Kalça estetiği faciaya dönüştü


Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre, kalça estetiği yaptırmak için İsviçre'den Türkiye'ye gelen 30 yaşındaki G.A. özel bir hastanede kalça estetiği yaptırdıktan bir süre sonra beklenmeyen bir sonuç ile karşılaştı.

"Brezilya Poposu" denen estetik için Op. Dr. Fatih Dağdelen'e başvurdu ve kalçasına enjekte edilen yağlar sonrasında G.A hastaneden taburcu oldu ve ülkesine geri döndü. İddiaya göre bir süre geçtikten sonra kadının dikişlerinden yağlar akmaya başladı ve kalçası çöktü. 

Yine iddiaya göre kadın doktoruna ulaşıp durumu anlattğında doktoru Türkiye'ye döndüğünde ilgilenebileceğini söyledi. Fakat İsviçre'de durumu kötüye giden kadın tedaviye başladı ve tedavi sırasında yağ hücrelerinin altında kitleler oluştuğunu öğrendi. Doktoru bu kitlelerin iltihaplandığını bunun nedeninin de "Aqualift" isimli dolgu malzemesinin olduğunu söyledi. 

Büyük bir tehlike atlatan genç kadın Türkiye'ye tekrar gittiğinde yeniden hastaneye gitti ve tedavi olmak istediğini iletti. Tekrar ameliyat olan hasta, iddiaya göre yeniden ücretini yatırdı ve ameliyat oldu bu kez de benzer sorunları yaşadı. 

8 kez ameliyat edilmesine rağmen vücut sağlığının ciddi şekilde bozulduğu belirlendi. G.A Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Dilekçesinde kalçasına enjekte edilen dolguların patladığını, yıllar geçmesine rağmen düzelmediğini ve pantolon dahi giyemediğini bildirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 


Yayınlanma tarihi: 27/11/2020

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön