Kaşlar Biraz Yukarı, Biraz Daha Yukarı Lütfen


Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Kaşlar Biraz Yukarı, Biraz Daha Yukarı Lütfen

Kaşlar yüz güzelliğinin en önemli vurgulayıcılarından bir tanesi. Zaman içinde düşmesi ve hatta genetik olarak düşük olması, etkileyici olmasını istediğimiz bakışları sıradanlaştırıyor.

Oysaki mutlu gözükmek, yorgun ve bitkin bir duruş istemiyoruz. İşte bu sebeple kaş kaldırma, kaş askılama, fox eyes, badem göz gibi uygulamalar, son dönemlerin en popüler tedavileri arasında yer alıyor.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor, kaş asma hakkında her şeyi Yeniben’le paylaştı:
Dr. Sevgi EKiyor kaş kaldırma whatsapp butonu
“Kaşlar önemli dolayısıyla pek çok insan kaş ve göz çevresi etrafına odaklanarak, farklı estetik tedavilerle, arzu ettiği estetik duruşu kazanmaya çabalıyor. Fakat ben burada sizlere farklı bir bakış açısı katmak istiyorum. 

Kaşlara iple, botoksla ve hatta dolgularla arzu edilen bir görüntüyü sağlayabiliriz. Fakat burada önemli olan hastanın mevcut ve anatomik yapısıdır. 

Bazı Püf Noktalar Vermek İstiyorum

kaş kaldırmanın püf noktaları
  • Eğer hastanın şakak bölgesi doluysa, bir çukurluk yoksa, botoks yaptığınızda da kaşlar gayet güzel kalkar, fox eyes için kullandığımız iple kaş askılama yönteminde de bu bölge gayet iyi kalkar.

    Bu sebeple öncelikle muayenede bu şakak bölgesinin dolu olup olmadığına bakar ve hangi yöntemi seçeceğimize karar veririz.

    Eğer boşluk varsa, kemik dolgularla veya HA dolgularla bu bölgeyi doldurduktan sonra işlemi gerçekleştiririz. 

  • Bazı hastalar da ise kaş ve gözün alt kısmıyla sınırlı bir şekilde devam eden alan çok daha kısa veya çok daha uzun olabiliyor.

    İşte burada en önemli nokta hastanın kemik aralığına ve duruşuna bakmaktır. Burada şunu unutmamak lazım, sadece kaşın ucundan bir çekme yaptığımızda gözlerin küçülmesi istediğimiz bir duruş şekli değildir.

    İşte bu haliyle kafadaki saçlı dokunun içinden girip, dik açıyla hem kaşın başlangıç noktasına, hem de kaşın bitişine ip askı attığımızda gerçek anlamda göz kapağına uygun bir göz liftingi sağlarız.

    Bu bakışların küçülmemesini sağlayan bir uygulamadır aksi durumda, hasta kısık bakan gözlere sahip olur.

İyileşme Sürelerine Bakalım

kaş kaldırma iyileşme süresiBurada yine vurgulanması gereken bir başka konu, iplerin giriş ve çıkış noktalarıdır. İpin çıkış noktası çok hızlı iyileşir 3 gün gibi bir süre diyebiliriz.

İpin çıkış noktasının iyileşmesi ise 10 ila 21 günü bulabilir.

Tam bu tarihlerde hastamızı tekrar kliniğimize davet ederiz ve sürecin nasıl gittiğini kontrol ederiz, çok nadir de olsa %10 gibi hastamıza gerekirse iyileşmeyi hızlandıracak ilave işlemler uygulayabiliriz. 

Ağrı Hissedilir Mi?

kaş kaldırma ağrılı bir uygulama mıdır

  • Biraz ağzı, zonklama durumu olabilir. Ağrı kesici ve antibiyotik kullanımıyla bu süreci gayet iyi yönetiriz. 

  • 1 hafta 10 gün kadar üzerine yatılmamasını öneriyorum. Sırt üstü yatmak ve askı atılmış yerlerin üzerine baskı oluşturmamak önemli.

  • Uygulamayı yaptıktan hemen sonra cilt altında bir uyarım oluşmaya başlar ve ilk zamanlar sanki çok çekilmiş gibi gözükür daha sonra biraz düşmeye başlar ve 3 ay içinde ipler etrafına kolanlar tam manasıyla cilt altında vücut tarafından örüldüğünde 1-2 cm daha kalkma bekleriz. 

İple Kaş Askılamanın Kalıcılığı Kaç Sene?

kaş kaldırma süresi

  • Kaş askılamada kullandığımız ipler 2-2.5 sene kalıcılığı vardır. 

  • Yan kısımlarda Fransız askısını tercih ediyorum ama alın kısmından da çekme yapacaksak farklı ipleri kullanmak daha faydalı oluyor.

    Aslında özetle her vakada kullanılan ip çeşidi ve teknik değişiyor, bu tamamen hastanın mevcut durumuna bağlıdır. 

  • İşte tam bu noktada elinde çok malzemesi olan, kişiye özel yüz tasarımı yapabilecek bir hekimin tercih edilmesi önemlidir. 

  • Bir de anatomik olarak, göz kapakları oldukça dolu kişiler var. Bu vakalarda ne kadar mükemmel bir kaş askılama yaparsak yapalım, dolgunluktan ötürü bir miktar kırışma, bollaşma durumu söz konusu olabiliyor.

    İşte bu noktada da hastamıza kış aylarında yapacağımız bir jet plazma uygulaması ile çözüm sağlayabiliyoruz. 

Aslında buraya kadar anlattıklarımın hepsinden de anlaşılabileceği gibi, tam istenilen anlamda bir görüntüye kavuşabilmek için anatomik yapıya göre kombine işlemler, doğru sonuca ulaştırır.

Taze, diri, dinamik yüzünüze yakışacak şekilde bir kaş yapısı için bunlar gerekli."


Yayınlanma tarihi: 01/09/2021

-

Son Güncellenme: 30/10/2023

Başa Dön