"Kişiye uygun bir güzellik yaratarak, bakış ve gülümsemeyi yeniden şekillendirebiliyorum”


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Yeniben Özel Röportaj: Dr. Matheus Arantes  

Dr. Matheus, röportajımı kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim. İşte sizin için hazırladığım 3 soru:
Dr. Matheus
Allergan konuşmacısı, Uluslararası Kozmetik Dermatoloji ve Avrupa Dermataloji Akademi Üyesi, Yüz Harmonisi kitabının yazarı

“Mükemmel sonuçlar elde etmek için bazı kuralları göz önünde bulunduruyorum: rafine bir estetik anlayışa sahip olmak, hastanın gerçek beklentisini anlamak, onu doğru şekilde yönlendirmek, önerilen tedavi tekniğine hakim olmak ve piyasadaki en kaliteli ve güvenli malzemeleri kullanmak ve elbette araştırma ve teknolojiye sürekli yatırım yapmak…

1- Yüz Harmonisi Nedir? 

Merhaba Emel. Yüz harmonisi- uyumu, hastanın dünyaya vermek istediği mesajı iletecek şekilde yüz yapıları arasında denge oluşturmak için kullanılan bir kozmetik tıp tekniği setidir.

Facial Harmonization Functional Beauty (Yüz Harmonisi Fonksiyonel Güzellik) tekniğimde, yüzü yeniden yapılandırmanın yanı sıra, yüz fonksiyonlarını da iyileştirerek hastaya sadece asimetrik kusurlarını düzeltmekle kalmayıp aynı zamanda "kişiye uygun bir güzellik" yaratarak bakış ve gülümsemeyi yeniden şekillendirebiliyorum.

Hyaluronik asit ile yapı ve ışık oluşturuyor, hastalarım üzerinde ışık ve gölge analizleri yaparak, Botoks ile bakışın açılması ve (supercilious - kaş ark bölgesinin) konumlandırılması üzerine çalışıyorum.

Bunu takiben, mikro odaklı ultrason ile negatif kontrastlı yeniden modelleme yağ pedleri oluşturuyorum. Her prosedür ayrı ayrı planlanır ve asıl amaç yüzün işlevsel kazanımı ve dışavurumudur.

2- Herkesin dolgu maddeleri hakkında bir fikri var ve yapılan tartışmalar dolgu hakkındaki bilgilerin de aslında yetersiz olduğunu ortaya çıkartıyor. Mesela “yüz dolgu maddeleri" dediğimizde akla ilk olarak şişmiş kocaman dudaklar geliyor. Oysaki biliyoruz ki yüzümüzde dolgu maddesinin enjekte edilebileceği en az dokuz bölge var. Bize bu bölgeleri söyleyebilir misiniz? 

Matheus

 Dolgu maddesi, yüzdeki dokuz stratejik kaldırma noktasına enjekte edilir:

  • Malar bölge, Zigomatik Ark (Elmacık Bölgesi)

  • Çene hattı (Jawline)

  • Mento (mentolabial kıvrım, nazolabial kıvrım)

  • Dudaklar

  • Göz çevresi

  • Alın 

  • Burun

  • Nazojugal oluklar, anteromedial yanak 

  • Üst dudak bölgesi

Bu alanlardan bazıları yüze yapı kazandırma ve yüzün kaldırılmasından (lifting etkisi) sorumludur. Malar, zigoma, jawline ve mento hem yapı kazandıran hem de yüzü kaldıran alanlardır.

Bu, fonksiyonel güzellik tedavisinin başlangıç ​​noktasıdır.

3- Türkiye'ye birkaç kez geldiğinizi biliyoruz. Türk kadınlarının yüz anatomisi hakkında herhangi bir geri bildiriminiz var mı? Ve ciltleri için en büyük öneriniz ne olurdu? 

Dr. Matheus ArantesTürk kadınlarının ve erkeklerin yüzlerinin anatomisi ve cilt tipine gelince, bu kadar hassas bir konuda genelleme yapamam.

Türkiye, tarih boyunca farklı halkların karışımından oluşan bir ülkedir. Bu da çeşitli güçlü, güzel, benzersiz yüzler ve özellikleri ile sonuçlandı.

Her insanın kendi anatomisi vardır, insanlar farklı yaşlanır ve her birinin kendine özgü bir cildi vardır. Hepimiz benzersiz bir faktör kombinasyonuyuz.

Bu nedenle, bir hastanın güzelliğinin doğru algılanmasının gerektiğine ve onu geliştirmek veya vurgulamak için yapılan tedavinin kişiselleştirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Kozmetik tıp birçok faktörü hesaba katar. Tedavilerim bir tarife uymuyor. Hastanın bireysel ihtiyaçlarına bakarım.

Kliniğimde uygulamalara her hastanın dikkatli bir fiziksel (rasyonel) ve duygusal değerlendirmesi ile başlıyoruz.

Tüm süreç, bir hastanın kişisel, benzersiz ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlayabilen, yüksek eğitimli güzellik uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından yürütülür.

Cildinin tipi veya rengi ne olursa olsun, fonksiyonel güzellik tedavisi gören her kişi, dünyaya "Yeni Bir Güzellik" sunuyor. Bu bizim nihai hedefimizdir.

Sao Paulo'daki Clinica M.A.'da, Türk arkadaşlarım ve hastalarım hakkında daha fazla bilgi edinmeyi ve onlarla iletişim kurmayı kesinlikle dört gözle bekliyorum!


Yayınlanma tarihi: 11/12/2020

-

Son Güncellenme: 11/01/2024

Başa Dön