyi olmadığı konusunda bir şehir efsanesi dolaşıp durur.

Kıvırcık saç ve saç ekimi konusunu Gold City Saç Ekim Merkezi’ne sorduk:
Gold City
“Çoğunlukla köken olarak Afrikalı-Amerikalı, Orta Doğulu, bazı Hispanik ve farklı etnik gruplarda daha fazla gözlemlenen kıvırcık saçlara sahip kişiler için saç ekimi elbette mümkündür.

Zor olduğu ve sonuçların iyi olmadığı konusundaki şehir efsanesi ise, geçmişten gelen bir söylenti. Eskiden elimizde kullandığımız kök alma ve ekme aparatlarının yetersizliği, kötü sonuçların çıkmasına neden oluyordu ama artık bu böyle değil.

Sonuçlarda Rol Oynayan Birçok Değişken Var

kıvırcıkBir kişinin saç ekimi sonuçlarını etkileyen ve muhtemelen elde etmeyi beklediğimiz sonuçlarda rol oynayan birçok değişken vardır.

Bu faktörler, saç dökülmesinin kapsamı ve aşaması, tedavi edilen saçsız alanın boyutu, saç kalınlığı yani ince, orta, normal olması ve düz, kıvırcık olması yani saçınızın karakteri gibi hususları içerir.

Evet doğru, kıvırcık saç ekimi, düz saça yapılanlara göre biraz daha karmaşık ve hassas bir işlem gerektirir. Kıvırcık saç folikülü ve telinin yapısı düz saçtan farklıdır ve sıklıkla uçtan uca spiral bir şekil alır.

Yapıyı tamamen sağlam tutmak için, bu greftleri çıkarırken ve ekerken çok dikkatli olunmalıdır. Bu nedenle kıvırcık saçların ekimi ve birebir eşleşmesi daha zor olabilir.

Saç Ekiminde Kıvırcık Saç Avantajlıdır

kıvırcık saçÖte yandan kıvırcık saçların da saç ekimi açısından avantajları vardır. Hatta aynı büyüklükteki saçsız alanı kaplamak için daha az saç teli gerektirebileceğinden, düz saça nazaran daha fazla tercih edilir.

Kıvırcık saç ekimi, tartışmasız, düz saçtan daha iyi ve hacimli sonuçlar verir ve kıvırcık saçın doğası gereği, daha kalın, daha dolgun bir saç görünümü verir.

Saç alıcı alana ekildikten sonra aynı özellikleri alacaktır. Birçok kıvırcık saçlı hasta, saç ekimi ile başarılı, uzun süreli ve fevkalade doğal görünümlü sonuçlar elde etmiştir.”


Yayınlanma tarihi: 30/05/2023

-

Son Güncellenme: 30/05/2023

Başa Dön